Kontrola snów. Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Niesamowite » Kontrola snów.

Kontrola snów.
Autor Wiadomość

dadexix 
Mega wymiatacz
...ale nie tutaj

Imię: Dawid

Wysłany: 2008-12-20, 14:56   

Chciałbym znów temat roztrząsnąć, bo prawie wpadła mi rozmowa z kumplem na temat LD[zaczął trenować i miał dziś pierwszy raz, a ja mu troche doradzałem na raz następny bo mam to wrodzone], i troche mylicie pojęcia... świadomy sen, i kontrola takiego snu to nie jest coś w stylu "niech mi się dziś przyśni X", lecz po prostu wie się że to sen i można go kontrolować, np. dla mnie normalną jest że jak mam LD[czyli większość moich snów bo normalny sen to miałem jakieś 3 miechy temu a tak to same LD] wiem że śnie i nie boje się zabijać, okradać, nie boje się śmierci, bo wiem że to sen, moge bez problemu robić rzeczy typu "wschód słońca poproszę" czy przechodzić przez ściany albo latać... po prostu jestem bogiem bo wszystko co się dzieje to jest mój wymysł a jako że o tym wiem to moge zmieniać wymysły...
Mam jeszcze ciekawą zdolność przy LD, pragne sobie w śnie "która godzina w rzeczywistości?", biore telefon, otwieram oczy, patrze na godzine, ide spac dalej, i w śnie decyduje czy wstać bo odpowiednia pora czy może dziś specjalnie zaspać do szkoły itd...:D gdy wybieram by wstać, momentalnie się budze, w pełni wyspany i wypoczęty, w ogóle nie zaspany...

Czasem tylko, gdy o czymś dużo myśle, pragne, to mam normalne sny, moje normal sny to tylko przyjemne upragnione zdarzenia...;D

Straho 
Pogromca postów
GanjaAmbasador

Imię: Jacław
Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-12-20, 15:00   

Tak potrafię. Mam niekiedy tak, że podczas snu kontroluję co się dzieje, co robię i co inni w tym śnie robią.

slow 
Moderator

Wysłany: 2008-12-20, 19:05   

Bardzo często zakładając ,a zarazem i rzadko , bo najpierw muszę zasnąć bez patentów ;)

Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk

martens73 
Stały User
By ocalić czułość

Imię: Martyna

Wysłany: 2008-12-22, 16:01   

Kontrole nad tym co robic czy kiedy wstac we snie mam ale nie zawsze mam tak ze sprzysni sie to co chce. Jednak jak cos mi sie sni i obudze sie z jakiegos powodu a bardzo chce kontynuacji to ja mam :)

Hipokryta
User

Wysłany: 2008-12-25, 22:25   

Lucid Dream - nic trudnego.Kilka tygodni nauki i we śnie robisz to, co ci się żywnie podoba..
lecz widać można żyć bez powietrza!

• Maria Pawlikowska-Jasnorzewska

Lalaith 
Mega wymiatacz
Arcobaleno

Imię: Anita

Wysłany: 2008-12-27, 16:36   

Hipokryta napisał/a:
Lucid Dream - nic trudnego.Kilka tygodni nauki i we śnie robisz to, co ci się żywnie podoba..

Jakoś trudno mi w to uwierzyć. Sprawdzałeś to czy tylko spojrzałeś na ulotkę? ;)

— Fiodor Dostojewski

Kacy 
Stały User
Kacy

Imię: Kasia

Wysłany: 2009-01-01, 13:45   

Ja umiem tylko kontrolować niektóre moje wypowiedzi we snach.

LuśkA_14 
User

Imię: ZuZa

Wysłany: 2009-01-03, 19:01   

Ja tak raz miałam rok temu. Śniło mi się cośtam a ja się nagle połozyłam na betonie w błocie :mrgreen: bo sobie o tym pomyślałam tak jakby :]

ScytheAnn 
Stały User
Kosa

Imię: Ania

Wysłany: 2009-01-03, 19:45   

nanancy
Mam taką sama sytuację i nikomu nie mówiłam bo myślałam, że cos ze mna nie tak xD

Bosiak 
User

Wysłany: 2009-01-05, 02:55   

Ze mna jest tak ze jesli
mocno o kims/czyms mysle
to snie o czyms zwiazane z
ta osoba/rzecza :-)
Myslalem ze tylko ja jestem taki dziwny :mrgreen:

John Lennon

nabuchomodozor
User

Wysłany: 2009-01-13, 22:31   

To znowu ja szalony buczek który nauczy Was drodzy młodzi ludzie,zarówno chłopcy jak i dziewczynki sposób dzięki któremu można kontrolować SNY!
A więc,za sprawą fal dźwiękowych o odpowiedniej ilości Hz możecie kontrolować sny.
Zasady takie same jak przy OOB
Dobre słuchawki na uszy,nie słuchać zbyt głośno,słuchać w ciemności lub z zamkniętymi oczyma,nie słuchać na głośnikach.SŁUCHAĆ PRZED SNEM!!! wsłuchiwać się w szum

oto "szumy" które pozwolą Wam kontrolować sen-za pierwszymi razami Wam się nie będzie udawać!

ja lubiłem robić sobie sny jak jede sobie rowerem po świecie! ;)

link:

Lucid Dream
http://w15.easy-share.com/7914201.html

bartekdragonek 
User

Imię: Bartosz

Wysłany: 2009-01-15, 17:48   O Boże!!!!!

Ci co nie wierzą w LD nie powinni udzielać się w tym temacie.... Osobiście ja mam taki sen co drugi dzień. Mało razy metod używam. Robie coś takiego....:
Jak sni mi się jakiś sen to do siebie mówie: Sprawdze czy to nie jest sen i robie jakiś TR (test rzeczywistości).

Czy wiecie że każdy człowiek ma od 3 do 5 snów każdej nocy. Poczucie czasu ma takie same jak w realistycznym świecie. Czyli nie tak jak ktoś napisał na początku że jedna sekunda w śnie trwa bardzo długo. Jedna sekunda w śnie trwa tyle samo co w realu. czyyli 20 min. w realu to 20 min. w śnie.
Jeżeli zasypiamy na początku pokazują nam się Hipnagogi. Są to rużne kropki, obrazki, paski, historyjki itp. Często tego nie zauważamy. Po hipnagogach jest płytki;lekki sen (jak kto woli) Jeżeli się przebudzimy nie poczujemy nawet że spaliśmy. Po tej części jest głęboki sen. Po obudzeniu z tej fazy będziemy bardzo zaspani. głęboki i płytki sen się powtarzają w odwrotnej kolejności. To wszystko była faza N-Rem (niekturzy mówią: nie rem). I teraz zaczyna się zabawa bo zaczyna się faza Rem. właśnie w tej fazie pokazują się sny. Faza Rem tra ok. 30 min a wszystko ok.2 godz. To wszystko powtarza się ok. 3-5 razy w ciągu nocy. Dlatego mamy od 3 do 5 snów. Zawsze pierwszy sen jest straszny, a kolejne sny są rozwiązaniem tego pierwszego. Człowiek niedoświadczony zapamiętuje bardzo mało snów.

Ostatnio miałem coś dziwnego. śnił mi się obrazek wuzka na szynach takiego jak w filmach,,,, gurnicy go uzywają chyba.. Zapytałem się w myślach czy to nie jest sen i nagle po całym ciele mi takie ciarki przeszły że szok. Poczułem takie zimno na ciele. Nie wie co to mogło być.

Osobiście mam 12 lat i przeżyłem setki świadomych snów.

bloomy 
Wymiatacz

Imię: Kama

Wysłany: 2009-01-15, 18:10   

kurcze . ja też chce tak kontrolować sny ! :D fajnee to xD ! ^^ ;] ale ja tego nie umiem :( :x

Zocha 
User

Wysłany: 2009-02-01, 18:52   

Zabawne ; ) Ja miewam także sny które mogę kontrolować. Każdy z nich był taką moją rozpaczliwą walką :p Otóż zazwyczaj zmieniałam to co miało związek ze śmiercią. Kiedyś w jednym śnie miałam umrzeć 5 razy - za każdym razem zmieniałam tak, że znalazła się droga ucieczki. W końcu się obudziłam :o Kiedyś śniło mi się, że umarła mi 9cio letnia siostra i że zakopaliśmy ją naprzeciwko mojego domu (uroczy sen, prawda?). No to pozmieniałam, że żyła. Bardzo ciekawe to zjawisko, jednak w tym wypadku, nie wierzę w nieprzypadek. Trudno żebym miała jakieś tam paranormalne zdolności czy możliwość udzielania się w świecie astralnym - po prostu w to nie wierzę.

McLarenLbn 
Pogromca postów
Deadnight Warrior

Imię: Kuba

Wysłany: 2009-02-02, 19:32   

Ja nie umiem kontrolować swoich snów, :-(
Ale powiem wam, że dobre sny nie są do końca dobre, bo komuś się śni coś fajnego... Np, że chodzi z laską, która ma go głęboko w dupie i jest zadowolony a nagle sie budzi i zonk... to tylko sen.
You
Eternally
Rot
www.lastfm.pl/user/McLarenLbn

Odpowiedz do tematu