Wysłany: 2009-08-25, 14:46 Jakie przedmioty nie sprawiają wam problemu? Zainteresowania
Chciałbym was zapytać, jakie przedmioty sprawiają wam mało wysiłku.
Mi na przykład tak bardzo dobrze wchodzi historia, interesowałem się strasznie Napoleonem Bonaparte. Choć na lekcjach nic nie robiłem, to mogłem powtórzyć informacje z przynajmniej 10 lekcji na temat Napoleona, bez powtarzania itd. Macie takie przedmioty?
Wysłany: 2009-08-25, 14:50
Tak, w gimnazjum była to też historia, aż do czasu wojen światowych, później już tak łatwo nie było. Ale takim przedmiotem, z którego nigdy się nie uczyłam bo nie miałam potrzeby była chemia i w gimnazjum i w liceum. Biologia, ale te tematy o człowieku, genetyce, nie lubiłam ekologii za to;x.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Ja j.polski, geografia, wos. Biologia czasem, matematyka i chemia też. Ogólnie mało jest przedmiotów, z których się "kuję". A i jeszcze zapomniałam o j.angielskim, słówka i gramatykę pamiętam zawsze z lekcji i to na dłuuuuugi czas.
Chciałbym was zapytać, jakie przedmioty sprawiają wam mało wysiłku.
J.polski mało się z niego uczę, zazwyczaj były to tylko jakieś fragmenty na pamięć. Nie musiałam być na lekcji aby zrozumieć interpretację wiersza. A czytanie lektur, pisanie wypracowań było/jest dla mnie przyjemnością.
Gramatyka jakoś też mi gładko wchodziła.
Poza tym to WOS lubiłam, choć uczyć się trzeba było, jest tego wiele nie ma co mówić.
O Historii już nie wspominam, uwielbiałam lekcję, uczyć się nie bardzo, ale zazwyczaj jeśli słuchałam to nie było problemu z niczym.
No i j.obcy, w szczególności j. angielski i trochę rosyjski.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Język angielski, wos i geografia(póki było to omawianie kontynentów, geografia świata). Biologia w sumie też - o ile były tematy o człowieku, bardziej anatomiczne. Ekologia jest nieciekawa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum