Cenię Grecję za piękne zabytki.
Cenię Czechy za to,że są bardzo gościnnym,ale i dziwnym narodem.
Cenię wszystkie kraje niemieckojęzyczne,bo właściwie we wszystich są pięke widoki i zabytki.:)
A potępiam?
Rosja-Do niej mam dość mieszane uczucia.Jestem pewien,że ten kraj już nie jedno wycierpiał.Mają również wspaniałą kulturę i bardzo przyjemny dla ucha język. Jednak jest coś,co bardzo zniechęca mnię do tego narodu.Może to właśnie ta teraźniejsza sytuacja w polityce?A może ta nie raz okazywana brutalność i bezwzględność wobec innych narodów?
_________________ "Błąd jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy."
ja tam cenię Hiszpanię. za język, kulturę, zabytki i oczywiście facetów.;P no i za Alonso, bo to fantastyczny kierowca jest.;P
i Szwabię za autostrady i Francję za towarzyskich i miłych obywateli .;P
Imię: Mateusz
Wysłany: 2010-04-06, 23:03
Za Chinolami i Rosjanami nie przepadam, przez ich częste rżnięcie głupa, agresywną politykę i złe traktowanie rodaków.
Stany i ich konsumpcyjny tryb życia trochę mnie drażni. Ale poniekąd zazdroszczę im osiągnięć.
Imię: Krzysztof
Wysłany: 2010-06-04, 08:24
Jeśli chodzi o kraje które szczególnie szanuje to:
Skandynawie- Za rozwiniętą socjaldemokracje.
Chiny- Ze względu na historie, wkład w rozwój cywilizacji.
Grecję- Za demokracje i kulturę starożytną.
Państwa Arabskie (za wyjątkiem Arabii Saudyjskiej)- Za rozwój i osiągnięcia w średniowieczu.
Natomiast kraje do których mam dosyc antagonistyczny stosunek to:
Izrael- Za faszystowskie podejście do Palestyńczyków.
Iran- Za autorytaryzm
Rosja- Za okupacje Czeczenii
Turcja, Irak, Syria- Za okupacje Kurdystanu
Chiny- Za okupacje Tybetu
To wszystko, do pozostałych krajów mam bardziej obojętny stosunek.
_________________ "A może Bóg sobie mnie upatrzył na ateistę?"-Stanisław Jerzy Lenc
"Bóg stworzył człowieka na obraz i podobieństwo swoje - znaczy przypuszczalnie: człowiek stworzył Boga na obraz i podobieństwo swoje." -Georg Christoph Lichtenberg
Podziwiam Niemcy - za ten ich porządek, prężną gospodarkę i wspaniałą infrastrukturę
Podziwiam Chiny za to, że to właściwie one były kolebką cywilizacji i że radzą sobie z taką rzeszą ludzi
Podziwiam Watykan - jedno wielkie dzieło sztuki
Potępiam Szwecję za zbyt rozbudowany system socjalny, który gwarantuje narkomanom nawet czyste igły do strzykawek oraz za to, ze wygnali Jana III Wazę i zesłali go na Polskę.
Potępiam Iran za fanatyzm religijny i aspiracje atomowe.
_________________ O upadku tego kraju świadczy fakt, że najpoczytniejsza książką jest Komentarz do ustawy o podatku VAT
Mój blog
Potępiam wszytskie kraje które posiadają broń atamową i ciągle się z innymi spieraja jak Indie,Korea
Podziwiam Argrntyne sam niewiem czemu ale lubie ten kraj
_________________ Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych. — Woody Allen
Rosja- Za okupacje Czeczenii
Turcja, Irak, Syria- Za okupacje Kurdystanu
To Czeczenia czy Kurdystan były kiedykolwiek niepodległymi państwami, że mówisz o okupacji?
KoronerKing napisał/a:
Państwa Arabskie (za wyjątkiem Arabii Saudyjskiej)
Czemu z takim wyjątkiem?
Ja osobiście nie cenię zbytnio Szwecji za zrobienie z pseudotolerancji obiektu kultu religijnego, Białorusi za bycie przedpolem Rosji. I to chyba tyle.
Imię: Krzysztof
Wysłany: 2010-06-06, 10:01
Rorschach napisał/a:
To Czeczenia czy Kurdystan były kiedykolwiek niepodległymi państwami, że mówisz o okupacji?
1. Czeczenia była niepodległym państwem do przełomu XIX wieku i po 1989 ogłosiła niepodległość tylko że jedyny kraj który to uznał to Gruzja.
2. Kurdowie to naród który cały czas walczy o niepodległy Kurdystan.
Rorschach napisał/a:
Czemu z takim wyjątkiem?
Bo prawo w Arabii Saudyjskiej jest zbyt religijne.
_________________ "A może Bóg sobie mnie upatrzył na ateistę?"-Stanisław Jerzy Lenc
"Bóg stworzył człowieka na obraz i podobieństwo swoje - znaczy przypuszczalnie: człowiek stworzył Boga na obraz i podobieństwo swoje." -Georg Christoph Lichtenberg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum