Jakim byłeś/aś dzieckiem ? ;> Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Dojrzewanie » Jakim byłeś/aś dzieckiem ? ;>

Jakim byłeś/aś dzieckiem ? ;>
Autor Wiadomość

kasiaaa 
Hiper wymiatacz
Walk to remember.

Imię: Kasia

Wysłany: 2008-08-13, 11:24   Jakim byłeś/aś dzieckiem ? ;>

wszedzie cie bylo pełno? a moze lubiałes/białas tylko swoje towarzystwo i kilka zabawek?

wypowiedzcie się

Nie jesteśmy normalni.
Jesteśmy lepsi.

Jimmy FoX 
Pogromca postów
siedem dusz

Imię: Tomasz

Wysłany: 2008-08-13, 12:47   

Lubiłem moje zabawki... A co do towarzystwa. Mieliśmy małą mafię, jeździliśmy rowerami po mieście, graliśmy w piłkę i bawiliśmy się w Power Rangers.
Po przeprowadzce szukałem nowych kolegów, i kiedy znalazłem z nimi też grałem w piłkę, jeździliśmy na rowerach. A z Mateuszkiem to jeździliśmy na sankach z górki ^^. Ogólnie sport wypełniał całe moje życie. Ale znalazło się miejsce na Cartoon Network, rzecz jasna.

P.S. I love You.

L.

Locke108 
Mega wymiatacz
First Aider

Imię: Michał

Wysłany: 2008-08-13, 13:12   

Ja byłem raczej spokojny jak każdego dziecka było mnie wszedzie pelno no i od dziecka dużo gadam. Jak mieszkałem w bloku miałem wielu kolegów po przeprowadze do domku na drugim końcu miasta czasem wpadne do kolegów tych najlepszych z osiedla mojej babci. Tu gdzie mieszkam raczej ciężko o nowe znajomości nie pytajcie dlaczego.

Dev1l 
Pogromca postów

Wysłany: 2008-08-13, 13:15   

No, grzeczny chłopak byłem ogólnie. Jako brat i opiekun - ideał, mam to we krwi i lubię się opiekować siostrami :). Jako dziecko? Troszkę urwis z raczej ciętym językiem... Lubiłem szaleć. Nawet jeśli delikatnie, to nadal było to szalenie :). Hmm, bajek nie oglądam od 9. roku życia, niemniej szał Pokemonów mnie nie ominął :). Ta, pamiętam to straszenie na religii ;) . Kumple? W okolicy znam wielu znajomych, choć trzymam się kurczowo jednak kruchego procenta ze znajomków :). A z Tomeczkiem to się z górki zjeżdżało :). No, sport też lubię, niemniej większą uwagę przykładałem i przykładam do muzyki :).

laven 
Pogromca postów

Wysłany: 2008-08-14, 22:49   

Ja byłam dziwak i rebel. Zawsze bawiłam się sama. Ewentualnie z kumpelą. Coś kombinowałam. Ale jak było więcej dzieciaków to się obrażałam i z płaczem szłam do domu. W zerówce nikogo nie lubiałam i chodziłam sama po krzakach. Jak było jakieś wyjście to się buntowałam i zostawałam z młodszą grupą. Ale generalnie byłam bardzo spokojna, grzeczna i nieśmiała. Jednak w domu potrafiłam być rozwrzeszczanym potworem.

Lena 
Pogromca postów
<3

Imię: Mieczysława

Wysłany: 2008-08-15, 15:46   

Rodzice ciągle narzekali, że nie mieli chwili spokoju bo nie można mnie było spuścić na minutę z oka, bo to byłam na dachu, to na drzewie albo gdzieś gdzie też nie jest zbyt bezpiecznie. zabawki.. hm.. wolałam resoraki niż lalki, lubiłam z kolegami grać w piłkę, ganiać się, bić, scigać i robić domki na drzewach. Ciągle chodziłam poobijana, podrapana. I byłam małym chłopcem xD

mrs_tarotka 
Wymiatacz

Wysłany: 2008-08-19, 12:16   

jakim byłam dzieckiem? byłam pierworodnym, łysym dziecięciem swych nadopiekuńczych rodziców.. i głośno krzyczałam :mrgreen:

karola505 
Stały User
karo

Imię: Karolina

Wysłany: 2008-08-19, 12:32   

jak bylam dzieckiem to zawsze zabijalam robaki kiedys na procesji przywalilam facetowi koszyczkiem z kwiatkami bo mial mrowke na plecach xD bardzo sie zbulwersowal :lol: zawsze krzyczalam biegalam i zawsze musialo byc tak jak ja chce, nawet jak zachcialam to obiad w wannie jadlam :mrgreen: :lol: uwilbialam lalki barbie i kucyki pony :-P ale podobno bylam bardzo kochana :-D

kasiaaa 
Hiper wymiatacz
Walk to remember.

Wysłany: 2008-08-20, 11:58   

Ja byłam zupełną indywidualistką.. moim ulubionym zajęciem było zdecydowanie przebieranie się w biżuterię mamy, malować się jej kosmetykami i przebierać się w dużo za duże jej ubrania ... do tej pory mam z tych "przebieranek" pełno zdjęć. W przedszkolu podobno strasznie pyskowałam wychowawczyni i z tego powodu chodziłam tam tylko tydzień xD

karola505 napisał/a:
nawet jak zachcialam to obiad w wannie jadlam

też częstoo mi się to zdarzałoo xD

Nie jesteśmy normalni.
Jesteśmy lepsi.

Locke108 
Mega wymiatacz
First Aider

Wysłany: 2008-08-28, 16:32   

widze że niektórzy to naprawde ciężkie przypadki były w trakcie dzieciństwa!

Dobrze że niektórzy powyrastali z tego hehe :roll:

vialink 
Administrator
też człowiek... :)

Imię: Bartek

Wysłany: 2008-08-28, 18:21   

Kurcze .. tyle się kędyś opisałem i ta rąbana baza się musiała cofnąć ale ok ... jeszcze raz :->

Locke108 napisał/a:
pelno no i od dziecka dużo gadam.

No fakt, po 10 latach znajomości mogę to stwierdzić ;-) ale ... zazwyczaj jest to pozytywna cecha.

Ok, to teraz znowu napisze coś, czego prawie nikt nie przeczyta .. ale ok...

Jakim ja byłem dzieckiem? To od początku ...
Z lat 1-5 jak każdy raczej nic nie pamiętam. Z opowiadań rodziców wiem, że miałem trochę dłuższe kręcone włoski ... jak dziewczynka :-> I zawsze, jak ktoś mówił do moich rodziców ... "O, jaka ładna dziewczynka" to zaciskałem pięści i się bulwersowałem.
Raczej byłem spokojny, i ta "oaza spokoju" została mi do dzisiaj. Wiem, że zawsze jak w domu byli goście, to siadałem sobie w kąciku i zajmowałem się sobą i swoimi zabawkami.
Ale jak to dziecko potrafiłem też szaleć, i nie raz zdarzyło się zapchać video klockami czy długopisem.

Wiek szkoły podstawowej... moim zdaniem jest to najpiękniejszy okres w życiu człowieka. Praktycznie żadna nauka, zero zmartwień ... znajomi, koledzy .. przyjaciele.
Klasa 5, to u mnie początek zainteresowania informatyką i webmasteringiem.
Standardowo startowałem na interii i stronastartowa.com. Potem był jakiś czas przerwy, kiedy znowu wróciłem do "nogi" i ganiania z kolegami.

Początek gimnazjum to powrót do komputera. W tedy postanowiłem sobie "rozbudować vialinka". I w tym okresie poznałem najwięcej ludzi. Pierwszymi poznanymi przezemnie twórcami witryn byli właściciele radia interparty, z którymi mam kontakt do dziś.
Potem poznałem wiele osób ... i dziwne, ale dzięki którym się dużo zmieniłem.
Z dziecka, któremu w głowie była piłka i gry, stałem się ... spokojnym, opanowanym ... nieraz w roli psychologa czy księdza, ale mi się to podobało. Dlatego czasem wkurzam się, jak ktoś mówi, że znajomości przez internet to byle co ... to nic nie znaczy ... a dla mnie to jednak coś było ... Potem poznałem Lipka, założyliśmy forum ... i w sumie też w jakimś stopniu miało wpływ na mnie ... wiele rzeczy się tutaj nauczyłem ...
Potem jakoś to szło ... aż doszło do dnia dzisiejszego :P

hah ... to tyle o mnie ... ale coś jeszcze o dzieciństwie.

Wydaje mi się, że wszyscy mamy jakieś wspólne "cechy" naszego dzieciństwa. Każdy przechodził prze to samo, tylko inaczej ...
Podobno każde dziecko gdy jest małe najczęściej słyszy zwroty: "zostaw to, daj to, nie ruszaj, jesteś za mały/mała, wyjdź z tąd, zostaw mnie, jedz to, wyjdź na słońce, nie siedź tyle na słońcu, choć tutaj, powtórz co Ci powiedziałem ... itd."
A chciało by chyba słyszeć "kocham Cię, lubię cię, porozmawiajmy o tobie, jesteś ładna/y, chodźmy tam razem itd"...
A jak u was było pod tym względem? Czy brakowało wam czegoś lub kogoś gdy byliście dziećmi?

kasiaaa 
Hiper wymiatacz
Walk to remember.

Wysłany: 2008-08-28, 18:44   

Locke108 napisał/a:
Dobrze że niektórzy powyrastali z tego hehe

Również się ciesze, Locke ;) Szkoda, że niektórym wciąz coś zostało :(

vialink napisał/a:

czemu? w każdym razie niezła rozprawka. przeczytałam.

Nie jesteśmy normalni.
Jesteśmy lepsi.

schale 
Stały User

Imię: Mateusz

Wysłany: 2008-08-28, 20:44   

Cytat:

Nie doceniasz uzytkowników tego forum :-)

Lena 
Pogromca postów
<3

Imię: Mieczysława

Wysłany: 2008-08-28, 21:34   

kasiaaa napisał/a:
Szkoda, że niektórym wciąz coś zostało :(
ech lepiej kiedy cząstka Ciebie z dzieciństwa w Tobie zostaje.

Jak miałam 5lat pobiłam moją kuzynkę bo wzięła moje resoraki.
inną kuzynkę pobiłam bo nie chciała zejsć z huśtawki.

Locke108 
Mega wymiatacz
First Aider

Wysłany: 2008-08-30, 12:14   

Lena napisał/a:
Jak miałam 5lat pobiłam moją kuzynkę bo wzięła moje resoraki.
inną kuzynkę pobiłam bo nie chciała zejsć z huśtawki.

No to niezłe ziółko z ciebie widze że od dziecka rozrabialaś :D:D

Odpowiedz do tematu