Kochac Nieszczęśliwie Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Uczucia » Kochac Nieszczęśliwie

Kochac Nieszczęśliwie
Autor Wiadomość

zielona 
Pogromca postów

Imię: Monika

Wysłany: 2009-06-26, 07:58   Kochac Nieszczęśliwie

Jestem ciekawa..
Jak radzicie sobie, gdy jesteście zakochani bez wzajemnosci, albo mimo jakiegos iskrzenia wiecie, ze nie mozecie liczyc na zwiazek z osobą, na której wam zależy ?
Czy staracie sie za wszelka cene zapomniec o tej osobie jak najszybciej ?
Czy może wiecie, ze w przypadku prawdziwego uczucia, to bardzo trudne, a czasami przez nawet wiele lat niemożliwe, i poddajecie sie uczciom, nie walcząc z własnym sercem ?
Czy potraficie kochac z daleka, cieszyc sie szczęściem tej drugiej osoby, zawsze o niej pamietac, jednoczesnie normalnie funkcjonujac ? Jesteście w stanie cieszyc sie tym co czujecie mimo braku wzajemnosci, cieszyc sie samą obecnością ukochanej osoby, tym ze jest... ??

Potraficie trwac w nieszczesliwym zakochaniu, czy zawsze szybko zamykacie za sobą smutny rozdzial i idziecie dalej ???

Fretkaxd 
Stały User

Wysłany: 2009-06-26, 10:11   

Ja zdecydowanie zawsze zamykam smutny rozdział. Nie mogłabym prawdziwie kochać, widząc jak ta druga osoba żyje własnym życiem, ma kogoś innego, nie chce mnie.

dziewczyna_1985
Stały User

Wysłany: 2009-06-26, 10:18   

nie potrafiłabym być w takim związku kiedy kocham za dwoje. Ja kocham a on mnie nie. On zlewa, nie daje mi ciepła, wsparcia, poczucia bezpieczeństwa, itp. . . Przecież to chore. Miłość jest zymś co się tworzy we dwoje, a nie w pojedynkę. Odrazu olałabym cała sprawę i poszukałabym sobie kogos kto będzie zainteresowany moją osobą.

cytrynka900 
User

Wysłany: 2009-06-26, 10:45   

Prawda jest taka, że trzeba zapomnieć bo w innym wypadku człowiek nie potrafi normalnie funkcjonować. No chyba, że sam siebie oszukuje.

DeXter

though 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2009-06-26, 12:03   

Zapomnij o tym palancie, on nie jest tego wart, dobrze wiesz, ze jest niedojrzały.Zamknij za soba ten dział i żyj dalej.

zielona 
Pogromca postów

Wysłany: 2009-06-26, 12:35   

though ekhem. tu nie chodzi o mój problem. pytam o odczucia innych, nie o radę.
radzic to ty mi though mozesz na zywo ;PPP

wiem, ze palant, burak, kretyn i niedojrzały.

ale wracajmy do tematu ;P

[ Dodano: 2009-06-26, 15:25 ]
dziewczyna_1985 napisał/a:
nie potrafiłabym być w takim związku kiedy kocham za dwoje. Ja kocham a on mnie nie. On zlewa, nie daje mi ciepła, wsparcia, poczucia bezpieczeństwa, itp. . . Przecież to chore. Miłość jest zymś co się tworzy we dwoje, a nie w pojedynkę.

Wiesz, to bardzo ale to bardzo mądre. Daje do myślenia.

KOSODRZEWINA50 
User
Maggg

Imię: Magda

Wysłany: 2009-06-26, 14:41   

Ja sobie nie radze chociaz juz teraz jest troche lepiej,odkochał sie.....nie rozumiem wogóle nic nie rozumiem ale ok.Nie staram sie o nim zapomnieć jak najszybciej sama przywołuje wspomnienia poimo że tylko mi gorzej....Nie mam ochoty zakochiwać sie kolejny raz,nie ciagnie mnie do innych chłopaków(niestety).Wspominam go codziennie jest w mojej glacy non stop 56sek na 60,ale chyba nie potrafiłabym cieszyć się jego szczęsciem,moze jestem zła ale cóż....cóż tak to juz bywa z ta miłością.

Potykam się na sznurowadle"

Potykam sie?to udupienie totalne;D

ewexewe 
Mega wymiatacz

Imię: Ewelina

Wysłany: 2009-06-26, 14:48   

to nie jest takie proste zapominać o ludziach, kochałam się w pewnej dziewczynie, zapomniała już co do niej czułam lecz coś na dnie serca głęboko lerzy jakieś małe uczucie.
Teraz w kimś innym się zauroczyłam i wiem że z nią nie będę, ale staram się zaprzyjaźnić.

Spinner's End 
Stały User
Queen

Wysłany: 2009-06-27, 12:18   

Ja nie mogę z tym żyć. Jest mi ciężko. Chodzę zdołowana. Nie walczę z sercem, bo wiem że nie wygram. Co mam robić by zapomnieć? Wyjechać, odciąć się od świata? a jak ta 2 osoba chodzi to tej samej szkoły? To co? mam przestać chodzić?
a miałam tak.
Na dodatek koleś zaczął chodzić z dziewczyną z pierwszej klasy, której nigdy nie darzyłam sympatią.
Chodziłam, maltretowałam się ich widokiem.
Nie potrafię się cieszyć szczęściem tej osoby. Bo to ja bym chciała być szczęśliwa z nią, a nie patrzeć jak ktoś inny mi to odebrał.
Cytat:
nie potrafiłabym być w takim związku kiedy kocham za dwoje. Ja kocham a on mnie nie. On zlewa, nie daje mi ciepła, wsparcia, poczucia bezpieczeństwa, itp. . .

Byłam w takim związku. W poniedziałek to się skończyło. Co gorsze, ja tak bardzo chciałam być z nim, ze chciałam by dalej trwało to.

Syluś 
User

Imię: Sylwia

Wysłany: 2009-06-27, 18:46   

ja po prostu mam dalej nadzieję że zwróci na mnie uwagę...
bo ja nie mogę się oddkochac :zalamany:
czasami wydwałoby się że coś do mnie czuję ale dalej nie powiedział mi tego prosto w oczy i nie wiem już o co mu chodzi :kwasny: staram się żeby zwrócił na mnie uwagę :] może się uda :zalamany:

merryx3 
Hiper wymiatacz
no !

Imię: Kamila

Wysłany: 2009-06-27, 18:56   

Hm ja byłam zakochana w jednym chłopaku ok 2 lat. Bez wzajemności. Dopiero w tym roku chłopak zaczął się mną interesować. Napisał, że mnie kocha.Potem spotkaliśmy się i było okej. Zapytał czy chciałabym z nim być, odpowiedziałam, że tak. A na następny dzień napisał mi esa, że z nami koniec bo on nie chce mieć dziewczyn.
Także nie chce kochać, bo to boli.

K. <3

zielona 
Pogromca postów

Wysłany: 2009-07-01, 14:14   

merryx3 napisał/a:
Hm ja byłam zakochana w jednym chłopaku ok 2 lat. Bez wzajemności. Dopiero w tym roku chłopak zaczął się mną interesować. Napisał, że mnie kocha.Potem spotkaliśmy się i było okej. Zapytał czy chciałabym z nim być, odpowiedziałam, że tak. A na następny dzień napisał mi esa, że z nami koniec bo on nie chce mieć dziewczyn.
Także nie chce kochać, bo to boli.

Rany, ale buraki chodzą po tym świecie... Nie przejmuj się nim.

CheeryLipstick 
Pogromca postów

Imię: Natalia

Wysłany: 2009-07-01, 14:26   

Kocham.. nieszczęśliwie. Niestety ludzie uważają mnie za wariatkę ,bo są przekonani ,że z tego związku nic nie będzie i pewnie mają racje.. ale ja mam nadzieję , do końca.

mloda2345 
Pogromca postów

Imię: Kinga

Wysłany: 2009-07-01, 18:35   

Jeżeli wiem, ze tak czy siak nic z tego nie bedzie i nie widzę żadnych nadzieji to staram się jak najszybciej zapomnieć. Czasami jest trudno ale daję się radę.

kamii 
User
do przodu gnać ; ))

Wysłany: 2009-07-09, 22:44   

jak radze sobie, będąc nieszczęśliwie zakochana? Szczerze powiedziawszy to NIE RADZĘ SOBIE... Wszystko mnie dołuje, czuje się nie potrzebna, odrzucona. Kiedy słucham od innych o nim, chce mi się płakać... Po tym jak się rozstaliśmy, ciągle wracają wspomnienia.
Kiedy spotykam go przypadkiem... No cóż. Nie jest wtedy za wesoło. Nogi jak z waty, serce bijące w niezdrowym rytmie i te myśli 'nie chce Cie. nie potrzebuje Cie. Nic dla niego nie znaczysz.' A potem myśli doganiają fakty i mijasz go słysząc niemrawe "hej..." które mówi, ze spuszczonym wzrokiem. Dlaczego? Bo widzi jak reagujesz na jego widok.

A co ja z tym robie? Nic. Nic, bo nie mam siły z tym walczyć.
Fałszywy uśmiech na twarz i idę na spotkanie z rzeczywistością udając, że jest OK ! .

Odpowiedz do tematu