Wysłany: 2010-03-10, 06:38 Jak uzyskać spokój i zgode w domu??
Witam, tak jak napisałam w temacie jak uzyskać spokój i zgodę w domu? Rodzice się rozwodzą mama z siostrą znalazły sobie jakieś radio które gra 24/24h cały czas kłótnie nie mogę już tego znieść chciałabym żeby choć jeden dzień u mnie w domu był spokój i cisza. Rozmowa nie pomaga rozmawiałam już nie raz co mogę jeszcze zrobić?? Proszę o pomoc
Sprobuj porozmawiac jeszcze tylko na spokojnie bez krzykow i pretensji. Jezeli to nic nie da to popros o pomoc kogos zaufanego z dalszej rodziny jakas babcie czy ciocie. Mozesz porozmawiac tez w szkole z pedagogiem albo jakas zaufana nauczycielka. W ostatecznosci zawsze zostaje psycholog rodzinny.
Jak oni tego nie rozumieją to wątpię, że ktoś inny, obcy im przegada. Chyba, że są baaaardzo wyrozumiali i zrozumieją jak im o tym powiesz. Co jak dla mnie jest nierealne. Rodzice myślą, że wiedzą wszystko najlepiej. A że nam, dzieciom to przeszkadza to co ich to obchodzi? im jest tak dobrze i koniec.
[ Dodano: 2010-03-10, 14:35 ]
Spróbować rozmawiać zawsze możesz ale nie licz na cud. Może się uspokoją przez pewien czas a potem może być znowu to samo.
_________________ Ja mam to coś, czego nie ma nikt inny! ;]
Ostatnio zmieniony przez malgonia18 2010-03-10, 14:52, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli rozmowa nie pomaga to pozostaje chyba tylko to przeczekać.Zajmij się czymś,nie bywaj w domu,a gdy już tam jestes to słuchaj muzyki,ucz się-odetnij się od tego wszystkiego.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum