Imię: Paweł
Wysłany: 2009-06-07, 21:02 Jak poznać własną siostrę??
Więc mój problem przedstawia się następująco.
Mam siostrę cioteczną której wcale nie znam a bardzo chciałbym ją poznać.
Troszkę to pokręcone więc zacznę od początku
Więc tak się składa że brat mojej mamy (który jest też moim ojcem chrzestnym) ma córkę która jak by nie patrzeć jest moją siostrą cioteczną jednak kilkanaście lat temu rozwiódł się ze swoją żoną i moje kontakty z siostrą się urwały dodam że nie widzieliśmy się około 10 lat może troszkę więcej ja mam teraz 21 lat a ona 18.
Nie wiem czy mnie pamięta bo jak nasze kontakty się urwały mogła mieć 6 może 7 lat. Chciałbym wznowić nasze kontakty ale nie wiem czy ona będzie tego chciała. Znalazłem ją na nk i nawet chciałem do niej napisać ale nie wiedziałem co. Zaczepić ją na mieście (tak się składa że mieszkam od niej niecałe 20 km) ale to chyba też głupi pomysł jeszcze weźmie mnie za jakiegoś czubka. Czy może poprosić jej ojca żeby nas jakoś umówił bo z tego co mi wiadomo to utrzymują ze sobą kontakt. I tu moje pytanie do was co można zrobić aby odnowić nasze kontakty? bo tak się zastanawiam i nic mądrego mi nie przychodzi do głowy
Na początku będzie pewnie strasznie niezręcznie ale co tam próbować trzeba.
_________________ unikasz ludzi bez twarzy, szarych przechodniów
których zalewa krew siedem razy w tygodniu...? ()
Nk to dobry pomysł jak na początek. Zagadaj w stylu "Hej. Pewnie mnie nie pamiętasz, ale..." I przypomnij wszystko w skrócie. Jesli okaże się w porządku to na pewno będzie chciała odnowić kontakt z kuzynem Powodzenia!
_________________ W życiu wszytko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. ["Zmierzch"]
chciałam napisać to samo co agaciszon502 ale nie ma sensu się chyba powtarzać? W końcu celem NK jest odnawianie znajomości po latach, więc skorzystaj z tego
_________________ Renesans znał przedziwne sposoby trucia: hełmem lub płonącą pochodnią, haftowaną rękawiczką lub klejnotami wysadzanym wachlarzem, złotym puzderkiem lub łańcuchem z bursztynów. Dorian Gray został zatruty książką.
Ludzie. Chłopak pyta się jak zagadać do kuzynki, a nie przez jaki portal nawiązać kontakt.
Ja myślę żeby pojechać w odwiedziny do wujka wtedy gdy u niego jest jego córka(twoja kuzynka). [oczywiście jeśli takie spotkanie jest możliwe]
Wtedy wujek jakoś roskręci rozmowę i się zaczni znajomość po latach.
Imię: Paweł
Wysłany: 2009-06-09, 22:11
Invaders napisał/a:
Mówię, że czasem możemy wyrządzić wielką krzywdę osobie z którą nie gadaliśmy kupę czasu.
Ja też nie ogarniam czym mógłbym wyrządzić jej krzywdę. Przecież zmuszał jej nie będę jak się zgodzi to fajnie a jak nie to trudno.
Doktor X napisał/a:
Ja myślę żeby pojechać w odwiedziny do wujka wtedy gdy u niego jest jego córka(twoja kuzynka). [oczywiście jeśli takie spotkanie jest możliwe]
Wtedy wujek jakoś roskręci rozmowę i się zaczni znajomość po latach.
Nad tym też pomyślę...:D
_________________ unikasz ludzi bez twarzy, szarych przechodniów
których zalewa krew siedem razy w tygodniu...? ()
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum