Kontrola snów. Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Niesamowite » Kontrola snów.

Kontrola snów.
Autor Wiadomość

malinkaa 
Pogromca postów

Wysłany: 2008-11-01, 19:23   

Przeważnie śni sie nam to, czego bardzo pragniemy albo sie obawiamy.

Ale myśle, że nie możemy kontrolować naszych snów:)

Justencja 
Pogromca postów

Imię: Justyna

Wysłany: 2008-11-01, 21:00   

Czasami śni mi się takie linie tworzące kręciołe i się kręęeęcąą cały czas równiutko, a potem się rozwalają i tak zaczynaja nie równo....to jest okropne nie nawidze tego. Straszne

http://www.lastfm.pl/user/Justencja

Smerf666 
Stały User
Papa Smerf

Wysłany: 2008-11-01, 23:24   

nanancy napisał/a:
Być może można to kontrolować, lecz mi niestety w nocy przypominają się sytuacje z minionego dnia. Jednakże, zaobserwowałam dziwną rzecz (tylko się nie śmiejcie). Czasami śni mi się jakaś sytuacja, np. rozmowa czy wydarzenie. Następnie żyję sobie normalnie przez jakiś czas i coś się zdarzy. Potem kojarzę, że to już mniej więcej znam. Rozpoznaję sen, który kiedyś miałam. Macie coś takiego?

Ja też coś takiego podobnego mam. Cos w rodzaju proroczych snow Często mam takie dziwne sny. W śni mi się jakiś zlepek informacji, ktorego za nic nie mogę rozpoznać o co biega. A pożniej gdy coś się wydarzy mam takie dziwne wrażenie że to już widzialem w swoim śnie. Ale dopiero po tym wydarzeniu wiem że to mi się śnilo ;p. A wracając do tematu kontrola snow jest możliwa.

L. 
Pogromca postów
ultradoskonała

Wysłany: 2008-11-02, 08:39   

I mi także od czasu do czasu się zdarza. Wtedy to ja po prostu głupieję, nie mam pojęcia jak zareagować i co o tym myśleć. Dobrze, że nie jestem jakąś wróżką i nie zarabiam na tym.

A thousand lies have made me colder

Grafik 
Mega wymiatacz
Ten zły!

Imię: Sebastian

Wysłany: 2008-11-02, 09:46   

Jak mi coś śni to najczęściej po przebudzeniu tego nie pamiętam.

J.L.B 
Wymiatacz
Oponent :)

Imię: Patryk x]

Wysłany: 2008-11-02, 10:48   

To też czasami mi sie zdarza, lecz jeżeli śni mi sie coś :
-Bardzo Ważnego
albo
-Bardzo Głupiego

Najczęściej zapamiętuje tą sytuacje. A jeżeli chodzi o prorocze sny, to jeszcze nigdy mi sie nie zdarzyły :)

Podnoszę głowe patrze na niebo, by choć przez chwile nie czuć się jak dnia każdego...
[url=http://tnij.com/Niespe_nioneObietnice]HG - Niespełnione Obietnice]

miczka 
Hiper wymiatacz

Imię: Monika

Wysłany: 2008-11-02, 11:14   

Sa rozne sny. niektore mozemy kontrolowac, innych nie... Ale uwazam ze sny (nie wszystkie) maja jakies znaczenie w zyciu...

Lena_no 
Pogromca postów
.'mama'.

Imię: Lena

Wysłany: 2008-11-02, 11:15   

mi się kiedyś śniło cos strasznego i zaczełam sobie mówić to tylko sen, musisz otworzyć oczy. I wtedy zaczełam na siłę otwierać oczy aż w końcu je otworzyłam :-D
21.09.2009 11:35 52cm 3625g 

malinkaa 
Pogromca postów

Wysłany: 2008-11-02, 11:22   

Lena_no napisał/a:
mi się kiedyś śniło cos strasznego i zaczełam sobie mówić to tylko sen, musisz otworzyć oczy. I wtedy zaczełam na siłę otwierać oczy aż w końcu je otworzyłam :-D

też tak miałam kilka razy. Śniło mi sie wtedy, że mojej siostrze odpadła głowa xd. Tzn wisiała jej na malutkim kawałku skóry i jak przechyliła sie na bok, to jej spadała i w każdej chwili mogła sie urwać. I ja jej tak strasznie współczułam, że nic nie może zrobić, że musi ciągle uważać. I wtedy dałam sobie do zrozumienia, że to jest przecież niemożliwe, bo już dawno by umarła. Wiedziałam, że to tylko sen i otworzyłam oczy. Nie wiem skąd sie biorą w mojej głowie takie pomysły xd.

Ale przeważnie nie mogę kontrolować tego co mi sie śni. Np. czasem w śnie chce gdzieś pójść, ale nie mogę. Niby idę tą drogą którą powinnam, a znajduje sie w innym miejscu.

tina.tina7
User

Wysłany: 2008-11-09, 21:16   

Witam :))
ja z kolei mam cos takiego , że budząc się w nocy ... i zasypiając ponownie,mogę kontynuować sen , który przerwała mi pobudka , jestem w nim "reżyserem" i mogę dalej kontrolowac rozwój wydarzeń :O spotkaliście się z czymś takim?

eM 
Administrator

Imię: Michał

Wysłany: 2008-11-09, 21:44   

tina.tina7, wydaje mi się, że ja też mam coś takiego ale rano - jak się obudzę i jeszcze trochę sobie przysnę. Wydaje mi się, że to już taki półsen tzn. że jestem już świadomy. :-) Ciężko to określić, ale ogólnie fajne uczucie. :mrgreen:

L. 
Pogromca postów
ultradoskonała

Wysłany: 2008-11-09, 21:49   

eM, naprawdę uważasz, że to fajne uczucie? Bo jak mi się czasem przyśni jakiś koszmar, to jednak wolałabym go nie kontynuować...:)

eM 
Administrator

Wysłany: 2008-11-09, 21:51   

L., no to w sumie zależy od snu. :mrgreen: Ja już dawno nie miałem koszmaru. ;-) Ale najczęściej mam takie bezsensowne... nie wiadomo skąd się to bierze. :lol:

L. 
Pogromca postów
ultradoskonała

Wysłany: 2008-11-09, 21:53   

Taak... ja miałam dziś dwa sny- koszmar i właśnie takie niewiadomo co. W tym drugim było jak na jakimś obrazie Salvadora Dali, akcja też taka pokręcona... Ale jednak częściej, szczególnie ostatnio, mam koszmary. Szczęście, że takie mało wiarygodne... Ale i tak nie chciałabym bawić się w reżysera:)

eM 
Administrator

Wysłany: 2008-11-09, 21:55   

Ja to nawet nie piszę o tych moich "dziwnych" snach bo to naprawdę ciężko zrozumieć coś tak bezsensownego. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu