Witajcie;)
Mam do was dziewczyny pytanie i prośbę w jednym
Więc chciałabym was się poradzić, jaka baza jest najlepsza pod podkład [na oczy i usta oraz ogólnie na twarz]. Skórę mam mieszaną..
Oczywiście nie pytam was o bazy za ponad stówę, tylko tak do góra 50zł.
Jeśli to ma jakieś znaczenie, to powiem, że nie nakładam podkładu codziennie, tylko tak w weekendy.
Z góry dziękuję za pomoc.
ps. Wolałaby abyście od/doradzały mi produkty, które same testowałyście.
Imię: Amanda
Wysłany: 2010-03-13, 12:32
moim zdaniem bardzo dobra jest baza pod makijaż z oriflame, ale chyba aktualnie nie ma jej niestety w katalogu, można ją nakładac na codzień bez podkładu i tez bardo ładnie wygląda na skórze. ; ))
_________________ 'Możesz zgromadzić przeróżne skarby, ale najcenniejszym jest prawdziwy przyjaciel.'
^^
W sumie to zastanawia mnie po co Ci to ?
Wnioskuję,że skoro wypowiadasz się na forum młodzieżowym to jesteś nastolatką,więc nie sądzę,aby baza byłaby Ci w tym wieku potrzebna.Po prostu nie wygląda ona ładnie na tak młodej buźce i często tworzy efekt maski.Najlepiej jeśli zaczniesz używać dobrego kremu matującego oraz lekkie podkładu, ewentualnie korektora w płynie.
Soraya Baza Silikonowa ;SEPHORA, Sublimateur de teint Luminizer
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Na mojej twarzy makijaż trzyma się bardzo krótko, co mnie strasznie męczy. A próbowałam już naprawdę wielu podkładów i wniosek jest taki, że taką mam cerę, że potrzebna jest baza.
Owszem, jestem młoda, ale jak wcześniej wspomniałam, nie używałabym go codziennie tylko najwyżej w weekendy lub na jakieś okazje.
Egzystencja, Ale z czym dokładnie masz problem ? Baza nie spowoduje nagle,że Twoja cera przykłodowo przestanie się przetłuszczać.Zwłaszcza,że równie dobrze może być to wynikiem złego użytkowania kosmetyków
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Również mam cerę mieszaną i makijaż na twarzy trzyma się krótko, więc znam twój problem Egzystencja. Używałam bazy pod makijaż firmy Oriflame i jestem z niej zadowolona. Makijaż wygląda o wiele lepiej, dłużej się trzyma, a stan cery też bardzo się poprawia, jest ona gładka i zmatowiona. Polecam
_________________ Tylko w pochłaniającej wszystko pustce samotności, w ciemnościach zacierających kontury świata zewnętrznego można odczuć, że się jest sobą aż do granic zwątpienia, które uprzytamnia nagle własną nicość w rosnącym przeraźliwie ogromie wszechświata.
Równiez moge polecic ta z oriflame:) ostatnio też wypróbował z avonu i w sumie też może byc, ma napewno inną konsystencję ma się wrażenie że jest miałka, satynowa i nie widac jej na twarzy:) ta z Oriflame jest bardziej jak mleczko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum