Jak to jest być zakochanym? Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Uczucia » Jak to jest być zakochanym?

Przesunięty przez: slow
2009-01-24, 20:02
Jak to jest być zakochanym?
Autor Wiadomość

destrukcyjna 
Pogromca postów
zbuntowany anioł

Wysłany: 2010-08-09, 14:01   

dużo głupot robi się z miłości, zbyt dużo się wybacza, za wiele cierpi.

ale jest ta pewność, że komuś na tobie zależy, że ktoś myśli, że jest się komu wypłakać, u kogo szukać zrozumienia, czasem krytyki.
I wish I was special

legalna 
Stały User

Imię: Ola

Wysłany: 2010-08-09, 16:33   

A ja nie bujam w obłokach, nie czuję żadnych motylków czy mrówek w brzuchu, nie przejmuję się że zobaczy mnie nie umalowaną czy rozmazaną, bo wiem że i tak mu się podobam nie ważne czy jestem wylansowana czy nie. Kiedy go nie ma przy mnie i tak czuję jego obecność, wszystko co robię przychodzi mi z łatwością, nie obawiam się problemów bo wiem że nie jestem sama, pragnę tylko żeby tylko przy mnie był i nawet nie musiał nic mówić, robić.

melomanka 
User
zakochana złośnica

Wysłany: 2010-08-09, 21:01   

Całkowicie zgadzam się z legalną

Zero motylków, spoconych dłoni, uśmiechu od ucha do ucha i innych typowych objawów zakochania. Straszne, co? Osobiście preferuję zdecydowanie fazę późniejszą, czyli "kochanie". Emocje opadają i zaczyna się prawdziwe życie z drugą osobą, a to jest największą sztuką...

givemereason
User

Wysłany: 2010-08-27, 16:16   

jak to jest być zakochanym? szczerze - świetne uczucie; ) warte polecenie, szkoda tylko, że często tak ulotne

Aparatka94 
Stały User

Wysłany: 2010-08-27, 17:42   

jeszcze nie miałam okazji skosztować ;)

Jimmy FoX 
Pogromca postów
siedem dusz

Imię: Tomasz

Wysłany: 2010-08-27, 21:07   

Fakt, ciężko opisać to uczucie. Ba, wręcz jest to praktycznie niemożliwe. Ale spróbuję się pobawić.
Słynne jest to powiedzenie "mieć motylki w brzuchu". Coś w tym jest. Czujemy coś dziwnego w brzuchu, tak jakby ruchy?
Jest nam ciepło. Nie, gorąco i to cholernie. Nasze serce nie należy tylko do nas - pojawia się osoba, która wprowadza się do niego. Nie chcemy, by było Jej ciepło. Serce staje się piecykiem, a krew płynąca w naszych żyłach - ciepła.
I nie budzimy się już z wielkim grymasem na twarzy. Wręcz przeciwnie - wstawanie nigdy nie sprawiało nam tyle radości. Widzimy w tym sens. Widzimy sens w stawaniu, dbaniu o siebie, a przede wszystkim w życiu.
Wydaje nam się, że każdy człowiek, którego mijamy na ulicy, uśmiecha się do nas. Nie narzekamy na to, że jest gorąco lub zimno, że są korki lub dużo pracy. Dostrzegamy piękno świata. Promienie słońca przyjemnie łaskoczą nas po twarzy, każda kropla deszczu jest czysta, widzimy w niej twarz tej osoby.
Białe jest białe i czarne jest białe.
No i przede wszystkim jesteśmy szczęśliwi. Stajemy się skupiskiem wszystkich pozytywnych uczuć.

PS. Użyłem pierwszej osoby liczby mnogiej, pisałem jednak na podstawie własnych doświadczeń.

P.S. I love You.

L.

jurasen 
Stały User

Wysłany: 2010-08-29, 19:49   

To zależy, nie wiem jak to jest jeśli ktoś odwzajemnia twoją miłość, ale wiem jak to jest być nieszczęśliwie zakochanym.I niema nic gorszego nisz to uczucie.Trudno to opisać... ale spróbuje.
Dla osoby , którą kochasz zrobił byś wszystko, nie ma sekundy żebyś nie myślał o tym jak by było wspaniale być razem, ale wiesz ze to sie nie zdarzy chcesz tego najbardziej na świecie ale i tak tego nie dostaniesz, nie dostaniesz miłości, każdego wieczora przed snem masz pustkę w sercu i chcesz zasnąć , i kiedy zapadniesz w sen w , którym jesteście razem po przebudzeniu czujesz się cudownie, tak jak byście na prawdę byli razem, tak jak byś dostal drugie życie.Lecz potem to przechodzi, a ty znów chcesz zasnąć i miec ten sam sen....

shesatanek 
Mega wymiatacz
O N A

Imię: Adolfa

Wysłany: 2010-08-29, 20:29   

Nie wiem, ale chyba nie chcę .
Czytają te wszystkie wypowiedzi - przestraszyłam się :]

jurasen 
Stały User

Wysłany: 2010-08-29, 20:37   

Nie wiem czy Cie pociesze,ale brak miłości jest gorszy niż wszystko inne, więc nawet jeśli kochasz kogoś,a to osoba ciebie nie, to jednak nadal kochasz.... i dzięki temu można stać się lepszym człowiekiem.Miłość choć bolesna, tak na prawdę jest celem naszego istnienia i wszytko co robimy robimy tak na prawdę dla miłości

Qukułka 
Pogromca postów
'taka katarynka'

Imię: Aru

Wysłany: 2010-08-29, 21:04   

Jimmy FoX, i takie twoje posty kocham Tomek <3
W sumie zakochanie tak mniej więcej wygląda. Ale ja nigdy nie miałam objawów brzusznych. Ja bywam pijana. odużaqm mózg. i dusi się serce. Taki gorąc.

Porcelana. 
Pogromca postów
Laura Palmer

Wysłany: 2010-08-30, 06:29   

Zakochanie, albo zauroczenie, czyli ta faza wstępna u mnie to jakaś masakra :wstyd: Spalam anegdoty, plotę coś trzy po trzy, albo zapominam w połowie zdania tego, o czym mówię, czerwienie się, kompromituje... No ale widocznie i to ma jakiś swój urok, skoro kilka tych wstępniaków już przetrwałam. Ogólnie to nic czym mogę się popisać, poza palpitacjami serca i nerwowym uśmiechem dzieje się niewiele. Co ciekawe, etap flirtu, słownych gierek i tych klimatów, który u mnie te kompromitacje zazwyczaj poprzedza wychodzi mi całkiem nieźle.
Jeżeli natomiast o miłość chodzi, to już zupełnie co innego. :-) Miłość u mnie objawia się tym, że facet nie irytuje mnie po kilkudziesięciu godzinach razem (co jest niebywałą rzadkością), że jestem zdolna do GIGANTYCZNYCH poświęceń, że masę serca wkładam w to, żeby go zaskoczyć i zadowolić... Czy tak jak przed półtorej godziny - że potrafię zmobilizować się do wstania nad ranem, żeby dać mu buzi przed wyjściem, napić się razem herbaty, czy zrobić kanapkę do pracy. Dla mnie miłość, taka codzienna, to umiejętność pójścia na kompromis. Czy to pod postacią obejrzenia z nim czwartego (pod rząd) meczu, czy ugotowania mu ulubionego obiadu... Wszystko jedno. Dopóki robię to z przyjemnością, a widok mojego chłopca jedzącego przygotowane przeze mnie jedzonko z szerokim uśmiechem napawa mnie satysfakcją, to tak, to wciąż jest miłość. ;)
Myślę o jej chłodnych pocałunkach.

fire, walk with me...

Wiki AntyEmo
User

Wysłany: 2010-08-30, 12:27   

Zależy jak. Szczęśliwie niestety nie miałam okazji wypróbować. Nieszczęśliwie- masz wrażenie że nikt cię nie kocha i leżysz na łóżku i ryczysz. Ja mam tak że cały dzień jest dobrze tylko wieczorem źle.

Heartwork 
Mega wymiatacz
all right now

Imię: Mateusz

Wysłany: 2010-09-05, 16:06   

Zbliżone do narkotycznego haju uczucie, przepełnione namiętnością, napędzane przez hormony mózgowe. Bardzo fajne, dopóki się nie kończy - albo naturalnie, przechodząc w fazę zaangażowania związku (wtedy statystycznie najczęściej się rozpadają), albo przedwcześnie (wskutek szybszego rozpadu związku) - wtedy jest grubo:-D

Arshin
User

Wysłany: 2010-09-05, 21:11   

Bardzo niefajne uczucie. Osobiście nie polecam.

FantaSy1
Wymiatacz

Wysłany: 2010-09-06, 20:07   

Arshin napisał/a:
Bardzo niefajne uczucie. Osobiście nie polecam.

Miłośc jesy GŁUPIA. ..
ii ... slepa .. ; ]
ja równiez nie polecam

Odpowiedz do tematu