_________________ 'A Ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź,
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj,
Ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań,
we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu.'
Zdarza mi się czasami. Fajna sprawa, ale im bardziej chcę go mieć - tym dłużej nie moge osiągnąć
Kiedyś przypadkiem gdy byłam dzieckiem miałam taki sen, że uciekam w piwnicy przed czarownicą. I pamiętam że oglądałam tą piwnicę i pomyslałam ze tak na prawdę wygląda ona inaczej i moze to jest tylko sen. Zamknęłam w tym śnie oczy i nie widziałam tej wiedźmy i zaczelam się drzeć w tym śnie i rzucać i się obudziłam. Niestety nie zawsze skutkowało
Świadomy sen z przypadku miałam dwa razy w życiu jak byłam jeszcze malutka. Zawsze wtedy ogarniał mnie strach i chciałam się obudzić lecz nie mogłam. Jak dorosłam dużo czytałam właśnie o LD czy OOBE, ale to już nie ten temat. Sama jednak nie stosowałam żadnych metod, aby uzyskać stan świadomego snu, pewnie nie zainteresowało mnie to na tyle, by się wgłębić w to praktycznie.
Imię: Ania
Wysłany: 2010-03-19, 21:35
Raczej... podświadomie sobą kierować, a nie być biernym obserwatorem. I oczywiście budzę się w najbardziej nieoczekiwanym momencie, kiedy np. chcę otworzyć jakieś drzwi (burzę się z ręką uniesioną do góry..)
_________________ -What is that thing?
-This is Appa, my flying bison.
-Right, and this is Katara, my flying sister.
Wysłany: 2010-04-06, 23:08
Nie jestem pewny, ale takie sny miewam chyba bardzo często, powiedziałbym nawet, że co 2-3 noce. Po prostu w trakcie snu, wiem, że to sen i w każdej chwili mogę się obudzić gdy chcę.
laurette napisał/a:
Ale najfajniej się lata...
tak, pamiętam, że w trakcie snu, chciałem wnieść się w powietrze, ale nie mogłem. W końcu jakoś mi się udało, ale po chwili upadłem i zabolało mnie to... ogólnie gdy zaczynam latać, boje się, że wyrzuci mnie w kosmos i nie będę mógł oddychać;p
Myślałem, że każdy tak ma, jednak się myliłem. Nawet się dowiedziałem, że są ludzie co chcą się tego nauczyć.
_________________ Czy to nie tragedia, gdy dwoje ludzi mija się na ulicy o kilka centymetrów i nigdy nie dowie się że mogliby być razem szczęśliwi?
Nie jestem pewny, ale takie sny miewam chyba bardzo często, powiedziałbym nawet, że co 2-3 noce. Po prostu w trakcie snu, wiem, że to sen i w każdej chwili mogę się obudzić gdy chcę.
Cholernie bym tak chciała. Trenowałam, ale leniem jestem. Może niedługo spróbuję znowu? Ale ja jestem głupia. Podejmowałam już wszystkie działania, zapisywałam sny, rozmyślałam, kreowałam świat tego snu który chcę mieć. Nawet real checking (to było fatalne, o tym notorycznie zapominałam). A potem się bałam -.-'''. Taki świadomy sen znikąd miałam 1 raz w życiu i był to koszmar.
Wysłany: 2010-04-14, 17:13
Kiedyś gdzieś tam o tym pisałam, ale nie pamiętam gdzie więc się nie podzielę. Zazwyczaj tak, umiem kontrolować sny, ale w takim stopniu że w stanie "czuwania" myślę o czymś intensywnie, wymyślam, na co mam ochotę a gdy zasypiam zazwyczaj śni mi się ciąg dalszy, ale on jest już poza moją kontrolą... i zazwyczaj zaczyna się ostro rozwijać...
Często udaje mi się osiągnąć stan świadomego snu, znalazłam kiedyś w necie taki " Kurs świadomego śnienia" , i to właśnie dzięki temu Fajnie jest wiedzieć o tym że akurat się śni i wszystko kontrolować, chociaż nieraz nie mam pełnej kontroli. A jest tu może ktoś doświadczony w OOBE ?
Nie mam takich zdolności.
Gdy w śnie chce coś zrobić, zazwyczaj mi się to nie udaje.
Nigdy też nie śni mi się to co chcę. Moje sny są zazwyczaj niespodziewane, śni mi się to o czym nie myślę, a jak o czymś przed zaśnięciem myślę to mam jak w banku, że mi się to nie przyśni. Wielka szkoda.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-05-06, 19:13
Kontrola snow nazywa sie LD (Lucid Dream)Moj kolega to potrafi ja mam z tym problemy bo nie moge zapamietac snow(tak on twierdzi)a mi sie wydaje ze mi sie nic nie sni.Tu macie cos do poczytania http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiadomy_sen Dodam ze nauka jest prosta jesli zapamietujecie sny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum