"Podporucznik Gustl" 23 (o ile dobrze pamiętam) strony o NICZYM, facet chodzi w kółko myśląc czy i jak się zabić i w końcu się nie zabija, pierwszy raz w życiu szczerze życzyłam samobójstwa bohaterowi książki... ("Leutnant Gustl" oryginalnie, lektura na germanistyce, ble, ble, ble).
_________________ "Ceń to, co ma wartość dla Ciebie, nie dla innych. Na tym właśnie polega życie!"
Sknerus McKwacz
Najgorsze gówno to chyba to z seri ,,nie dla taty nie dla mamy, lecz dla każdej małolaty''. Kiedyś moja siostra to wypożyczyla, przeczytalam ze 2 razy i się załamałam nad debilizmem autora.
Dominika pierwsza miłość, strasznie płytka książka. Pożyczyłam ja kiedyś od koleżanki w pociągu z racji takiej, że skończyłam swoją książkę. Książka nadaje się dla dwunastolatek czekających na "miłość" i dla nikogo więcej. No ale czego mogłam się spodziewać po takim tytule ;P
_________________ If you have to go don't say goodbye
If you have to go don't you cry
If you have to go I will get by
Someday I'll follow you and see you on the other side...
Kształt demona Amelii Atwater: opowieść o mega utalentowanej trzynastolatce piszącej i wydającej książki, która jest typowym dzieckiem mroku. Ma pokój pomalowany na czarno i wszystko w nim jest czarne poza jedną poduszką, której dziewczyna nie cierpi, ponieważ poduszka ta jest dla niej symbolem człowieczeństwa. Oczywiście dziewczyna poznaje demona, w którym się ze wzajemnością zakochuje i to w zasadzie cała akcja. I nie, to wcale nie jest parodia, to książka napisana śmiertelnie poważnie przez śmiertelnie poważną nastolatkę. Mam nadzieję, że teraz po latach się tego wstydzi.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
One przynajmniej nie udają sztuki i "wyroczni moralnej"
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Zmierzch, Pamiętnik księżniczki - nie czytałam, nie mam zamiaru z tego względu, że większość nastolatek wprost za nimi szaleje szaleje. Takie książki omijam szerokim łukiem.
"Nie dla mamy, nie dla taty (...)" czytałam kilka części w wieku 9-10 lat, teraz nie tknę.
No i wiadomo te jak wyżej napisano "dedykowane trzynastolatkom"
choć mam 13 lat...
_________________ "Pieniądz podzielił nas a i tak wszystko zabierze czas
A kiedy tak przemijamy biegnąc ulicami miast
Zbyt często zapominamy kim jesteśmy w sieci kłamstw
Patrz jak czas nam zmienił twarz"- Trzeci Wymiar
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum