Marzy mi się dać córce na imię Krysletta, ale wszyscy mnie pod tym względem wyśmiewają :) W "zapasie" jest jeszcze Magda(lena) i Eleonora.
A synowi... Na pewno nie żaden Brian, Kacper, Nikodem, Nicolas czy jeszcze coś innego. Stasie, Jasie, Antosie, Wojtusie itp. też odpadają. Zawsze podobało mi się imię Paweł, Artur i Rafał. I gdybym miała wybierać, to właśnie z tych.
_________________ Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja nie potrafię bez Niego żyć…
Z Nim, niestety, też nie…
-------------------------------------------------------
Piszę powieść.
27.07.2009 - ?
Wszystkie, które można zdrobnić odpadają. Kuba na ten przykład. Jaki Kuba? Przecież to Jakub. Albo Małgorzata. Jaka znowu Gosia ? Fuj, ble ble.
Dziewczynka: Laura, Julia ( tylko, że potem wołaliby Julka, wrr )
Chłopiec: Michał, Daniel
Ale wszystkie te imiona da się zdrobnić. Jeśli chcesz imię bez zdrobnienia, zainwestuj w Świętopełka :D.
Chodziło mi o przypadki gdy jakieś imię z niewiadomego powodu przeistacza się w inne (nazwałam dziecko Jakub a wszyscy wołają Kuba).
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
chlopakowi dalbym Kuba, gdybym sam nie mial tak na imie ;D, a dziewczynie Lena/Weronika
_________________ And I’ll stay alive
Just to follow you home
And I will survive
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between
Imię: Konrad
Wysłany: 2010-04-20, 17:15
dziewczynka- Kornelia
chłopiec- Kryspin
_________________ Miałem dziewczynę, ale mnie zostawiła z nieznanych mi do tej pory przyczyn. Przez to traktowałem dziewczyny przedmiotowo. Do czasu... .... do czasu aż poznałem Martę, ona mnie zmieniła.
Fajne macie pomysły:) A myślicie już o posiadaniu dziecka? Ja jeszcze nie,ale mam parę imion, które mogłabym w przyszłości wykorzystać:) Na przykład Wesna, piękne, prawda? Kojarzy się z wszystkim ci miłe i radosne. Nie wiem jednak czy nazwałabym tak swoje dziecko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum