Ja się właśnie w to bawię To nie jest takie trudne.
Najpierw trzeba sobie wypracowac sposób, żeby się połapac podczas snu, zę się śni.
Ja np. mam sposób ze sparwdzaniem godziny. Za każdym razem jak zerakm na zegarek, to robie sobie ten test rzeczywistosci. To wyglada tak :
Patrze sobie na komorke i np jest godzina 15. 08. Odwracam glowe i patrze ejszcze raz - no i dalej jest 15.08. To jest dowod na to, ze nei spie. I robie to np co 10 minut i wyrabia sie nawyk. I jak snie, to ten nawyk tez pozostaje i wtedy sniac, tez wyciagam telefon, tylko wtedy jest inaczej.
Patrze : jest godzina 15.08. Odwracam glowe i znowu patrze : jest godzina np 21.09. I wtedy sie lapie, ze snie Mozna tez spojrzec sobie na rece - podczas snu są zdeformowane. Albo mzona zatkac sobie nos - jak sie nadal oddycha, to znak, ze to sen. Tylko, ze jak sie tego nie trnuje, to te LD są starsznie mizerne i sie potem ich nie pamieta. Zeby zapamietac sen trzeba zrobic cos takiego:
Kladziesz sie w lozeczku, relaksujesz sie i powtarzasz w kolko 'chce zapamietac swoj sen' . Moze to brzmi dziwnei, ale to dziala Moze nie koneicznie za pierwszym razem, ale ja po 3 dniach jzu wszytsko pamietalam. I to jest wtedy tak, ze po kazydm snie, sie budzisz. Srednio podczas jednej nocy ma sie 3-4 sny. I waznym elementem jest zalozenie sennika. Jak sie budzisz, to niestety musisz wstac i zapisac swoj sen od razu, bo potem zpaomnisz. Najlepiej robic to jednym dlugopisem, bo jak sie potem dotknie tego dlugopisu, to czasami sen sie sam przypomina, jakeis szczegoly itd.
To jest super :)
_________________ Mężczyzno! Puchu marny! Ty wietrzna istoto! - Eliza Orzeszkowa - Marta
No niby zabawa fajna..ale ja jednak wolę zwykły niemyślący sen , w którym mogę się wyspać..
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Uwielbiam tak śnić Jedna z najprzyjemniejszych rzeczy w życiu, można śnic o czym się chce, fakt czasem rano nie czuje się mocno wypoczęta ale ogólnie jest super.
_________________ I queta ar umë lastaina, ómalóra ná.
"Człowiek w czerni uciekał przez pustynię, a rewolwerowiec podążał w ślad za nim" - S. King
chciałabym mieć kiedyś świadomy sen, ale co do tego że nie można się wyspać nie zgadzam się. z tego co pamiętam, po tych 2-3 razach kiedy miałam LD jakoś nic takiego nie zauważyłam, nawet spałam lepiej niż zwykle.
_________________ "(...)Godny jest przecież, bym go dzisiaj chwalił
I wielbił pieśnią za to, że przez chwilę
Istniał zmierzch, ranek i ziemia, i morze,
By Luthien mogła wśród nich się pojawić (...)"
Hmm.. z jednej strony podczas tego snu mozg.. tak jakby nie spi bo jestes caly czas swiadoma.. wiec chyba nie odpoczywa tak jak powinien ale z drugiej strony piszesz ze wyspalas sie a nawet lepiej niz zwykle wiec a kto tam wie
Imię: Patrycja
Wysłany: 2009-12-10, 19:34
Kontrola snów?
W moim przypadku to trochę osobliwa modyfikacja.
Mianowicie:
Nie umiem kontrolować snów, ale mam taką cechę, że np. kiedy uderzę ręką w ścianę to od razu w śnie pojawia mi się obraz, który pokazuje, że coś się z tą ręka stało i dlatego mnie boli. To jest trudne do wytłumaczenia, ale mam nadzieje, że większość zrozumiała o co chodzi
_________________ ...I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę.
Ja nie chce i nie chciałabym wymuszonego snu, wolę jak mnie zaskoczy coś nowego, nieznanego. Jednak zwykle i tak ich nie pamiętam, za twardo śpię...
ale to nie jest tak, że ustawiasz wszystko jakbyś tworzył np. gre..., chodzi o to, że ci się śni coś i ty możesz podejmować dacyzje tylko związane z swoją osobą, a nie sterować otoczeniem, np. śni ci się, że jedziesz autem i wpadasz w poślizg i zaraz wpadniesz na drugie auto i to polega na tym, że nie sprawisz, żeby tamto auto znikło tylko bedziesz mógł skręcać swoim.
_________________ http://needproxy.co.cc - szybkie webproxy.
Jednym ruchem szczęki, odgryzam wam języki i zostawiam bez słów.
frygnij.. tu się z Tobą nie zgodzę ponieważ to jest sen świadomy i masz wpływ na wszystko. i na Twoim przykladzie gdy np. wpadasz w poślizg i masz przed sobą drzewo to możesz sobie nagle wyobrazić hmm.. łąkę xd ii po poślizgu wszystko się dzieje według Twojej woli. Chyba że źle Cie zrozumialem
_________________ *Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich.
To oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka.
To zaufanie bez reszty.
To odsłonięcie swoich słabości*
I tak właśnie Cię kocham...
Świadomy nie oznacza wszechmogący... Czasami pojawia sie taki element w snie na ktory nie masz wplywu, tak jak juz pisalem we wczesniejszym poscie, gdy skacze z dachu odczuwam jakbym spadal i nagle nie zaczne latac i w momecie kontaktu z ziemia budze sie (:
każdy ma inny mózg to polega na tym samym ale każdy inaczej to przeżywa.
_________________ http://needproxy.co.cc - szybkie webproxy.
Jednym ruchem szczęki, odgryzam wam języki i zostawiam bez słów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum