Chcialam sobie zrobic kolczyka w pepku, ale mam pytanie. czy jak za miesiac pojade nad morze to bede sie mogla normalnie opalac i kapac w morzu? czy nie za bardzo.. ?
z rodzicami to mysle ze najmniejszy problem bedzie ;d juz ich przekonuje od pol roku ale sama sie nie moge wybrac. boje sie trochee.. a boli tylko przy przekluciu? czy po tez sie skrecalas z bolu?
Imię: Julia
Wysłany: 2009-07-06, 11:16
Cytat:
Chcialam sobie zrobic kolczyka w pepku, ale mam pytanie. czy jak za miesiac pojade nad morze to bede sie mogla normalnie opalac i kapac w morzu? czy nie za bardzo.. ?
po zrobieniu kolczyku w pępku obowiązuje Cię 4 tyg. `hamowania się`.
nie możesz się opalać, pić alkoholu, palić papierosów...
musisz uważać żeby nie podrażniać miejsca przekłucia ubraniami, czy też przy myciu się.
powinnaś przemywać przekłute miejsce 3-4 razy dziennie roztworem soli fizjologicznej lub naparem z rumianku...
więcej o tym w internecie. szukaj a znajdziesz... wujek google nie boli.
opisałabym więcej, ale szczerze mówiąc mi się nie chce. ^ ^
a co do samego faktu...
kolczyk w pępku jest nie modny, długo się goi i owszem może jest sexowny, ale nic poza tym.
_________________ mimo wszystko... kocham inne forum. xD
hey ;] a wiecie, czy jak się miało przepuklinę to można sobie zrobić kolczyka w pępku? Bardzo mi się podoba... ale się boję, że później będą jakieś problemy z tym... ;/
_________________ Wish I never would've said it's over...
Wysłany: 2009-07-26, 20:34
Jak dla mnie to chore jest oszczędzanie i przkłuwanie pępka w domu, przez osobę do tego nieupoważnioną. O ile jeszcze uszy przejdą, to w innych miejscach już nie.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum