Oj, ja też poproszę legalizacje związków homoseksualnych, dragów, aborcji, eutanazji oraz więcej tolerancji dla kolorowych i żydów i będzie git. Taki kraj mi się marzy.
Tak mnie jakoś poniosło.
Mi się żyje dobrze, jednakże zrobiłabym porządki w naszym rządzie. Czerwonym za dobrze się wiedzie.
Stawiłem jej plus za to, że wtedy praca była wszędzie, a jak ktoś był bezrobotny, to zaraz policja się zajęła - nie pracujesz? to z czego żyjesz?! - i nie było tylu bezdomnych i bez pracy jak teraz, obecnie ludzi zostawia się na bruku i nikt z tym nic nie robi, a tego w państwie być nie powinno, lub powinno się zapobiegać. Co z tego, że w większych miastach są domy/przytułki dla bezdomnych, skoro na wsiach i miastach małych nie ma? To prawie nic nie zmienia... :/ Zresztą sytuacja Polski to temat wooda i ja nie mam zamiaru go drążyć bez końca.
Słyszałeś kiedyś o tak zwanym ukrytym bezrobociu? Załatwiało się lewe papiery z zakładu że jesteś zatrudniony, a tak w rzeczywistości nie robiło się nic. Zresztą bezrobocie jawne też było masowe. Poza tym co z tego że miałeś pracę, jeżeli pieniądze które zarabiałeś były warte tyle co kupa na chodniku. ( poza gierkowskimi latami, ale te gierkowskie lata spłacamy do teraz ).
Cytat:
Ostatnio rzadko bywam w Polsce, ale tak na szybko, co mi sie nie podoba:
- na kazdym kroku kretactwo, oszukanstwo. Przyklady:
Moja ciocia podejmowala w banku pieniadze - wtrynili jej falszywy banknot 100 euro.
Kupuje simke: heya nie dziala, zwrotu w kiosku mi nie przyjeli. Play - dziala, ale jak nie doladuje w ciagu jakiegos tam niedlugiego czasu, to przepada.
W sklepach towary "promocyjne" to najczesciej przeterminowamy chlam, z nowa data (to nawet prasa opisywala)
Kupuje na placu maliny - baba zaklina sie na "matke bosko", ze swieze, przynosze do domu, a tu pod spodem polowa splesniala.
Kolezanke mojej mamy firma ubezpieczeniowa wykiwala na pare tysiecy, tak krecili przy wyplacie odszkodowania za wypadek samochodowy. Dopiero w sadzie przegrali.
No i tak mozna by pisac, a ja znam pmalo rzypadkow, bo wpadam do Polski "na chwile".
- ksenofobia, homofobia
- uleganie propagandzie
- amerykanizacja zycia (co wiaze sie z poprzednim punktem)
- pogon za kasa
Hahaha, malinki ci sprzedali zgniłe;d Uśmiałem się, w ogóle wszystko to co wypisałaś występuje w największym nasileniu na Zachodzie. Myślisz że skąd wymienione przez ciebie firmy ubezpieczeniowe nauczyły się krętactwa? A co do polskiej żywności - to moim zdaniem jest jedną z lepszych w Europie.
Cytat:
Ja znam niezle kilka krajow europejskich i mam porownanie.
Bo ty jedyna znasz a my to jedynie wyjeżdżamy od czasu do czasu poza miasto:d
Wedlug mnie w Polsce zylo by sie o wiele lepiej gdyby poslowie zyli w zgodzie I dazyli do tego samego celu a nie swoje sprawy prywatne zalatwiali przy pomocy mediow I sadow.Im wiecej sie beda klucic tym mniej zrobia dla naszego kraju.Czasami zdaje mi sie ze politycy wogule nie mysla o polsce tylko o zariobieniu kasy I wyjechaniu z tego kraju a przeciez sa polakami tak samo jak my.Nie moge tego pojac....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum