Uważam, że jest to możliwe. Sen to jest zwykle odzwierciedlenie swojego życia, czyli ukazanie naszych myśli z zupełnie innej perspektywy, może nie koniecznie podobnej, czasem wydaje, sie że jest bez sensu, ale każdy z nas wie, że wszystko ma swoje znaczenie. Mi się niestety nigdy nie udało kontrolować snów, ale kiedyś tak mocno przeżywałam sen że spałam z zaciśniętymi pięściami
Jest możliwe. Są kursy świadomego snu ; p. Mi jak się coś śni i jak pomyślę w czasie snu o czymś, np. o lataniu to to się dzieje i mogę to w pełni kontrolować ; p
_________________ Nie zapomnę swojego hasła, Nie zapomnę swojego hasła, Nie zapomnę swojego hasła...
Wiek: 23 Dołączyła: 07 Maj 2010 Skąd: Den Haag / Rijswijk
Wysłany: 2010-05-09, 14:06
Kiedys to cwiczylam, ale nie bylo efektow i szybko sie zniechecilam
Imię: Filip
Wysłany: 2010-05-18, 14:01
Mi się to nie zdarzyło. Ale teraz jest tak (nie śmiejcie się) że kiedy mam sny to potem dzieje się to samo w tym następnego dnia kiedy widzę powtórkę mam uczucie deża-wu. Zdarza wam się coś takiego?
Imię: Matt
Wysłany: 2010-05-18, 16:26
Powiem tak, zajmowałem się swego czasu i LD i OOBE. LD fajna sprawa, jeśli się to opanuje do jakiegoś poziomu to efekty bywają naprawdę przyjemne. Polecam LD.
_________________ Kobieta, która nie jęczy w nocy, warczy w dzień.
Prócz kobiecego ciała i seksu nie umiem sobie nic wyobrazić oprócz muzyki.
Być może można to kontrolować, lecz mi niestety w nocy przypominają się sytuacje z minionego dnia. Jednakże, zaobserwowałam dziwną rzecz (tylko się nie śmiejcie). Czasami śni mi się jakaś sytuacja, np. rozmowa czy wydarzenie. Następnie żyję sobie normalnie przez jakiś czas i coś się zdarzy. Potem kojarzę, że to już mniej więcej znam. Rozpoznaję sen, który kiedyś miałam. Macie coś takiego?
To jedna z teorii wyjaśniających Deja vu.
mlody113a napisał/a:
nie można kontrolować snów.Można zobaczyć sen i wierzyć że kiedyś tam się pojawi. Niemniej wiem że sny mówią prawdę.
Chciałabym zapytac was co moze oznaczac sen,że jestem w jakims tak jakby niebem ale to jest tak jakby tez sąd,tam bylo chyba jeszce kilka obcych ludzi i mi jakis glos z gory powiedzial ze umre jak bede miala 54 albo 48 lat? co o Tym myslicie bez głupich zartow. Bardzo prosze o interpretacje tego snu.POzdrawiam
nanancy , to co powiedziałaś , że czujesz ,że coś sie zdarzyło już w twoim śnie , a potem w realu , to sie nazywa "Deja vu :
dziękuję za powtórzenie postu, który znajduje się 2 miejsca wyżej :DDDD
_________________ 'Nie uznajesz żadnych wartości,
cale twoje życie to nihilizm, cynizm, sarkazm i orgazm.
We francji mógłbyś zrobić z tego hasło wyborcze i wygrać'
- Woody Allen
sny to rzeczywiście odzwierciedlenie tego o czym myślimy , naszego życia.. Kiedyś mi się śniło że wybierałam pomiędzy dwomA chłopakami jakiśczas później naprawde tak się działo
Czasami udaje mi się kontrolować sny. Ilekroć śni mi się coś głupiego, wtedy w podświadomości zmieniam sen na coś przyjemniejszego. I często mi się udaje przeskakiwać między snami, fajna rzecz nawet :P
Kontrolowanie snów to wielka sztuka, nie łatwo się tego nauczyć, sam próbowałem ale nie wyszło. Jest wiele publikacji na ten temat, jedne gorsze drugie lepsze jednak praktyka czyni mistrza więc ten kto ćwiczy prędzej czy później osiągnie zamierzony cel, mnie determinacji już zabrakło, może Wam się uda
Jakiś czas temu się napaliłam na LD, jednak ani razu nie udało mi się tego osiągnąć. Próbowałam nawet prowadzić ten dziennik snów, ale to zbyt pracochłonne jak dla mnie xD Teraz przez wakacje postawiłam sobie cel, że chociaż raz przydarzy mi się LD ^^
Mi też czasem się przydarza deja vu. Tzn. nawet całkiem często. To jest takie dziwne uczucie... Chyba nawet wczoraj nad jeziorem to miałam :D Normalnie sobie siedzę i nagle takie olśnienie: "Przecież mi się to kiedyś śniło!". Zazwyczaj trwa jakieś 4-5 sekund u mnie :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum