Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-03-01, 13:22 Kodeki film
mam problem, mam swietny film, ale nie moge go obejrzec, bo odtwarza mi sie tylko w jednym programie, a w nim nie da sie wlaczyc napisaow, w innych mi go odtwarza ale do gory nogami.
o co chodzi? podobno jakis kodekow nie mam ale o co chodzi? da sie to naprawic?
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Wysłany: 2010-03-01, 13:54
a jak to sprawdzic?
[ Dodano: 2010-03-01, 13:56 ]
sciagnelam ten total cos tam, ale napisow nie otwiera.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Ja polecam K-lite Codec Pack, z tym ze jak nie pójdzie w Media Classic to ściągnij SubEdit-Player i Real Alternative / mi na takim czymś wszystkie filmy działają z napisami
_________________ Zresztą, Miłość w naszych czasach nie Istnieje
Trzeba robić Melanż
I się nie Przyzwyczajać
Po prostu km player - i xp codec pak to wystarczy na bank bo sam używam xD
_________________ W Lesznie, naszym Lesznie,
które w herbie Byka ma,
jest taka drużyna, co się Unia nazywa,
Grecja ma Ateny, Paryż wieże Eiffla ma,
a My mamy Naszą Unię, która Mistrza Polski ma!
Sialalalaaa... UNIA LESZNO
Jesli chcesz odtwarzać na komputerze bezproblemowo wszelkie rodzaje filmów, zrób tak:
1. Usuń wszystkie kodeki i programy do filmów jakie masz.
2. Zainstaluj program BESTPlayer (do odtwarzania filmów).
3. Zainstaluj pakiet kodeków ffdshow (do filmów Divx/Xvid).
4. Zainstaluj pakiet kodeków CCCP (do filmów HD).
5. Zainstaluj Quciktime Alternative/Lite (do filmów Quick Time).
6. Zainstaluj Real Alternative (do filmów RMVB).
7. Zainstaluj PowerDVD/cos podobnego (do filmów DVD).
Po tych operacjach nie ma ch.. we wsi i każdy film musi Ci ruszyć :) Jeśli za jakis czas jednak coś nie będzie chodzić, zaktualizuj po prostu kodeki.
Odtwarzanie do góry nogami jest winą któregoś dekodera, nie pamiętam nazwy, ale w trayu występuje jako taka duża, zgniłozielona, zakręcona strzałka. Trzeba na nią kliknąć, wejść w preferencje czy inne opcje i tam znaleźć opcje odwracania obrazu.
A wszyscy specjaliści twierdzący, że jakiś odtwarzacz odtworzy coś, czego nie odtworzy inny (i nie jest to VLC) niech idą lepiej spać po dobranoce.
Wysłany: 2010-03-02, 13:34
dobra dzieki, poprobuje:] moze cos zadziala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum