Imię: Mateusz
Wysłany: 2009-03-22, 12:58 Jak schudnąć (brzuch i cycki)(ćwiczenia i może jakaś dieta)
Witam wszystkich !
Jestem grubawy i mam duże cycki choć jestem chłopakiem -,-
Biegam na bieżni i sobie robie w pokoju 20 przysiadów po 4 serie i 5 pompek po 4 serie
20 brzuszków po 4 serie możecie mi doradzić jakąś diete małą i ćwiczenia aby zmniejczyć cycki
nie jedz po 18. Chyba, że chodzisz później spać, to nie jedz ok. 2-3 godzin przed zaśnięciem.
Jedz śniadanie nie zaobfite, ale duże. Obiady też jedz a staraj sie nie jeść wogóle kolacji. Albo jakiś owoc na kolacje.
Jak masz możliwosć to biegaj, uprawiaj sporty itd.
Masz w sumie 11 lat, nie musisz sie tak bardzo przejmować, bo może ktoś z rodziny (mama, tato) jak był w twoim wieku też był takiej postury jak Ty, ale dużo ruchu przecież nie zaszkodzi, a wiem jacy są rówieśnicy...
_________________ Proszę, przepraszam, kocham, nie kocham!
Odejdź, wracaj, dotykaj słowem!
Czasami słowo nie wystarczy, wiesz? Czasami słowo nie wystarczy - wiem.
Nie jedz kurczaków - słyszałam, że to one wpływają na powiększanie się piersi, ale nie jestem pewna, czy to nie mit.
Poza tym, co mogę dodać do wypowiedzi poprzedników - jedz 5 posiłków dziennie (śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja), ale nie objadaj się do syta. Lepiej jeść częściej, a mniej. Nie pij kolorowych i gazowanych napojów - woda mineralna najlepsza! Dużo się ruszaj - spacery, biegi, basen, sport, w-f, ćwiczenia, etc. Ogranicz słodycze. Spróbuj także spożywać ciemne pieczywo.
Z tymi dietami uważaj - w takim wieku mogą zaszkodzić, ale to, co pisałam wyżej na pewno nie. 0 słodyczy i słodzonych napojów oraz dużo ruchu nie tylko nie zaszkodzi, ale pomoże.
Staraj się jeść równomiernie. Tyle samo białek, tłuszczy, itd.
Jedz regularnie, ale kolacje jedz wiedząc, że nie położysz się po niej od razu do łóżka tylko coś jeszcze porobisz (wystarczy spacer z psem, bo inaczej zacznie Ci się odkładać).
Ćwicz regularnie takimi ćwiczeniami jakie wyżej wypisałeś.
Imię: Mateusz
Wysłany: 2009-03-23, 15:04
Abaddon napisał/a:
wiesz co skombinuje Ci diete od znajomk ktory mial podobny problem i zajebiscie z niego wyszedl
kwestia paru dni .
Oki czekam
Sport - W domu bieżnia i ćwiczenia te co wyżej, 3 razy tygodniowo basen `jak jest ciepło rower piłka itp.
A co do jedzenia
1.Śniadanie-Płatki z mlekiem
2.W szkole nie jem nic po szkole jem kanapke albo płatki to zależy bo obiad mam późno bo mama pracuje w szkole do 15:30
3.Obiad
Kolacji nie jem
Więcej ruchu.!!
Jeśli będziesz siedział na czterech literach przed TV zajadając paluszki to na bank nie schudniesz.
Na dwór, akurat pogoda dobra do biegania, więc rundka przez las, czy wokoło bloków codziennie i za tydzień widzisz lekka poprawę.
I nie objadać się.!! ;p
Imię: Dominik
Wysłany: 2009-03-25, 07:06
Przede wszystkim dieta to nie prawda że dieta nic nie daje dieta to PODSTAWA Polecam ograniczyć spożywanie kalorii o 500. Spożywaj mniej tłuszczów jak i węglowodanów szczególnie w porach wieczornych ściągnij sobie kalkulator kalorii vitalmaxu dzięki niemu dowiesz się ile musisz spożyć kalorii i ułożysz sobie dietę. Ćwicz ćwiczeniami aerobowymi które są przeznaczone do redukcji tkanki tłuszczowej. Poniżej masz kilka obwodów które możesz wykonywać w domu ze względu na twój dość młody wiek możesz ograniczyć liczbę powtórzeń w każdym ćwiczeniu. Oczywiście nie rób ich codziennie organizm musi mieć czas na regeneracje 4 razy w tygodniu powinno wystarczyć:)
Według moich obliczeń powinieneś dziennie spożyć:
1385Kcal z czego:
117g białka
58g tłuszczy ( tu można dać sobie +/- 8g)
98g węglowodanów
1. 20 min tyle obwodow ile dasz rade, przerwe rob ja nie mozesz pare oddechow i dawaj dalej
15 podciagniec (nie mowie ze dasz rade wszytskie, jak nie dasz to rob z podskokiem )
15 pompek
15 wznosow z opadu (jak masz pilke w domu to rob na pilce, jak nie to na brzegu lozka niech ktos potrzyma ci nogi)
2. 5 obwodow
- 30sek padniej- powstan
- 30 sek pajacykow (intensywnie, rece do poziomu, nie machaj wyskoko)
- 30 sek podskokow kolanami do klatki (lub na skakance dwa obroty na jeden podkok)
- 30 sek boksowanie z cieniem
3. 4 cwiczen (kazed 8 razy 20s szybkiej! pracy/10s odpoczynku)
- podciaganie ( oczywiscie, z wyskokiem cokolwiek dajesz rade)
- pomki
- przysiady ( szybko, masz sie poruszac w granicach 19 przysiadow na 20sek )
4. jak najszybciej dasz rade
100 przysiadow
6 podciagniec
6 pompek (jak jestes w stanie robic w domu miedzy krzeslami to nawet lepiej)
80 przysiadow
12 podciagniec
12 pompek
60 przysiadow
18podciagniecia
18pompki
40 przysiadow
24podciagniecia
24pompki
20 przysiadow
30 podciagniec
30 pompek
5. 5 obwodow
- 30sek padnij- powstan
- 30 sek pajacykow
-30 sek wypadow z przeskokiem
- 30 sek padnij - powstan
- 30 sek pajacykow
- 30 sek (opierajac sie rekami o podloge jedna noga prosta z tylu druga zgieta i przeskakije zmieniajac nogi)
6.
20 min
5 podciagniec
15 padnij powstan
20 pajacykow
uprawaj rozne sporty, cwicz w domu ;d mało jedz słodyczy . niedawno ogladalam program i tma bylo ze jak masz chec zjedzenia czegos to mozesz wypic wode to ona zaspokaja glod na jakis zcas ale to tez z umiarem nie mozesz pzresadzac z ta woda. staraj sie jesc warzywa i owoce. dieta mzoe tylko ci pomoc jak tez cwiczyc bo z samej diety nic nie bedzie. najwazniejszy jest ruch
i nie głodz sie. jedz czesiej ale w małych ilościach.
ja od ponad 3 tyg nie jem wogóle słodyczy ani pieczywa. jedynie co to chrupkie. codziennie rano na śniadanie jem płatki z mlekiem. od ponad 2 tyg ćwiczę szóstki waidera i robię ćwiczenia na pośladki. czekam też w końcu na wiosnę aby móc pobiegać.. aha pije tez od pewnego czasu plusssza up zamiast łykać tabletki witaminowe. ten z guaraną mi pomaga właśnie podczas większego wysiłku. ponoc dla aktywnych jest przeznaczony :)
Imię: Dominik
Wysłany: 2009-03-25, 16:13
gabi napisał/a:
ten z guaraną mi pomaga właśnie podczas większego wysiłku
Guarana naturalne pobudzenie, ale nie wolno zapominać o uzupełnianiu płynów w organizmie podczas ćwiczeń aerobowych bo z potem wydalane jest sól i niezbędne minerały. Ja osobiście polecam podczas biegania jak i treningów aerobowych spożywać napoje izotoniczne które zapobiegają odwodnieniu i utracie niezbędnych minerałów.
By schudnąć nie wolno przesadzać z jedzeniem i trzeba odmówić sobie przyjemności typu ciastka itp ^^ Najlepiej dużo ćwiczyć. Jeśli nie masz kondycji i szybko się męczysz można zacząć od długich szybkich spacerów które z czasem zamienią się w trucht i skończą na bieganiu. Na brzuch także polecam brzuszki ^^
_________________ ` jedziemy żółtą ciężarówką... jest droga i same możliwości `
to prawda, wiem ze guarana pobudza dlatego wole ją stosować podczas aktywności ruchowej niz siedząc w domu i popijając ot tak.
ale ten plusssz up oprócz guarany ma tez inne witaminy i minerały i z cała pewnością jest zdrowszy od napojów izotonicznych.
cytuję z butelki którą właśnie trzymam :)
"zawartość witamin i skąłdników mineralnych:
w porcji 500ml
witamina E
witamina B6
witamina C
niacyna
biotyna
magnez
ekstrakt z guarany
L-karnityna
Zaleca się spożywać 1 butelkę w ciągu doby. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki produktu.
85% dziennego zapotrzebowania na witaminy"
od dawna plusssz specjalizuje się w produkcji preparatow witaminowych więc wolę wypić taki napój niż izotonika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum