Kiedyś pewnie mi się wreszcie uda. LD oczywiście istnieje, co nie podlega dyskusji, da się go nauczyć lepiej lub gorzej zależnie od predyspozycji. Przeczytałam zaś jeszcze jeden post co do stosunku kościoła do wywoływania LD. Więc jeszcze jedno, katolicy drodzy! Ulitujcie się i nie doszukujcie się wszędzie okultyzmu. Nikt nie wywołuje duchów ani szatana, nie jest to zło i grzech, są to świadome działania na własnej wyobraźni i kreowanie barwnego świata, jak marzenia (tylko takie lepsze). Więc proszę, nie ośmieszajcie się na przyszłość.
Wysłany: 2010-07-10, 12:30
Tutaj nie chodzi o wywoływanie ducjów i całej reszty, bo prawda to nie ma miejsca w czasie świadomego snu. Chodzi o to, że w czasie takiego snu jestesmy bardziej podatni na zło. W takim śnie możemy sobie zażyczyc wszystkiego i zrobic wszystko. Skoro sen jest świadomy to decydując się w nim na różne rzeczy(zakładam, że wcale dobre nie są) popełniamy grzech. Mogłabym podac jeszcze inne powody, ale nie chcę się w to zagłebiac bardziej. Wybrałam najprostszy. Byłabym wdzięczna gdyby niektórzy przestali obrażac wyznania innych.
Tutaj nie chodzi o wywoływanie ducjów i całej reszty, bo prawda to nie ma miejsca w czasie świadomego snu. Chodzi o to, że w czasie takiego snu jestesmy bardziej podatni na zło. W takim śnie możemy sobie zażyczyc wszystkiego i zrobic wszystko. Skoro sen jest świadomy to decydując się w nim na różne rzeczy(zakładam, że wcale dobre nie są) popełniamy grzech. Mogłabym podac jeszcze inne powody, ale nie chcę się w to zagłebiac bardziej. Wybrałam najprostszy. Byłabym wdzięczna gdyby niektórzy przestali obrażac wyznania innych.
OK, zrozumiałam, na czym polega problem w sferze KK, jednakowoż nadal twierdzę że jest to absurdalne. Jak Twoje uczucia religijne zostały obrażone?
Wysłany: 2010-07-10, 16:24
Chodzi mi o ten fragment:
Damn napisał/a:
Więc proszę, nie ośmieszajcie się na przyszłość.
Całkowicie rozumiem Cię, że jest to dla Ciebie absurdalne, bo osoby niezwiązane z Kościołem nie mają z tym problemów. Wydaje mi się też, że to całe ośmieszanie się polega na tym, że niektórzy usilnie chcą przekonac innych do swojego zdania (chodzi mi tu o nakłananie ateistów do jak to się mówi nawrócenia). Ja fanatyczką nie jestem i mogę spokojnie wysłuchac zdania innych.
Wracając jednak do tych snów, sama miałam kilka takich, a potem rzeczywiście chciałam, żeby to sie powtórzyło. No, a że się nie powtarzały dałam sobie z tym spokój. Jednak potwierdzam, że uczucie bardzo miłe
Całkowicie rozumiem Cię, że jest to dla Ciebie absurdalne, bo osoby niezwiązane z Kościołem nie mają z tym problemów. Wydaje mi się też, że to całe ośmieszanie się polega na tym, że niektórzy usilnie chcą przekonac innych do swojego zdania (chodzi mi tu o nakłananie ateistów do jak to się mówi nawrócenia). Ja fanatyczką nie jestem i mogę spokojnie wysłuchac zdania innych.
Naprawdę szanuję w dyskusji takich ludzi jak Ty. Jeśli chodzi o ośmieszenie to powiedziałam to w sferze niekoniecznie religijnej. Kościół mówi że takie działania to okultyzm i co za tym idzie grzech (to właśnie mnie wzburzyło), wg mnie jest to bezpodstawne, ponadto założę się, że to niejako wymysł człowieka, a nie boga. To różnica.
Któryś dzień prowadzę ten zasrany dziennik. Znowu mi się nie chce :D. Myślę, że trzeba mieć więcej cierpliwości.
Kontrolowanie snów, a marzenia senne w wymarzonej scenerii to dwie różne rzeczy. A co do LD, to pozostaje mi tylko polecić, bo to fantastyczne zjawisko i wbrew niektórym opiniom dość łatwe do osiągnięcia przy odrobinie oporu, a i nie jest żadnym grzechem - jeśli ktoś chce pokonać np. swoje koszmary senne to źle?
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-08-18, 09:21
Jeśli chodzi o LD(świadome śnienie)można wejść w LD nieświadomie(mam nadzieję że zrozumieliście to zdanie bo jest całkiem logiczne :))Żako się to zdarza ale zdarza miałem tak 2-3 razy.A OBEE to zupełnie inna bajka.
Czy umiecie kontrolować sny, sprawić żeby śniło się wam to co chcecie, mieć wpływ na to co się w nich dzieje?
I czy w ogóle waszym zdaniem jest to możliwe?
Możliwe, ostatnio zdarza mi się bardzo często. Mam moc
_________________ Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. T.Pratchett
To nie moc Tylko tylko świadome śnienie pisalem wyżej żę może być ''włączone nieświadomie''
ejj no nie psuj mi dzieciństwa. Moc i tyle ;d
_________________ Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. T.Pratchett
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum