Jakie studia po mat-geo?? Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Szkoła » Jakie studia po mat-geo??

Jakie studia po mat-geo??
Autor Wiadomość

aasiaa8123 
User
Nieśmiała postać

Wysłany: 2010-07-29, 06:48   Jakie studia po mat-geo??

Witam!
Jestem w klasie ekonomicznej i za bardzo nie wiem na jaki kierunek studiów chcę iść :kwasny: . Może macie jakieś propozycje... :-/
Zdaję rozszerzona: matmę; podstawa: polski, angielski i nad geografią myślę... :-/
Z góry dzięki :-)

motyl 
Moderator

Wysłany: 2010-07-29, 07:13   

aasiaa8123, na takie jakie będziesz chciała. Nikt za Ciebie nie zdecyduje, ani nie pomyśli. MUSISZ SAMA! Bo to nie jest wybór taki hop siup. Większość po roku stwierdza, że to nie są studia dla nich i woleli by to albo tamto. Więc się zastanów co chciałabyś robić w przyszłości i na takie studia pójdź.
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.

Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.

Iwona 
Pogromca postów
Iwona

Imię: Iwona

Wysłany: 2010-07-29, 07:54   

ja bylam w mat-gegr, zdawalam polak, angol, matme i gegre-wszystko na podstawie- i poszlam na turystyke i rekreację.

Zależy co chcesz w życiu robic, sama musisz wybrać;) ja w ogole nie wiedzialam na co isc :P ale w koncu jakos tak mi sie Turystyka i rekreacja skojarzyla ze znajoma studiowala i pomyslalam ze nie takie glupie :p

Norbs93 
Pogromca postów
the boy next door

Imię: Norbu$

Wysłany: 2010-07-29, 11:35   

aasiaa8123 napisał/a:
Jestem w klasie ekonomicznej

Właśnie,więc może jakieś kierunki związane z ekonomią.

Wejdź sobie na stronę perspektywy.pl tam jest bogaty spis kierunków do studiowania oraz ich opis wybierz coś z tego :-P

Mizantrop 
Moderator
Pstrykacz-amator

Wysłany: 2010-07-29, 11:38   

Ludzie...oszaleli. Przecież nikt nie będzie Ci dyktował na jakie studia iść. To Twoja nauka, Twoje wykształcenie, Twoje studia i w końcu Twoje życie i Twoja przyszłość.

aasiaa8123 
User
Nieśmiała postać

Wysłany: 2010-07-30, 06:09   

Mizantrop napisał/a:
Ludzie...oszaleli. Przecież nikt nie będzie Ci dyktował na jakie studia iść. To Twoja nauka, Twoje wykształcenie, Twoje studia i w końcu Twoje życie i Twoja przyszłość.

Mi chodziło o jakąś podpowiedz, a nie np: ktoś napisze na forum idź na takie i takie studia i pójdę tam... :kwasny: Naprawdę nie mam zielonego pojęcia co robić dalej i chciałam usłyszeć co zrobili inni... i może ktoś podsunie ciekawy kierunek na który wcześniej nie zwracałam uwagi :-D

motyl 
Moderator

Wysłany: 2010-07-30, 06:44   

aasiaa8123 napisał/a:
chciałam usłyszeć co zrobili inni... i może ktoś podsunie ciekawy kierunek na który wcześniej nie zwracałam uwagi

Zobacz sobie temat, w którym ludzie piszą na jakim kierunku są. Nie widzę sensu pisać tego drugi raz. Poza tym to nie problem wejść na stronę jakiejś uczelni i zobaczyć jakie kierunki oferuje.
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.

Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.

Amelia 
Mega wymiatacz

Wysłany: 2010-07-30, 10:25   

Poprzeglądaj oferty uczelni, poradź się w szkole u Ośrodku Kariery- u mnie coś takiego było. Sama musisz podjąć taką decyzję, inny mogą ci tylko doradzić, podsunąć pomysł.

truskawka17.18 
Wymiatacz
katarzyna

Wysłany: 2010-07-30, 13:30   

polecam architekture ,geodezje ( mysle ,ze to dosc przyszlosciowe kierunki) .A tak w ogole to mysle ,ze sama wiesz ,co Cie interesuje .Nalepszym zaowodem bedzie taki ,ktory sie lubi i chyba w takowym tylko mozna byc najlepszym.Ciezko o to ,aby kierunek spelnial wszystkie wymogi: byl przyjemny ,ciekawy,łatwy i przyszlosciowy.kazdy ma wady i zalety:)Ale zawsze warto przekalkulowac plusi i minusy;)
Ja za pozno podjelkam decyzje ,co do przedmiotow zdawanych na maturze i przez to nie udalo mi sie dostac na wymarzony kierunek ,bo wahalam sie czy tam dam rade i czy warto.:) Za rok mam zamiar poprawiac mature .A tak w ogole to bylam po profilu humanistycznym, zdawlam na maturze biologie a teraz dostalam sie na ekonomie;)
takze profil jaki sie wybralo 3 lata przed matura -to nie jest niz wazącego az tak na przyszlosci.Najwazniejszy jest jasno postawiony cel i wytrwałosc w jego osignieciu.Trzeba wiedziec czego sie chce.;)Masz rok -to dosc duzo czasu.Ale musisz podjac dezyje. I to jak najszybciej ,bo mozesz zalowac pozniej niezdecydowania.zdecydowac i tak musisz ,a czas jest tu Twoim wrogiem.pamietaj:)

aasiaa8123 
User
Nieśmiała postać

Wysłany: 2010-07-30, 20:14   

Kierunek na który wcześniej nie zwróciłam uwagi. :-/ Problem jest taki że jest tyle uczelni które oferują szeroki wachlarz kierunków że nie wiem który najlepiej wybrać więc chcę się poradzić... To że ktoś pisze na forum to nie znaczy że trzeba go od razu zjechać... Na forum też można się poradzić.

Niestety nie ma w szkole Ośrodka Kariery... Architektura to dobry pomysł ale nie za dobrze radzę sobie z rysunkami. Ale ten kierunek też biorę pod uwagę. :hyhy: No i szukam takiego kierunku żeby po studiach nie musiała siedzieć za biurkiem tylko pracować gdzieś w terenie... Tylko nie policjant... :-P

Amelia 
Mega wymiatacz

Wysłany: 2010-07-31, 11:00   

Architektura ? A chodzisz na rysunek juz gdzieś? Bo jak nie to byś musiała się bardzo spiąć, bo egzamin z rysunku jest chyba najważniejszym kryterium rekrutacji w przypadku tego kierunku.

W terenie? Geodezja, zwykła geografia, ochrona środowiska? A może budownictwo?

aasiaa8123 
User
Nieśmiała postać

Wysłany: 2010-07-31, 18:17   

Jak już to budownictwo. Będę krzyczała na ludzi żeby dobrze słyszeli co mówię bo raczej jak powiem to mnie nie usłyszą :mrgreen: . A na żadne kursy nie chodzę... Nie stać mnie żeby na nie pójść... :zalamany:

okruszek 
User

Wysłany: 2010-08-10, 15:32   hmm

A może geodezja i kartografia? Podobno dobrą kadrę maja na Uczelni Warszawskiej. Studia płatne, ale w sumie, za które studia w dzisiejszych czasach nie trzeba płacić...

Odpowiedz do tematu