ja też tak umiem, coś mi się śni, a jak chce żeby śniło mi się coś innego, to odrazu tak się dzieje ;p super!!!!
_________________ .::: Każdy potrafi być szczęśliwy, ale potrzeba człowieka z prawdziwym sercem, żeby stworzyć piękno z tego, co doprowadza nas do płaczu :::.
Zazwyczaj potrafię w pewnym stopniu kontrolować sny i mam świadomość, że w danym momencie śnię... ostatnio np. latałam sobie na miotle po mojej miejscowości
_________________ Renesans znał przedziwne sposoby trucia: hełmem lub płonącą pochodnią, haftowaną rękawiczką lub klejnotami wysadzanym wachlarzem, złotym puzderkiem lub łańcuchem z bursztynów. Dorian Gray został zatruty książką.
No więc ja już tego nie mam, ale kiedyś byłą to codzienność. Śniłam, ale widziałam, że śpię, że to tylko sen. Byłam w pełni świadoma tego kim jestem, jaka jestem, byłam świadoma swej sytuacji życiowej. Potrafiłam spełniać w snach swoje marzenia. Np. znajdowałam się na skrzyżowaniu w swoim mieście i szłam tam, gdzie chciałam. Wszystko jak w realu. Tylko to miało trochę zły na mnie wpływ. Czasem wolałam spać niż normalnie funkcjonować, bo w śnie mogłam realizować swoje plany. Myślałam, że to normalne. Potem dowiedziałam się że "strefy tajemnic", że jest to coś wyjątkowego O.o Niby teraz tego nie mam, ale wiem, że wróci. Zawsze po dłuższych przerwach wraca. Tak jak sny prorocze. Trwają u mnie kilka dni z rzędu, potem jest kilku miesięczna przerwa i znów...
Niedawno świadomy sen miałem 3 dni pod rząd - spałem w dzień, a dobitkę przed szkołą robiłem około 3-4 w nocy. I zawsze się trafiał. Ale taki połączony z paraliżem sennym, nieprzyjemny.
Ja trenuje od 6 miesięcy świadomy sen. Ostatnio miałem kilka dni temu. To było tak: Jest jakaś akcja, normalny sen i nagle zauważasz że coś tu nie gra, uzyskujesz świadomość i potrafisz wszystko zmienić (oczywiście zmienić - nie za 1 razem, do tego trzeba ćwiczeń). Bardzo pomagają uzyskać świadomość Testy Rzeczywistości - wpiszcie sobie w google, poczytajcie fora o "LD"- Lucid Dreaming - "Świadomy Sen". Naprawdę ciekawe sprawy.
Chciałam kontrolować swoje sny ale za bardzo mi to nie wychodziło ^^ . By coś mi się śniło zawsze intensywnie o tym myślałam przed snem. Ale to chyba zły sposób
_________________ ` jedziemy żółtą ciężarówką... jest droga i same możliwości `
Ten sen jest jak gra sterujemy wlasnym soba. ''Praktykuje'' LD juz kilka lat i zdarza mi sie to prawie codziennie. Lecz sa jeszcze rzeczy, nad ktorymi nie moge zapanowac, tym głównym jest grawitacja. Np gdy chce sie obudzic to skacze z dachu (we śnie ofc) i odczuwam calym cialem tak jakbym naprawde spadal i w momencie gdy znajduje sie 1mm nad ziemia budze sie. Mimo wielu prób jeszcze nigdy nie udalo mi sie zginac zawsze jest to realne uczucie i sie budze. Nie jest to wcale trudne, ale zależy też od umyslu.
_________________ http://needproxy.co.cc - szybkie webproxy.
Jednym ruchem szczęki, odgryzam wam języki i zostawiam bez słów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum