Jedyne co takowy krzyż uświadamia to na 5 minut spuszczamy nogę z gazu po czym zapominamy o minionym widoku.
zagrożenie? może nie jakieś wielkie, ale są tacy co to się zagapią, wspomną jakąś sytuacje i droga do wypadku czysta.
nie robi mi to w sumie różnicy co robią władze Warszawy, ale na pewno ma to znaczenie dla bliskich zmarłej osoby.
Jedyne co takowy krzyż uświadamia to na 5 minut spuszczamy nogę z gazu po czym zapominamy o minionym widoku.
To 5 minut może mieć znaczenie dla życia człowieka.
Cytat:
może nie jakieś wielkie, ale są tacy co to się zagapią, wspomną jakąś sytuacje i droga do wypadku czysta.
Tacy ludzie w ogóle nie powinni otrzymywać prawa jazdy. Usunięcie krzyży niczego nie da, bo wtedy będą zagapiać się na billboardy, słupy na drodze, znaki itp.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
na mnie tochę krzyże działają...
wuja w wypadku zginął więc przypomina mi się widok...
a z tym zagrożeniem to żal. to w samym mieście zlikwidowano te krzyże czy w okolicach?
_________________ Nie bój się mówić że kochasz,
nie milcz bo miłość znów cie ominie
Imię: Michael
Wysłany: 2009-12-02, 22:55
Głupota, może jeszcze będą usuwać domy przy drogach bo mogą światła z okien nas oślepiać? Na drodze nie brakuje różnych odblaskowych pasów... Debilizm jak na Polskę przystało.
Wg. mnie krzyże nie zagrażają innym.... Po to one tam są, aby pamiętać, że w tym miejscu ktoś stracił życie... to przestroga dla innych... A to,że władze Warszawy robia to i w dodatku w nocy... jest śmieszne i żałosne... Co do bilbordów masz rację... to jest większy kłopot... Tym powinni sie zająć...
czytałem gdzieś jak to gość o mało nie spowodował wypadku perz taki krzyż, a mianowicie jechał w nocy a na krzyżu był kask powieszony i się wystraszył że to jakiś człowiek idzie blisko pobocza.
A to przez krzyż, tak? No to co ta za inteligent powiesił ten kask na tym krzyżu? Nie prościej było położyc obok razem ze zniczami? I takie głupie preteksty są przyczyną głupoty ludzkiej. Ludzie sami stwarzają sobie problemy zamaist je rozwiązywac. Nie wiem co im przeszkadza w tych dwóch patykach złozonych na krzyż?! Przeciez odpowiednia odległośc pojazdu od pobocza, a przy tym krzyża nie jest w stanie zagrozic ludzkiemu zyciu. Bo ja już widziłam przy poboczach stojące, wymarmurowane pomniki i to jest dopiero durnota. Zawsze będzie problem z wypadkami, a co jesczze do tego ma usuwanie krzyży to nie wiem.
_________________ Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą. — Witold Gombrowicz
Bo są tak małe i nisko położone, że nie możliwe jest żeby zabierały komuś uwagę. To tak jak sławna instrukcja schodzenia przodem z drabiny czy prostowanie bananów
Prawie bym zapomniał, że kierowca siedzi przecież po lewej stronie auta i musiałby się nieźle wychylić żeby dojrzeć taki przydrożny krzyż.
nie żaden kolejny niedorzeczny pomyśł tylko bardzo dobre działanie bo krzyże jeszcze z zapalonymi zniczami też rozpraszają kierowców i moga doprowadzić do wypadku.... Po drugie jesli tak kazdy miałby ustawiać krzyż przy drodze to nic innego by nie było tylko las krzyży... a od tego sa inne miejsca... trakie moje zdanie
_________________ Twój uśmiech...to już nie wróci...
Imię: Daniel
Wysłany: 2009-12-06, 00:12
A zrobie to po raz pierwszy-przyznaje racje władzom warszawy na kiego grzyba patyki przy drodze,pamiątka po denatach?Trudno zgineli to znaczy że nie żyją i nie potrzebują krzyżów,można więcej patroli policji,fotoradary ale te krzyże potrzebne jak rybie ręcznik.
_________________ I can go on top but i can't back.
A zrobie to po raz pierwszy-przyznaje racje władzom warszawy na kiego grzyba patyki przy drodze,pamiątka po denatach?Trudno zgineli to znaczy że nie żyją i nie potrzebują krzyżów,można więcej patroli policji,fotoradary ale te krzyże potrzebne jak rybie ręcznik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum