Wysłany: 2010-08-30, 13:29 Jak nabrać masy i mięsni?
Witam was! Mam taki problem jestem bardzo chudy i nie wiem co zrobić żeby przytyć czytam bardzo dużo w tym kierunku, ale co z tego jak na jednym forum przeczytam coś na drugim piszą o tym że to jest złe i w ten sposób mięsza mi się w głowie. Może ktoś z was dorzadzi mi co zrobić, ablo ma ten sam problem co ja? Dodam że mam 16 lat ważę 50kg i mam 175 cm. Czekam na wasze odpowiedzi i mam nadzieję ze podejdziecie do mojego porblemu poważnie! I jeszce jedeno gram w piłkę nożną i z kolegami robimy siłownie jakos do 2 tyg. będzie gotowa.
PS. mogę zrobić zdjęcie jak wygladam ale jak bedziecie chcieli;P
A na mase jedz dużo i żadnego wysiłku, tym sposobem szybko obrośniesz w mase.
Chyba jednak nie o taką masę chodziło autorowi bez żadnego wysiłku co najwyżej masy tłuszczowej może nabyć.
Cytat:
Chodziłoo mi dokładnie o białko czytałem że jest na mase i ze nie ma efektów ubocznych .
A jednak to sama chemia to samo białko znajdziesz w pożywieniu: piersi z kurczaka, ryby etc. do tego pełno innych witamin i ważnych składników odżywczych, wszystko naturalnie i zdrowo. Moja rada to żadnych odżywek (póki co).
Po pierwsze masz 16 lat szkoda zdrowia, a po drugie na porządnej diecie i z porządnym treningiem zrobisz o wiele lepsze efekty niż jak zaczniesz brać jakieś białka.
Jak poćwiczysz pół roku porządnie z dobrą dietą możesz myśleć o odżywkach chociaż ja mimo wszystko przed 18 rokiem życia nie polecam brać.
Zrobisz jednak jak zechcesz, pozdrawiam.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Tak, pójdzie mu w nogi lub bencka i tyle z tej Twojej rady będzie. Czekolada to puste kalorie, które Ci nic nie dają. Absolutnie nic.
Szej-Hulud napisał/a:
Jeszcze dodam że moge kupić odżywki
Odżywki na początek to nie jest dobry pomysł. Wyrzekaj się wszelkich gajnerów na samym początku.
HaaRRy napisał/a:
A wie ktoś coś o takich dietach czy coś?
Pisałem w innych tematach na jakiej jestem obecnie diecie na masę (dział kulinaria), w miesiąc przyszło 10 kg i wszystko poszło w łapska. A ja nie ćwiczę nic innego oprócz 200 pompek dziennie, jak na razie bo nie mam gdzie.
Dużo białka i gdy ćwiczysz to węglowodany (chociaż bez przesady), czyli ryby, do tego gotowane mięso (pierś z kurczaka, ryż, warzywa), śniadanie może być jakieś musli (ze 150 g) z mlekiem, do tego kanapka i pół kostki sera białego (może być z dżemem). Na kolację co tam chcesz, parówki czy jaka na twardo
Ogólnie trzeba by pomyśleć, teraz piszę na szybko. Gdy będę miał więcej czasu to się odezwę. Na razie daj sobie spokój z odżywkami, zbytnim trenowaniem też. Jak mawia stare przysłowie: Po pierwsze zwiększ masę!
Nikt za ciebie jej nie ułoży Radziłbym poczytać jeszcze na ten temat na necie są tam różne obliczenia zapotrzebowania kcl itp. i na ich podstawie sam układasz sobie posiłki .
diego, ojjj każdy raczej załapał ironie (poza tobą).
Girtz załapałem ironię jednak chciałbym, żeby autor, który nie kompletnego pojęcia o temacie nie zrozumiał dosłownie Twojej uwagi.
HaaRRy napisał/a:
A wie ktoś coś o takich dietach czy coś?
W necie na forach kulturystycznych na pewno znajdziesz odpowiednią do Twojej wagi i wzrostu dietę na przyrost masy. Głównie chodzi o odpowiednie proporcję białek, węglowodanów i tłuszczy. Następnie na stronie zapoznaj się ile gram w 100 g produktów, które lubisz/ spożywasz/ mam często przyrządza/ masz do nich dostęp jest odpowiednich wartości odżywczych, rozpisujesz sobie to wszystko na wzór przykładowych diet z owych kulturystycznych for i do tego się stosujesz. Najważniejsze posiłki to: śniadanie, posiłek przed i po treningu. Następnie rozpisujesz sobie trening na siłowni najlepiej zweryfikuj owy trening z kimś kto długo ćwiczy i ma o tym pojęcie i gwarantuje, że w 4-5 miesięcy efekt Cię zaskoczy.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum