Jak w temacie, jak zrobić to karaoke? szukam podkładów w necie i nic ciekawego nie znalazłem, jakieś są to trwają zaledwie minutę, mają zniekształconą melodie, reszta same płatne. Chciałbym jakos text piosenek wrzucic na telewizor .Jak to zrobić wszystko?
ciężko jest znaleźć podkład piosenki, żeby nie był trochę zniekształcony. Ale proponuje dokładniej poszukać. Jeśli chodzi o wyświetlanie na tv, to polecam użyć jakiegoś odtwarzacza do karaoke z możliwością zapisu do pliku np .avi . Ja tak kiedyś robiłem i nie było z tym problemów
Jeśli na komputer to Karafun czy jakoś tak się program nazywał. W miarę fajnie wyświetla tekst piosenki itd.
Jeśli chodzi o to skąd je wziąć. Ja dawno temu szukałem karaoke na potrzeby jednego lokalu, i udało mi się znaleźć paczkę, w której było około 300 utworów. Nie pamiętam strony, musisz pokombinować z frazami w google i w końcu coś znajdziesz.
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
Najlepszy IMO jest Ultrastar - darmowy PCtowy odpowiednik SingStara z PSX2. Piosenek zwłaszcza na chomikach i rapidzie jest masa, a do tego dochodzi możliwość robienia własnych. W necie jest opisane wszystko co i jak.
No i świetny jest do denerwowanie sąsiadów zwłaszcza jak zaczynam śpiewać Poison Alice Coopera, albo nawet jakikolwiek utwór Madonny. Już mnie nawet sąsiadka skargą do spółdzielni groziła:D
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
_________________ Są dwa pytania, które człowiek musi sobie zadać: pierwsze brzmi “Dokąd idę?” a drugie: „Kto idzie ze mną?” Jeśli kiedykolwiek postawisz sobie te pytania w złej kolejności – masz problem.
Wysłany: 2009-12-27, 01:20
Cytat:
van basco's karaoke player + paczka plików do tegoż programu i karaoke jak ta lala ;d
Dokładnie;p.
Chociaż jeśli nie możesz tego znaleźć to popytaj znajomych, pewnie ktoś ma;).
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum