Coco Chanel - drogie nie zawsze oznacza dobre. Do tej pory żałuję wydania 40 zł na szampon, po którym moje włosy i skóra głowy były w mocno przeciętnym stanie.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Ponieważ wysoka cena nie gwarantuje równie wysokiego zadowolenia z produktu,jeżeli przykładowo został on źle dobrany,czy też źle użyty
Nataniel napisał/a:
drogie nie zawsze oznacza dobre.
Prawda.Zwłaszcza ,że mamy na to dowód w postaci takich firm jak Joanna ,czy Ziaja.
Jednakże 4 zł za 500ml to naprawdę jest śmieszna kwota,co za tym idzie zastanawiałabym się cóż mogłoby zostać tam dolane.Chociaż to jest moja subiektywna opinia i nie twierdzę,że jest to jakakolwiek zależność.
Ostatnio niezwykle przypodobałam sobie jedwab z jakimś kompleksem krzemoorganicznym z Artiste.Naprawdę wart polecenia.Niestety nie znam ani ceny,ani nie jestem pewna,czy pojawił się już w sklepowym obiegu.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
cienie do oczu - używam dość rzadko, więc kupuję jakieś tanioszki, które wpadną mi w oko :)
tusze do rzes - Rimmel Lash Flirt albo Maybelline Colossal Volum.
podklady - Lirene City Matt.
pomadki, błyszczyki - Pomadki z Nivea i Miss sporty, błyszczyki tak samo.
żele pod prysznic - Zmieniam je cały czas. Obecnie mam Palmolive.
antyperspiranty - Też nie mam ulubionego. Teraz używam Garnier minerals.
perfumy - Puma różowa <333
balsamy do ciała - Avon.
krem do twarzy - Under 20.
Co do szamponu i odżywek lubię zmiany i raczej nie kupuję 2 razy pod rząd tych samych produktów. Ostatnio skusił mnie Herbal essences - nawilżenie po brzegi :)
Tani, a dobry: Bella push-up mascara. Jedyne 11 zł, a efekt godny polecenia. Nadaje się zarówno do delikatnego makijażu jak i teatralnego efektu. Bardzo fajna szczoteczka. I te opakowanie, takie różowe :D .
Imię: Ania
Wysłany: 2010-03-20, 22:01
Używam jakiegoś szaponu z Kauflandu. W dużej butelce. Nie wiem jak on tam się nazywa. Mam jakiś błyszczyk do ust, ale dawno nie używałam, więc pewnie się już nadaje do wyrzutu.
Jedyne co zawsze mam to zestaw do "pryszczów" - Clearskin z Avonu.
_________________ -What is that thing?
-This is Appa, my flying bison.
-Right, and this is Katara, my flying sister.
pomadki - nie. błyszczyki - czasami,różnych firm.
antyperspirant : Adidas <zielony,bo taki świeży> lub Rexona <zielona>.
żele i peelingi - różne firmy.
szampon - z Avon'u na puszące się włosy
mgiełki do ciała ,ale jakieś delikatne,nie cytrusowe,bo raz kupiłam i sie klei ..
perfumy : Pur Blanca, C-Tru <nigdy nie wiemm jak się pisze :P>, korektor z Avon'u i fluid <nie pamiętam firmy,a nie chce mi sie dreptać do łazienki xd>. Tusze do rzęs - bardzo rzadko.
;]
Tusz do rzęs- SuperShock Avonu
Podkład- Luminelle Yves Rocher
Puder- prasowany Avonu
Pomadka- Intensywnie nawilżający balsam do ust Avonu
Błyszczyk- Luminelle Yves Rocher
Zel pod prysznic- Waterbabe Avonu
Antyperspirant- Silk&Cashmere Oriflame
Perfumy- Wish of Peace Avonu
Balsam do ciała- modelujący sylwetkę Anew Avonu
Krem do twarzy- energizujący Under Twenty, Sudocrem
Peeling- Delikatny peeling do twarzy Liiv Botanicals Avonu
Szampon- Papaja i biała pokrzywa Oriflame
Odżywka- Balsam zwiększający objętość włosów Avonu
_________________ Tylko w pochłaniającej wszystko pustce samotności, w ciemnościach zacierających kontury świata zewnętrznego można odczuć, że się jest sobą aż do granic zwątpienia, które uprzytamnia nagle własną nicość w rosnącym przeraźliwie ogromie wszechświata.
jeżeli przykładowo został on źle dobrany,czy też źle użyty
To racja. W zasadzie był to zakup po wpływem impulsu i choć szampon był używany według instrukcji, mógł po prostu być źle dobrany.
Cytat:
Jednakże 4 zł za 500ml to naprawdę jest śmieszna kwota,co za tym idzie zastanawiałabym się cóż mogłoby zostać tam dolane.Chociaż to jest moja subiektywna opinia i nie twierdzę,że jest to jakakolwiek zależność.
Moim zdaniem różnicą jest głównie nazwa firmy. Ale aż mnie zaciekawiło i porównam kiedyś skład drogich szamponów z tańszymi.
Teraz używam:
pomadka do ust - ChapStick "Flava Craze" (świetna, używam tylko pomadek tej firmy)
błyszczyk - Maybelline (zastanawiam się, czy to nie podróbka, bo trzyma się na ustach barzo krótko)
krem do rąk - Laura Conti (byłoby okej, gdyby nie ten ohydny zapach gliceryny, którego po prostu nie znoszę)
antyperspirant - Isae w kulce
żel do mycia twarzy - Cearasil "Stayclear"
płyn do higieny intymnej - Ziaja intima z macierzanką
żel pod prysznic - Fitti "Milk & Honey" delikatnie natłuszczający
żel świetlikowo-aloesowy na powieki i pod oczy
naturalny ałun w kostce
krem do stóp i paznokci - FootTherapy z cytryną, imbirem i pomarańczą
krem do twarzy - Ziaja nagietkowy nieperfumowany
mydło - Nive "Happy Time" i Protex
dezodorant do stóp - Neutrogena
pianka do golenia - Gerald
szampon do włosów - Head & Shoulders przeciw wypadaniu włosów
mleczko do demakijażu - BeBeauty "CalmEffect"
mleczko do ciała - Garnier z syropem klonowym do bardzo suchej skóry
woda toaletowa - DKNY "Be Delicious"
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
błyszczyk - Maybelline (zastanawiam się, czy to nie podróbka, bo trzyma się na ustach barzo krótko)
Mój z Maybelline też bardzo krótko się trzymał,więc chyba wszystkie tak mają...
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
eyeliner, tusz - miss sporty
puder, fluid
demakijaż- la roche
krem do rąk- la roche
błyszczyk- eveline
tonik do twarzy- clean and clear
dezodorant- nivea
szampon- schauma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum