Imię: Kejti
Wysłany: 2009-12-05, 18:31 Języki obce
Kożdy uczy się jakiegoś języka obcego. Niektórzy są pasjonatami i lubia pogadać w jakimś innym języku. Np. tematy, na które można byłoby się wypowiadać w innym języku. Nauka+rozrywka. Takie 2 w 1.
_________________ Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego.
Całkiem niezły pomysł,zresztą realizowany na większości forach młodzieżowych.
A taka mała złośliwość z mojej strony,większość z użytkowników nie umie poprawnie pisać po polsku więc..
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Mnie się podoba :) nigdy jeszcze nie brałam w takim czymś udziału. Ale, moim zdaniem, jedno trzeba by było ustalić na początku - że osoby naprawdę dobre nie będą górować nad słabszymi wiecie - poprawiać, wytykać błędy, chyba, że coś jest wybitnie rażące. Takie gadanie w innym języku może świetnie pomóc komuś właśnie w nauce, ale jak ciągle będzie besztany to straci motywację .
Ja jestem w każdym razie na TAK.
P.S. Jakie języki bralibyśmy pod uwagę? Mam nadzieję, że nie tylko angielski ...
_________________ "Ceń to, co ma wartość dla Ciebie, nie dla innych. Na tym właśnie polega życie!"
Sknerus McKwacz
Pomysł jest bardzo dobry,tylko ciekawa jestem jak wyglądałby po wprowadzeniu w życie...Niektóre wypowiedzi sprowadzałyby się do tekstów w stylu ''Snow is falling''.Poza tym dobrze by było wzajemnie się ''poprawiać'',oczywiście bez złośliwości,wtedy można się uczyć ''na błędach''.Tylko komu się będzie chciało z każdym postem poprawiać poprzednie?...
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
.S. Jakie języki bralibyśmy pod uwagę? Mam nadzieję, że nie tylko angielski
ja jestem dodatkowo za włoskim
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Imię: Kejti
Wysłany: 2009-12-05, 22:09
Ja jestem za angielskim, hiszpańskim i rosyjskim. Ale chetnie śledziłabym niemiecki, francuski i włoski, żeby podstawę załapać i sprawdzić, czy mnie zaciekawią.
_________________ Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum