dla jasności są dwie możliwość albo coś jest efektem genetycznym/biologicznym czyli jest wrodzone, albo zostało nabyte już po urodzeniu czyli nauczone/wpojone przez szeroko pojęte otoczenie, innej możliwość nie ma, dobra jest jakiegoś rodzaju uszkodzenie mózgu, choroba.
To ciekawe, bo jestem całkowicie pewien, że nikt wcześniej nie zniechęcał mnie do tej czynności i nie rozmawiał o niej ze mną
_________________ "Człowiek dobrze się mający jest na płaszczyźnie duchowej bez szans. Głębia to wyłączny przywilej tych, którzy cierpieli."
To ciekawe, bo jestem całkowicie pewien, że nikt wcześniej nie zniechęcał mnie do tej czynności i nie rozmawiał o niej ze mną
sama czynność jest zakodowana biologicznie, natomiast odczuwanie z tego powodu jakichkolwiek negatywnych emocji jest już nabyte po urodzeniu, na skutek działania otoczenia.
_________________ Jedynymi ludźmi na ziemi, którzy nie widzieli Chrystusa i jego nauk jako przekazu pokoju są chrześcijanie.
sama czynność jest zakodowana biologicznie, natomiast odczuwanie z tego powodu jakichkolwiek negatywnych emocji jest już nabyte po urodzeniu, na skutek działania otoczenia.
Powtarzasz się, nie nabyłem tego w żaden sposób. Pojawiało się samoistnie. Tyle.
_________________ "Człowiek dobrze się mający jest na płaszczyźnie duchowej bez szans. Głębia to wyłączny przywilej tych, którzy cierpieli."
Powtarzasz się, nie nabyłem tego w żaden sposób. Pojawiało się samoistnie. Tyle.
A ja powtórzę jeszcze raz, nie jest to możliwe, takie uczcie nie jest zaprogramowane przed urodzeniem, wiec usiało być nabyte, i niekoniecznie musisz być tego świadomym, mogłeś się masturbować w wieku 2 - 3 lat a przechodzimy przez taką fazę, jeśli byleś wtedy karcony to twoja podświadomość to zakodowała, jako coś negatywnego i teraz jak to robisz to odpalają się negatywne uczucia, ot cała filozofia.
Nie musiałeś wklejać mi tego linka, wiem o czymś takim. Niestety nasza logika chyba zbytnio się różni, żebyśmy doszli do porozumienia. Ty wierzysz, że musiałem coś takiego nabyć, ja uważam, że samo się zrodziło.
Ty wierzysz, że musiałem coś takiego nabyć, ja uważam, że samo się zrodziło.
same to się rodzą rzeczy ale na poziomie kwantowym, na poziomach wyższych potrzebna jest przyczyna, i czy w to wierzysz czy nie, wymienione przez ciebie uczucia pustki i pretensji muszą mieć przyczynę, uczucia u człowieka NIE maja natury probalistycznej.
_________________ Jedynymi ludźmi na ziemi, którzy nie widzieli Chrystusa i jego nauk jako przekazu pokoju są chrześcijanie.
same to się rodzą rzeczy ale na poziomie kwantowym, na poziomach wyższych potrzebna jest przyczyna, i czy w to wierzysz czy nie, wymienione przez ciebie uczucia pustki i pretensji muszą mieć przyczynę, uczucia u człowieka NIE maja natury probalistycznej.
Ok, szanuję Twoją opinię, dzięki za wyrażenie jej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum