Chciałbym znów temat roztrząsnąć, bo prawie wpadła mi rozmowa z kumplem na temat LD[zaczął trenować i miał dziś pierwszy raz, a ja mu troche doradzałem na raz następny bo mam to wrodzone], i troche mylicie pojęcia... świadomy sen, i kontrola takiego snu to nie jest coś w stylu "niech mi się dziś przyśni X", lecz po prostu wie się że to sen i można go kontrolować, np. dla mnie normalną jest że jak mam LD[czyli większość moich snów bo normalny sen to miałem jakieś 3 miechy temu a tak to same LD] wiem że śnie i nie boje się zabijać, okradać, nie boje się śmierci, bo wiem że to sen, moge bez problemu robić rzeczy typu "wschód słońca poproszę" czy przechodzić przez ściany albo latać... po prostu jestem bogiem bo wszystko co się dzieje to jest mój wymysł a jako że o tym wiem to moge zmieniać wymysły...
Mam jeszcze ciekawą zdolność przy LD, pragne sobie w śnie "która godzina w rzeczywistości?", biore telefon, otwieram oczy, patrze na godzine, ide spac dalej, i w śnie decyduje czy wstać bo odpowiednia pora czy może dziś specjalnie zaspać do szkoły itd...:D gdy wybieram by wstać, momentalnie się budze, w pełni wyspany i wypoczęty, w ogóle nie zaspany...
Czasem tylko, gdy o czymś dużo myśle, pragne, to mam normalne sny, moje normal sny to tylko przyjemne upragnione zdarzenia...;D
Tak potrafię. Mam niekiedy tak, że podczas snu kontroluję co się dzieje, co robię i co inni w tym śnie robią.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Bardzo często zakładając ,a zarazem i rzadko , bo najpierw muszę zasnąć bez patentów
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Kontrole nad tym co robic czy kiedy wstac we snie mam ale nie zawsze mam tak ze sprzysni sie to co chce. Jednak jak cos mi sie sni i obudze sie z jakiegos powodu a bardzo chce kontynuacji to ja mam :)
_________________ "...a oni na to
wypchaj sie
dosc mamy ludzi"
Lucid Dream - nic trudnego.Kilka tygodni nauki i we śnie robisz to, co ci się żywnie podoba..
_________________ Nie widziałam cię już od miesiąca.
I nic. Jestem może bledsza,
trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca,
lecz widać można żyć bez powietrza!
To znowu ja szalony buczek który nauczy Was drodzy młodzi ludzie,zarówno chłopcy jak i dziewczynki sposób dzięki któremu można kontrolować SNY!
A więc,za sprawą fal dźwiękowych o odpowiedniej ilości Hz możecie kontrolować sny.
Zasady takie same jak przy OOB
Dobre słuchawki na uszy,nie słuchać zbyt głośno,słuchać w ciemności lub z zamkniętymi oczyma,nie słuchać na głośnikach.SŁUCHAĆ PRZED SNEM!!! wsłuchiwać się w szum
oto "szumy" które pozwolą Wam kontrolować sen-za pierwszymi razami Wam się nie będzie udawać!
ja lubiłem robić sobie sny jak jede sobie rowerem po świecie!
Ci co nie wierzą w LD nie powinni udzielać się w tym temacie.... Osobiście ja mam taki sen co drugi dzień. Mało razy metod używam. Robie coś takiego....:
Jak sni mi się jakiś sen to do siebie mówie: Sprawdze czy to nie jest sen i robie jakiś TR (test rzeczywistości).
Czy wiecie że każdy człowiek ma od 3 do 5 snów każdej nocy. Poczucie czasu ma takie same jak w realistycznym świecie. Czyli nie tak jak ktoś napisał na początku że jedna sekunda w śnie trwa bardzo długo. Jedna sekunda w śnie trwa tyle samo co w realu. czyyli 20 min. w realu to 20 min. w śnie.
Jeżeli zasypiamy na początku pokazują nam się Hipnagogi. Są to rużne kropki, obrazki, paski, historyjki itp. Często tego nie zauważamy. Po hipnagogach jest płytki;lekki sen (jak kto woli) Jeżeli się przebudzimy nie poczujemy nawet że spaliśmy. Po tej części jest głęboki sen. Po obudzeniu z tej fazy będziemy bardzo zaspani. głęboki i płytki sen się powtarzają w odwrotnej kolejności. To wszystko była faza N-Rem (niekturzy mówią: nie rem). I teraz zaczyna się zabawa bo zaczyna się faza Rem. właśnie w tej fazie pokazują się sny. Faza Rem tra ok. 30 min a wszystko ok.2 godz. To wszystko powtarza się ok. 3-5 razy w ciągu nocy. Dlatego mamy od 3 do 5 snów. Zawsze pierwszy sen jest straszny, a kolejne sny są rozwiązaniem tego pierwszego. Człowiek niedoświadczony zapamiętuje bardzo mało snów.
Ostatnio miałem coś dziwnego. śnił mi się obrazek wuzka na szynach takiego jak w filmach,,,, gurnicy go uzywają chyba.. Zapytałem się w myślach czy to nie jest sen i nagle po całym ciele mi takie ciarki przeszły że szok. Poczułem takie zimno na ciele. Nie wie co to mogło być.
Osobiście mam 12 lat i przeżyłem setki świadomych snów.
Zabawne ; ) Ja miewam także sny które mogę kontrolować. Każdy z nich był taką moją rozpaczliwą walką :p Otóż zazwyczaj zmieniałam to co miało związek ze śmiercią. Kiedyś w jednym śnie miałam umrzeć 5 razy - za każdym razem zmieniałam tak, że znalazła się droga ucieczki. W końcu się obudziłam :o Kiedyś śniło mi się, że umarła mi 9cio letnia siostra i że zakopaliśmy ją naprzeciwko mojego domu (uroczy sen, prawda?). No to pozmieniałam, że żyła. Bardzo ciekawe to zjawisko, jednak w tym wypadku, nie wierzę w nieprzypadek. Trudno żebym miała jakieś tam paranormalne zdolności czy możliwość udzielania się w świecie astralnym - po prostu w to nie wierzę.
_________________ 'Każdy bowiem dzień nosi w sobie wieczność...'
Imię: Kuba
Wysłany: 2009-02-02, 19:32
Ja nie umiem kontrolować swoich snów,
Ale powiem wam, że dobre sny nie są do końca dobre, bo komuś się śni coś fajnego... Np, że chodzi z laską, która ma go głęboko w dupie i jest zadowolony a nagle sie budzi i zonk... to tylko sen.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum