Mam takie pytanie: co sądzicie o komórkach kupionych w komisie? W mojej klasie chłopak sobie taką kupił, ma naderwany jeden klawisz, ale tak to spisuje się świetnie. Niezbyt wczuwam się w życie swojej klasy, ale szybko zauważyłam, że niektórzy mu z tego powodu dokuczają. Czy wy też widzicie coś złego w używanych telefonach?
_________________ Niech nikt nie mówi jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!
Nigdy nie dyskutuj z idiotami, bo ściągną Cię do swojego poziomu i pobiją doświadczeniem.
Czy wy też widzicie coś złego w używanych telefonach?
W żadnym razie. Nawet powiedziałbym, że kupno takiego telefonu jest dużo bardziej opłacalne niż nowego. Mój kolega szuka na allegro telefonów w cenie do 20 zł i o dziwo działają
_________________ If I could, maybe I'd give you my world
How can I, when you won't take it from me?
Imię: brak
Wysłany: 2009-03-30, 12:29
lusia napisał/a:
Czy wy też widzicie coś złego w używanych telefonach?
To zależy w jakim stanie one są.
W komisie widzisz co kupujesz, możesz pomacać.
Ja kupuje na allegro i trudno powiedzieć czy ona dobrze będzie działać... ale jakoś jeszcze nie kupiłem dziadostwa.
ja Zmienam Telefon co pół roku... na nowy Wybieram najlepszy jaki jest , poprostu lubię mieć co chwile co innego :d
Hmm ja nić do tego nie mam bo pamiętam jak latałem tam zawsze za dzieciaka zobaczyć jakie fony są :d z 7 lat w stecz kupiłem tam simensa a50 i chodzi do dzisiaj :d tylko ze teraz leży w szafce jako historia moich telefonów
lusia jeśli jego koledzy mu dokuczają to znaczy, że są rozpieszczani przez rodziców. Ja zawsze kupuję używkę kiedyś w komisie, teraz na allaegro i nie widzę w tym nic złego, byle nie kupić jakiegoś dziadostwa.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
a nic dziwnego nie widze w uzywanych telefonach bo sama na allegro kupuje jak potrzebuje tylko patrze w jakim stanie jest zeby wszystko działało jak powinno. lepiej dac mniej za uzywanego niz za nowego jeszcze raz tyle kasy a moze i troszke mniej niz jeszcze raz tyle. takie jest moje zdanie. nie wiem jak wasze ale ja tak sądze
Ja zmieniam telefon średnio co trzy miesiące
Niejeden kupiłam w komisie. Raz zrobiłam dobry interes, bo kupiłam Samsunga Giorgio Armani w komisie za 400 zł, a na allegro wystawiłam za 500 i o dziwo około godzinę po wystawieniu został kupiony.
Niedawno popsuła mi się Nokia kompletnie, posypała się i kupiłem taki sam model w komisie. Jest troszkę porysowana, ale poza tym działa bardzo dobrze, a za rok i tak kończy mi się umowa, więc po co miałem brać nową?
_________________ "Człowiek dobrze się mający jest na płaszczyźnie duchowej bez szans. Głębia to wyłączny przywilej tych, którzy cierpieli."
Także mam obecny telefon z komisu. Po co mi zupełnie nowy, skoro ten kupiłam prawie za pół ceny, miał jeszcze gwarancje i był używany tylko przez 4 miesiące. Sprawuje się bardzo dobrze, jeszcze ani razu się nie popsuł i nie widzę nic z złego w kupowaniu w takich miejscach, oczywiście jeśli telefon posiada wszystkie dokumenty. =)
_________________ Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba robić i jak trzeba żyć,
bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o sprężynę w materacu.
Dla mnie to normlne. Kiedyś byłam w takim komisie gdzie fony były sprowadzane za grancicy.. Widziałam nokie na allegro za ok.1000zł a w tym komisie identyczną za ok.500 i w ogóle nie wyglądał jak używany.
A wyśmiewanie się z tego jest szczeniackie.
Wysłany: 2009-07-04, 10:52
Bez przesady;). W komisie oprócz używanego telefonu można kupić zupełnie nowe, jeszcze nie wyjęte z foli i po niższej cenie niż w normalnym sklepie czy salonie. A kupować używany to też żaden wstyd;).
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum