Chciałabym wysłać paczkę do Stanów i szukam jakiegoś taniego, szybkiego kuriera. W sumie słyszałam o kilku firmach, podobno Ain ma tanie koszty wysyłki. Czy ktoś o nich słyszał lub może korzystał z ich usług. Może cie mi podać kilka informacji na ich temat?
Osobiście korzystam z usług DHL i nie mam powodów do narzekań.
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
No fakt na pewno nie Poczta Polska, szkoda czasu, nerwów i pieniędzy.
A co do firm kurierskich to być może mają podobne ceny i czas dostarczania przesyłek, ale jeśli chodzi o wspomniany wyżej AIN to z tego, co się dowiedziałam, to wysyłanie paczek za ich pośrednictwem jest dużo tańsze niż np jak się wysyła przesyłki za pomocą UPS. Poza tym można na ich stronie szybko obliczyć koszty. Mnie się bardzo taka opcja bardzo się podoba. A wam?
Nie przesadzaj- z Pocztą Polską nie jest tak źle, co prawda zdarzają się sytuacje stresowe i gdyby nie to,że urosła im konkurencja korzystałabym z ich usług nadal:) Kurier jest ok- paczki przychodzą naprawdę szybko. Co do konkretnej firmy to AIN jest solidna- ceny mają więcej niż przystępne
Według mnie najlepszy jest UPS juz wiele razy korzystalem z kuriera i bezproblemowo
_________________ *Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich.
To oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka.
To zaufanie bez reszty.
To odsłonięcie swoich słabości*
I tak właśnie Cię kocham...
Wszystkie firmy kurierskie dbają o jakość swoich usług, bo stracili by klientów, tak więc sugeruj się raczej ceną. I poszukaj odpowiedniego kuriera w zależności jak dużą i cieżką masz paczkę - niektórzy liczą ceny wg kilogramów, inni wg rozmiarów.
No może i wy nie macie powodów do narzekań jeśli chodzi o pocztę polską, ale mnie najbardziej denerwują kolejki w tej instytucji.
Ale faktycznie, że może i większość firm kurierskich ma podobne ceny i w podobny czasie dostarczają przesyłki, ale gdzieś doczytałam, że AIN w porównaniu z UPS jest tańszy. Więc może faktycznie w tej sytuacji najlepiej byłoby się zasugerować ceną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum