Czy gdybyście usłyszeli takie pytanie potrafilibyście bez wahania na nie odpowiedzieć ?
Każdy z nas jest w stanie określić swoją osobę poprzez rolę jaką pełni w społeczeństwie.
Jesteśmy córkami,synami,uczniami,niektórzy z nas już rodzicami,przyjaciółmi,pracownikami,partnerami.
Poza tym każdy z nas jest indywidualnością.
Jak sądzie co ukształtowało wasze dotychczasowe życie oraz poglądy i wartości,które sobą reprezentujecie.
Wydarzenia ? Inne osoby ?
Co jest dla was w życiu ważne ?
Jak obecnie postrzegacie własną osobę i czym się kierujecie pisząc tą samoocenę ?
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Jak sądzie co ukształtowało wasze dotychczasowe życie oraz poglądy i wartości,które sobą reprezentujecie.
Moje życie ukształtowali w dużym stopniu rodzice którzy kierują Mnie w dobrym kierunku. Sam też ukształtowałem Sobie takie życie wybierając taką a nie inną szkołę. Wpłynęło na Mnie jedno wydarzenie, które zawdzięczam dzięki dziadkowi. Powiedział do Mnie kiedyś "Wynik zależy od Ciebie, wszystko zależy od Ciebie". Te słowa dały Mi bardzo dużo do zrozumienia. Ciągle się na nich opieram i powtarzam to Sobie kiedy coś nawalę.
Ważne jest dla Mnie na ten czas szkoła, rodzina, przyjaciele. To chyba najważniejsze jak na ten wiek w którym jestem. W dalszym życiu będzie Mi zależało na dobrej pracy, rodzinie, rodzicach i wiele wiele innych. Chciałbym aby mieli to co potrzeba, nigdy nie narzekali że czegoś było mało, nigdy Im nie mogłem dogodzić.
Jak obecnie postrzegacie własną osobę i czym się kierujecie pisząc tą samoocenę ?
Postrzegam Siebie jako dobrego człowieka. Staram się takim być, lecz czasem to nie wychodzi i staram się to naprawić.
Jestem osobą, która przeszła zaprawę życiową, a moje zdegenerowane oczy widziały dużo, i wiele jeszcze zobaczą. Jaką pełnię rolę w społeczeństwie? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, nie wiem jaką pełnię, ale wiem, że jestem akceptowany przez społeczeństwo, nie mam depresji i chorób psychicznych.
slow napisał/a:
Powiem krótko. Wychowałem się na blokach i na ulicy w szemranym towarzystwie, dlatego to co sobą reprezentuję to wartości wyniesione z bloków. I nie myślcie, ze to ciągłe bicie ludzi, bo nie tylko blokersi żyją w tych molochach. Znieczulica i twarda psychika, którą wykształtowałem sprawiła, że nie patrzę na to co mówię, mówię co chce nie patrząc czy komuś się to podoba, czy kogoś to rani. Mój światopogląd mówi wyraźnie "wyrażaj swoje zdanie, nikt ci tego nie zabroni".
To wszystko sprawiło, ze jestem tym kim jestem.
Siebie postrzegam jako zdegenerowaną osobę, jednak bardzo dobrze mi z tą świadomością.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Jestem zagubioną dziewczyną z problemami, która chciałaby je w końcu pokonać i ma nadzieję, że jej się to uda. Jestem dziewczyną ze szczęśliwym dzieciństwem, która jednak nie potrafi sobie poradzić z przeszłością. Nękana wspomnieniami zapomniała czym jest miłość, wolała skupić się na nienawiści. Furiatka, z kompleksami na tle osobowościowym, akceptująca swój wygląd, aczkolwiek nie bezgranicznie. Kochająca pewnego mężczyznę, który ciągle daje jej nowe szanse. Ulubiona piosenka? Na chwilę obecną: "Help" grupy The Beatles. Help I need somebody
Wiele czynników się na to złożyło, ale przede wszystkim to, że szybko musiałam dorosnąć. W wieku 16 lat już musiałam sobie radzić sama bez pieniędzy i mieszkania, to sprawiło, że stałam się twarda i ciężko mnie złamać. Niewątpliwie duży wpływ na to jaka jestem miała też wódka. I generalnie :
Cytat:
Wychowałam się na blokach i na ulicy w szemranym towarzystwie, dlatego to co sobą reprezentuję to wartości wyniesione z bloków. I nie myślcie, ze to ciągłe bicie ludzi, bo nie tylko blokersi żyją w tych molochach. Znieczulica i twarda psychika, którą wykształtowałam sprawiła, że nie patrzę na to co mówię, mówię co chce nie patrząc czy komuś się to podoba, czy kogoś to rani. Mój światopogląd mówi wyraźnie "wyrażaj swoje zdanie, nikt ci tego nie zabroni".
slow napisał/a:
Na dzień dzisiejszy głównie dziecko, ale także miłość i przyjaźń.
slow napisał/a:
Jak postrzegam siebie? Jako zimną sukę, chociaż to tylko poza wykreowana na potrzeby przetrwania na tym świecie.
Społeczeństwo, moje najbliższe otoczenie, czyli zarówno szkoła normalna, jak i szkoła taneczna, ludzie, których spotkałam na swojej drodze życia oraz w dużym stopniu muzyka, jakiej slucham.
Cytat:
nie być samotnym.
slow napisał/a:
Obecnie postrzegam się, jako troszkę zagubioną nastolatkę, jeszcze trochę głupią, w końcu mam dopiero 16 lat i tak naprawdę nie jestem wybitnie przez życie doświadczona. Jestem osobą na przełomie wielkich zmian, których panicznie się boję.
_________________ To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Wszystko to co miałem okazje napotkać na swojej drodze dotychczas. Pewne wartości oczywiście zostały mi wpojone w dzieciństwie przez rodziców, bliskie mi osoby. Poglądy ciężko ustalić, bo zawsze będą ewoluowały. Choć w niektórych kwestia są stałe i pewnie nigdy się nie zmienią.
slow napisał/a:
Hm. Ciężko mi na te pytanie odpowiedź. Może napiszę trochę postać uogólnioną - być spełnionym człowieka. Niekoniecznie wiąże się to z założeniem rodziny etc.
slow napisał/a:
Człowiekiem, który wie czego chce.
W dodatku partnerem, synem, bratem, przyjacielem.
slow napisał/a:
I kilka wydarzeń i dwie bardzo bliskie mi osoby.
Cytat:
Żyć po swojemu, być sobą i nie przejmować się tym co mówią o Tobie inni.
slow napisał/a:
Uważam, że rozwój mojej osobowości jest moim sukcesem. Kieruje się pisząc tą samoocenę swoim obecnym samopoczuciem i tym co w życiu osiągnąłem a także co planuję osiągnąć. Jest kilka szczegółów do poprawy ale chyba dobrze przeżyłem swoje pierwsze 20 lat życia.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Imię: Małgosia
Wysłany: 2010-07-24, 13:32
Nie, nie umiem się jasno określić. Do każdej sytuacji zakładam inną maskę, bo ten świat przypomina jeden wielki teatr, tylko bez publiczności. Każdy jest aktorem własnego teatru. Cały czas się zmieniam, moje życie również i zauważam, iż moja osoba co roku jest inna. Z roku na rok zmieniam swe oblicze, uczę się nowych doświadczeń. I najważniejszy jest w tym wszystkim dystans, by nie zatracić się w żadnym z tych doświadczeń. Jedynie przeżyć i zamknąć etap.
_________________ Przychodzę, by wchłonąć Twe usta, i by za włosy Cię powlec w świt, cały w perłowych muszlach.
Imię: Adam
Wysłany: 2010-07-24, 14:45
Kim jest Lgtk? No cóż... Jestem zwykły cham i prostak aka pan riposta jak masz na jointa mozesz być pewien ze cie sopotkam... A tak pozatym mam cel w którego kierunku zapytalam. Co ukształtowało mnie? Napewno duży wpływ ma muzyka ale największy wpływ na mnie mają przeżycia szczególnie te zle pewnie temu ze jest ich więcej a przynajmniej bylo. Pozdrów kota przede wszystkim to moje motto życiowe
_________________ Nie pozwól żeby ktoś za ciebie rzucał kości
Rządził twoim życiem i sterował ciągle tobą
Rządził twoim życiem jesteś wolna osoba I choć świat jest zepsuty a ludzie ze sobą walczą
Ty broń miłości z mocno uniesiona tarcza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum