Imię: Wojtek
Wysłany: 2010-03-06, 14:38
Gra niesamowicie, i głos też ma świetny, ale jako człowiek był nie zbyt udany, nie dość, że alkoholik to jeszcze córka miała z nim piekło w domu. Dla każdego gitarzysty zagranie "Obławy" jest niesamowitym sukcesem.
_________________ Ludzkość! Jakaż ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia... kogoś innego!
Geniusz. Ostatnio się zasłuchałem w jego muzykę. Wspaniałe teksty, muzyka, głos. Moje ulubione, oprócz tych najbardziej znanych - "Nasza klasa", "Obława" i "Mury" to utwory takie jak "Sen Katarzyny II", "Nie lubię", "Między nami", "Piosenka napisana mimochodem", "Źródło (Wąwóz)", "Postmodernizm", "Ballada wrześniowa", "Modlitwa", "Zegar", "Bajka o Głupim Jasiu" itd.
_________________ If I could, maybe I'd give you my world
How can I, when you won't take it from me?
_________________ Rozmawiając z wieloma osobami nie mogę się doczekać kiedy się wreszcie zamkną. Jak np zamknij się. Jesteś kretynem. Nie mam nic do powiedzenia, wiesz?
Ja również aż tyle nie słucham ale bardzo lubię. Prawdziwy artysta w pełnym tego słowa znaczeniu. Byłem kiedyś nawet na koncercie ku pamięci Jacka.
Ulubione piosenki: Mury, Obława, Arka Nowego i o trylogii - Pan Wołodyjowski o Kmicicu i o Podbipięcie.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Jeden z większych poetów w historii polskiej literatury. W XX wieku stoi na równi z Herbertem, Staffem i Leśmianem :)
Nie bez powodu ma 6854 odsłuchania na moim laście
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Jego muzyka kojarzy mi się z tatą, z domem, potem zaczął też słuchać go mój brat. Znam ze słyszenia masę utworów, towarzyszyły mi przez lata, chociaż sama teraz go nie słucham. Zdecydowanie bardziej podziwiam jego talent poetycki, pisał niesamowite teksty, warto poczytać.
No i to dzięki Kaczmarskiemu poznałam i pokochałam Mandelszatama, a co za tym idzie - resztę poezji rosyjskiej.
_________________ Później luki w pamięci, zapatrzenia w okno -
tam mała dziewczynka w bloku naprzeciwko
uśmiecha się z żyletką pomiędzy zębami.
Myślę o jej chłodnych pocałunkach.
Jakoś Jacek Kaczmarski nigdy nie robił na mnie większego wrażenia, nie podchodzi mi... Co innego Gintrowski, cała jego dyskografia mi odpowiada, a większość utworów - ciary!
Regularnie nie słucham, czasem na yt ale lubię, szczególnie wszystkie części Obłwy. Byłem też kiedyś z klasą na sztuce w której duży udział miały jego utwory i mi się bardzo podobało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum