Kim jesteś? Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Na poważnie » Kim jesteś?

Kim jesteś?
Autor Wiadomość

Pimple
Mega wymiatacz

Wysłany: 2010-07-24, 14:51   

Jestem osobą która przeszła w życiu na prawdę wiele. Niestety głównie były to przykre doświadczenia, które zmieniły mnie na gorsze. Od roku zmienia mnie miłość...na lepszą osobę. Jestem najszczęśliwszą dziewczyną pod słońcem u boku kochającego chłopaka.
życie się będzie toczyć i tak pomału,
wytrzesz z łez oczy MNIE NIE ŻAŁUJ!

alpen. 
Pogromca postów
małe duże dziewczę.

Imię: Klaudia.

Wysłany: 2010-07-26, 21:28   

slow napisał/a:
Jak sądzie co ukształtowało wasze dotychczasowe życie oraz poglądy i wartości,które sobą reprezentujecie.

Cóż. Młoda jestem i mój światopogląd na pewno jeszcze się będzie zmieniał. W pewien sposób ukształtował się przez wartości wpajane przez rodziców, przez ludzi, którzy mnie inspirują, których cenie, szanuje i podziwiam.
slow napisał/a:
Co jest dla was w życiu ważne ?

Żeby spełniać się zawodowo i rodzinnie. Żyć, a nie tylko egzystować.
Cytat:
Kim jesteś?

Staram się być sobą.
slow napisał/a:
Jak obecnie postrzegacie własną osobę i czym się kierujecie pisząc tą samoocenę ?

Samoocena nigdy nie była moją mocną stroną.

Madzialena13 
Wymiatacz
Cisza,kawa i ja

Imię: Magdalena

Wysłany: 2010-07-26, 21:51   

Czy gdybyście usłyszeli takie pytanie potrafilibyście bez wahania na nie odpowiedzieć ?
Każdy z nas jest w stanie określić swoją osobę poprzez rolę jaką pełni w społeczeństwie.
Jesteśmy córkami,synami,uczniami,niektórzy z nas już rodzicami,przyjaciółmi,pracownikami,partnerami.
Poza tym każdy z nas jest indywidualnością.
Jak sądzie co ukształtowało wasze dotychczasowe życie oraz poglądy i wartości,które sobą reprezentujecie.
Wydarzenia ? Inne osoby ?
Jak obecnie postrzegacie własną osobę i czym się kierujecie pisząc tą samoocenę ?

Tak. Jednym słowem potrafiłabym odpowiedziec - anormalna.

Jeśli o rolę chodzi - jestem córką, uczniem, partnerem.

I wydarzenia i inna osoba.
Bo moja historia to jest bardzo długa, tj historia mojego 'nowego narodzenia', a trwała ona tylko kilka miesięcy.
Jesli o wydarzenia chodzi - duży wpływ na Mnie miała sytuacja w domu, która do dziś wesoła nie jest. Ale to może kiedy indziej...
Osoba ? Tak. Mateusz - mój partner. Po w kwietniu 2009 zaczął mnie 'na nowo' uczyc życia. Tzn on dał wskazówki - a ja pod jego opieką kształtowałam moje ego. Ale to tez może kiedy indziej. (Bo ja tu tak w skrócie).
Dla Mnie w życiu ważne jest kilka rzeczy/osób. Moja matka, z którą jestem bardzo związana emocjonalnie ale tak jak ja gubi sie czasami w tym absurdzie. Ale i tak tą najważniejsza osobą w moim życiu jest właśnie Mateusz. Dziwne uczucie - bo wiem, że to nie jest ta 'szkolna miłośc', tylko ta 'na zawsze'.
Ważny jest dla Mnie także spokój ducha, który osiagam bardzo rzadko. Z miesiaca na miesiąc jest dla mnie coraz bardziej nieosiągalny.

Jak postrzegam siebie...
Jestem anormalna, twierdzę tak, ponieważ to co się dzieje w mojej głowie normalne nie jest.
Jestem osobą bardzo wrażliwą, która kryje wszystko pod 'maska pozorów'.
Ale tak muszę.
Jestem osobą, która ma wiele sił w sobie. Życie tak mnie nauczyło (a tak naprawdę to ta sytuacja w domu).
Jestem osobą, która żyje w wiecznym smutku (jedynym miejscem w mojej duszy, gdzie jest szczeście, jest tam gdzie miłośc).
A to wszystko zapisuję dzień w dzień w dzienniku. Wszystko co dzieje sie w Moim Nienormalnym Świecie.

beloved_m 
User
my own strength

Imię: Lena

Wysłany: 2010-08-05, 21:41   

slow napisał/a:
Jak sądzie co ukształtowało wasze dotychczasowe życie oraz poglądy i wartości,które sobą reprezentujecie?
Moje życie ukształtowało się samo o zgrozo. Moje poglądy zostały ukształtowane przez moich rodziców (po części, bo wskazali mi dobrą drogę), wartości poprzez życiowe, trudne doświadczenia, dlatego że dzięki nim jestem w stanie powiedziec co jest ważne naprawde.

najważniejszą rzeczą w życiu jest dla mnie życie i wolnośc.

Kim jesteś?
Aktualnie, kimś kogo nienawidzę, kimś kim tak bardzo nigdy nie chciałam byc.

Według mnie jestem naiwną, niedostrzeganą osobą starająca się za bardzo przeżyc życie tak by nie stracic żadnego dnia, tracąc oczywiście. kieruję się głosem serca pisząc to.

shesatanek 
Mega wymiatacz
O N A

Imię: Adolfa

Wysłany: 2010-08-05, 21:58   

Gdyby ktoś zadał mi takie pytanie, pewnie odpowiedziałabym : nikim. No bo kimże ja mogłabym być? Jedynie marnym, małym człowiekiem.

McMarphy 
Stały User

Imię: Tomek Piotrowski

Wysłany: 2010-08-05, 23:50   

Ja jestem Tomaszem Piotrowskim, moja historia nikogo nie zaciekawi bo nie taki jest cel mojego życia. Ja chce się w życiu dobrze bawić i nigdy nie żałować, że czegoś nie zrobiłem choć mogłem.Poza tym jestem osoba nielubiącą co do zasady ludzi:)

Jimmy FoX 
Pogromca postów
siedem dusz

Imię: Tomasz

Wysłany: 2010-08-31, 16:37   

Czy gdybyście usłyszeli takie pytanie potrafilibyście bez wahania na nie odpowiedzieć ?
Tak. Jestem małym, słabym, szarym człowiekiem z latarnią w dłoni, który szuka swojego miejsca w świecie, który spełnia marzenia, walczy o szczęście. Ostatnio brakuje mi sił do tego wszystkiego. Mimo to staram się nie poddawać. Jestem, cholera, najstarszy z czworga rodzeństwa, spłodzonego przez dwoje wspaniałych ludzi. Jestem mieszkańcem domu, w budowę którego włożyłem wiele serca i wysiłku. I mimo to chcę od tego uciec. Póki co, nie mogę.

Moje życie jeszcze nie jest ukształtowane. I wcale nie chodzi o mój młody wiek, bo wiele moich rówieśników ma już ukształtowane życie, plan na przyszłość. A ja jeszcze, jeszcze kształtuję, układam. I trochę czasu minie, zanim będę zadowolony z końcowego wyniku.
Duży wpływ na moje życie miały napotkane na drodze wspaniałe osoby. Żyłem z Nimi, słuchając, co mają do powiedzenia. W wolnych chwilach analizowałem ich zdania, opinie, poglądy. Z niektórymi się zgadzałem, z niektórymi nie.
Poza tym - filmy. Życie to nie teatr, życie to nie film. Ale kinematografia to nie tylko fikcja. Czasem gubimy się we własnym życiu. A film może być znakiem wskazującym kierunek, którym powinniśmy iść. Jest wiele wartościowych filmów, pokazujących jak żyć, jak czynić w danej sytuacji.
A wydarzenia? Jest niewiele zdarzeń, które kształtowały moje życie. I są one bardzo małe, tak małe, że nie jestem w stanie ich wymienić, bo nie pamiętam. Ale wiem, że są. To się nazywa doświadczenie.

Hm. Rodzina, od której chcę uciec. Śmieszne, wiem. Ale nie ma osób ani rzeczy ważniejszych od nich. I nigdy nie będzie.

Jestem małym, słabym, szarym człowiekiem z latarnią w dłoni, który szuka swojego miejsca w świecie, który spełnia marzenia, walczy o szczęście. Ostatnio brakuje mi sił do tego wszystkiego. Mimo to staram się nie poddawać. Obecnie jestem nikim. Nikim ważnym. Nie mam dziewczyny, nie mam przyjaciół. Ale daję radę. Tli się we mnie nadzieja, wiara, że wkrótce wszystko mi się ułoży, że będę szczęśliwy. Tylko tym żyję.
Czym się kieruję... Sobą. Moją obecną sytuacją. Tym, co widzę, tym, co czuję.

P.S. I love You.

L.

zielona 
Pogromca postów

Imię: Monika

Wysłany: 2010-08-31, 16:57   

Jestem dziwaczną istotą. A im starsza jestem, tym dziwniejsza. Myślę zupełnie niezwyczajnie. Jestem marzycielką, potrafię rozpłakać się ze szczęścia gdy np. wchodzę do domu z deszczu. I potrafię rozpłakać się ze smutku, gdy oglądam wiadomości. I rzadko się poddaję i nigdy nie tracę nadziei. I jestem naiwna. Nie lubię kręcić i kombinować, nie lubię walczyć o swoje, choć potrafię. Trudno mi kogoś nie lubić, bardzo rzadko misie to zdarza. Jestem masakrycznie wrażliwa choć umiem zachowywać się jak cwaniak. I mam zryte pomysły. Tak. I jestem wojownicza. Jestem dziwaczną Moniką. Zaś to co nie jest dla mnie dziwne, to to, że najważniejsze dla mnie są miłość, przyjaźń i rodzina.
I nie wiem dlaczego jestem jak jestem, bo u mnie w rodzinie nikt taki jak ja nie jest.
Na wszystko co sobą reprezentuję wpływ miało na pewno moje wychowanie, książki, szkoła. Ludzie, ale tylko Ci naprawdę wyjątkowi, którzy też nie chcieli myśleć jak wszyscy, którym nie zależało na byciu poprawnym, zupełnie tak jak mi nie zależy. I oni mi uświadomili, że nie muszę się godzić na coś co mi odpowiada, choćby wszyscy inni się godzili. Odkąd ktoś dla mnie ważny nazwał mnie indywiduum, uważam to za największy komplement.
Ale czuję się mała. Nie jestem pewna, czy wnoszę do świata cokolwiek istotnego.

mist 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-01, 10:36   Re: Kim jesteś?

slow napisał/a:

Jakbym się wysiliła to mooooże byłabym w stanie. Ale nie wysilam się, bo nie mówię o sobie. Ci którzy coś powinni o mnie wiedzieć to wiedzą, ale nawet przyjaciele mnie na dobrą sprawę nie znają, przez co sama zaczynam dziczeć i czasami nie wiem kim właściwie jestem. Może po prostu. Sobą.
Wiem tylko, że jestem inna niż wszyscy. Nigdy się do niczego nie dostosowuję przez co często dostaję od życia. Idę na przekór wszelkim regułom. Ot co

Nataniel
Pogromca postów
BORN TO BE

Wysłany: 2010-09-01, 17:40   

Cytat:

Tak. Chyba, że byłoby zadane znienacka, kiedy akurat idę ulicą, popijam shake'a i zastanawiam się nad swoim spokrewnieniem z żółwiami z Galapagos.

Cytat:

Myślę, że pod tym względem nikt z nas zbytnio się nie różni. Wpływ na nasze poglądy i wartości (oczywiście w mniejszym lub większym stopniu) zawsze ma wychowanie, środowisko, względy biologiczne (np. nabyte choroby. Często przecież jest tak, że kiedy poważnie zachorujemy, system wartości odwraca się nam do góry nogami) i nasza aktywność własna, czyli nasze decyzje, zainteresowania, prywatne cele.

Cytat:

Zbawienie, rodzina, studia, religia, zainteresowania, mój najbliższy i najukochańszy przyjaciel (właściwie powinien znaleźć się zaraz po zbawieniu).

Cytat:

Widzę siebie jako kogoś, kto nigdy nie odnosi porażek. Zawsze, jeśli poniesie klęskę, to jednocześnie wygrywa, wyciągając z niej wnioski i zdobywając cenne doświadczenie. Widzę siebie jako człowieka ciekawego, posiadającego dobre i złe strony, oryginalnego i utalentowanego, pewnego siebie, ciepłego i serdecznego, ale jednocześnie skromnego, pokornego, posiadającego kilka paskudnych wad charakteru. Ogólnie postrzegam siebie bardzo pozytywnie, ale nie jest to bezkrytyczne zapatrzenie we własną osobę.

nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu

GG: 25676781

Damn 
Pogromca postów
doomsday killer

Imię: Merigold.

Wysłany: 2010-09-01, 18:15   

Cytat:
Kim jesteś?

Tylko sobą, nikim więcej i nikim mniej. Jednak dojrzewam i może chciałabym być "kimś więcej". Uważam, że to osiągalne. Chciałabym może coś w sobie zmienić, więcej myśleć.

Cytat:

Można byłoby udzielić odpowiedzi, tylko pytanie "jakiej?". Chyba nie do końca przemyślanej, więc potrzebna byłaby chwila wahania i zastanowienia.

Cytat:

Życie to jest coś do tego stopnia nieopisywalnego, że nie da się tego ukształtować :D. To, w jaki sposób JA funkcjonuję w swoim życiu jest zależne właściwie ode mnie, nauczyłam się sama za siebie odpowiadać, natomiast wzorcem wzorców jest w moim życiu mój brat. Od rodziców mniej się nauczyłam, choć może tylko tak teraz sądzę (lubię się do nich dupą odwracać, nikt mnie tak nie denerwuje jak oni :D). Poglądy przyjmowałam od ludzi z mojego otoczenia, jednak teraz mam swoje zdanie na każdy temat i czyste sumienie.

Cytat:

Paradoksalnie jest to najtrudniejsze z pytań. Ważne w tej chwili dla mnie wszystko, ciągle robię co innego i ciągle coś innego jest na pierwszym planie. To nawet dotyczy rodziny czy przyjaciół.

I'm born again with snakes eyes
Becoming

milus94 
Wymiatacz
buntowniczka ;**

Imię: Milena

Wysłany: 2010-09-03, 16:58   Re: Kim jesteś?

slow napisał/a:
Każdy z nas jest w stanie określić swoją osobę poprzez rolę jaką pełni w społeczeństwie.
Jesteśmy córkami,synami,uczniami,niektórzy z nas już rodzicami,przyjaciółmi,pracownikami,partnerami.

Tak! Jestem matką, siostrą, przyjaciółką, uczennicą. Ukształtowali mnie na pewno w jakimś stopniu rodzice, znajomi, przeżycia których doznałam - głównie te złe. Dla mnie w życiu na czas obecny na pewno ważna jest córeczka, siostry i dobre wykształcenie. W przyszłości dojdzie do tego pewnie rodzina, dom i praca. Spostrzegam siebie jako zagubioną nastolatkę, szukającą odpowiedniej drogi. Pod maską jestem osobą wrażliwą, szukającą miłości i wsparcia. Jestem osobą zamkniętą w sobie, rzadko komu mówię o swoich prawdziwych uczuciach czy problemach. Na zewnątrz jestem osobą twardą, wygadaną, nie przejmującą się opinią innych i wiedzącą czego chce. W towarzystwie zawsze uśmiechniętą i wesołą. Nigdy nie pokazuję że na czymś mi zależy bo większość ludzi to sępy którzy cieszą się jeśli komuś się noga pod winie.

`lalaa. 
Wymiatacz

Wysłany: 2010-09-04, 08:57   

Jestem tylko człowiekiem. Nikim więcej, nikim mniej.

Marcheline 
Hiper wymiatacz
Faith - Hope - Love

Wysłany: 2010-09-04, 10:57   

Cóż, najwięcej powiedzieć mogą o mnie osoby, którym jestem bliska, którzy widzieli moje reakcje w różnych sytuacjach, ludzie, w towarzystwie których mogę być sobą.

Ja sama nie uważam siebie za Wielkie Indywiduum.
Nie dążę do tego, by być osobą podziwianą, nigdy nie zależało mi też na powierzchownych relacjach z innymi. Mam świadomość własnych wad i tego, że największą z nich bez wątpienia jest egoizm.
Jestem szalenie wierna i lojalna. Wierna wartościom, które są dla mnie ważne oraz ludziom, których kocham.
Nie ma jednej rzeczy, która jest dla mnie najważniejsza w życiu. Na jednym poziomie jest Bóg i najbliżsi - miłość do nich określa wszystko to, co robię. Daleko niżej moje śmieszne studia, jeszcze dalej ewentualna kariera zawodowa. Pieniądze nie mają dla mnie większej wartości.

Wiadomo, że w moim życiu były mniejsze i większe dramaty, ale zawsze wychodziłam z nich obronną ręką, a przeżycia, które stały się moim udziałem, sprawiły, że dziś jestem bardzo szczęśliwą osobą. Nie żałuję niczego, co było.

http://www.zakretki.info/
http://www.recykling.pl/

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-05, 01:16   Re: Kim jesteś?

slow napisał/a:

Jeszcze nie.. mam nadzieje, że niedługo się dowiem...

slow napisał/a:

Jestem przyjacielem ;-)

slow napisał/a:

Wiele mądrych słów i ciekawych doświadczeń ;-)
Żadne konkretne osoby ;-)

slow napisał/a:

Dążęnie do szczęścia, prawda, natura... i pare innych spraw ;-)

slow napisał/a:

Kieruje się pytaniami, staram się na nie odpowiedzieć :-P Nie wiem czy rozumiem pytanie...

Odpowiedz do tematu