Chyba jasne, że wszystkie Harlequiny :D
Przeczytałam jeden i więcej nie chcę
Bodajże "Na rozgrzanej plaży", nie pamiętam dokładnie, ale coś w ten deseń :lol: sam tytuł już mówi za siebie :lol:
_________________ Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać rzeczywiście bezstronną opinię, co niewątpliwie jest dowodem, że opinia bezstronna jest zawsze absolutnie bezwartościowa.
Harlequiny czy jak to się tam pisze, zgodzę się. tak samo, te wszystkie czytadełka dla nastolatek, które zawsze tak słodko i pięknie się kończą, bohaterka główna zawsze ma "mega doła" bo chłopak na nią nie spojrzał a na końcu szczęśliwie się zakochują... bla bla bla... Coś w stylu Grocholi mnie odpycha. Niby historie złamanych serc itp... ale również mają takie landrynkowe wręcz puenty.
_________________ "Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała."
P.Coelho
Imię: Kasia
Wysłany: 2008-07-16, 11:49
ta na pewno 1 miejsce zajmują wszystkie kiczowate romanse - wyżej wspomniane Harlequiny. potem u mnie wszystkie poradniki dla dzieci typu " jak poderwać chłopaka" moim zdaniem to śmieszne ... ;D co dziewczynkę 7 - letnią to interesuje? a potem oczywiście te wszystkie słodkie opowiadania nie posiadające żadnej większej głębi ...
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Pamiętam jak byłam młodsza matka mi wciskała te tanie romansidła dla nastolatek. Przeczytałam jedno i się załamałam. Głupie to i bezsensowne. Dlatego wiem, by tego typu książek kijem nie tykać. Tak samo te wszystkie jakieś lansowane przez media książku o miłości stulecia. Oj niedobrze niedobrze. No nie wspominając o Harlequinach ale obecnie tylko babcie chyba je czytają.
Mam w domu starego Harlequina mojej mamy z 87' roku i muszę przyznać, że takiego dna nie sposób dosięgnąć Chociaż czasami takie czytadełko pomaga zabić czas.
Ostatnio reklamowane wszystkie romansidla, książki dla nastolatek zgadzam się.
A poza tym nie znam więcej, staram się czytać te wartościowe. Nie wybierać na ślepo
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum