Szukalam, ale nie znalazlam tu zadnego tematu o zwierzetach. Czy chcieliscie kiedys hodowac jakies egzotyczne zwierze? ja powaznie mysle o takiej małpce: http://zwierzeta.hiperogl...ielsk-podlaski/ . Czy znacie kogos, kto hoduje małpki? Co myślicie o posiadaniu ich w domu?
By hodować tego typu zwierzęta trzeba posiadać odpowiednią wiedzę tak małpi są sweet i każdy je chce. To nie kanarek że "wystarczy mu nasypać jedzenia" małpy wymagają odpowiedniej pielęgnacji odpowiedniej przestrzeni.
_________________ "Urodziłem się w rodzinie żydowskiej, ale z czasem przeszedłem na narcyzm."
OMG To nie jest dobry pomysł dlatego, że to w końcu egzotyczne zwierze. ono żyje w innych warunkach i w innym klimacie. A u nas są zupełnie inne warunki. Ja jestem na NIE.
Iwona82K napisał/a:
Co myślicie o posiadaniu ich w domu?
To nie jest pies czy kot żeby go trzymać w domu. I gdzie byś ją trzymała w klatce ??!! Ona potrzebuje drzew po których mogłaby się wspinać.
Może jeszcze kup sobie słonia, żyrafę, krokodyla i zrób w chacie mini zoo. A raczej mini pseudo zoo. By posiadać małpę w domu trzeba mieć szereg pozwoleń, trzeba spełniać odpowiednie kryteria.
Spójrz sobie jakie wymagania musi spełniać ogród zoologiczny, a później pomyśl i będziesz miała odpowiedź.
Ja mam klatkę po śwince morskiej chcesz? Trzymać małpę w domu trzeba spełniać odpowiednie warunki zależnie od małpki potrzebuje odpowiedniej wielkości klatki/wybiegu. To tak jak byś chciała trzymać krokodyla w wannie.
_________________ "Urodziłem się w rodzinie żydowskiej, ale z czasem przeszedłem na narcyzm."
Imię: Małgosia
Wysłany: 2010-07-27, 20:30
Dlaczego naskakujecie na autorkę tematu, skoro nie napisała wprost, że chce kupić małpę.
Tak, też sądzę, że to porąbany pomysł. Miejsce występowania pewnych zwierząt jest w pewnych miejscach, a udomowianie ich jeszcze nie przyniosło skutków. Poza tym małpy, nawet te zdrowe mogą przenosić specyficzne choroby, więc aż tak bym się nie napalała.
_________________ Przychodzę, by wchłonąć Twe usta, i by za włosy Cię powlec w świt, cały w perłowych muszlach.
A ja jestem za :) mój wujek miał małpkę w latach 90 dał za nią 15 tysięcy. Tylko trzeba dużo pieniędzy wydawać na weterynarza. W końcu człowiek pochodzi od małpy. Są różne gatunki nie każda potrzebuje takich wygórowanych wymagań.
Imię: Adam
Wysłany: 2010-07-27, 22:50
A ja bym se kupił krokodyla pocztowego i do kompletu jakąś fajna azjatkę do zabawy będą jadły przeciesz tyle co mój kot i razem z min. Azjatka bedzie spać ze mną i będziemy mieszkać w jednym pokoju. Krokodyla pocztowego wsadzie do basenu. Co mam sie ograniczać kupię se jeszcze boa dusiciela i gniazdo szerzeni do pokoju a jak zacznie być to wszystko za drogie w utrzymaniu to wywale no azjatkę zostawię do póki nie bedzie za stara. Zresztą walić co bedzie za parę lat ważne ze póki co zwierzątka sa tanie i ładne a azjatka jest młoda.
_________________ Nie pozwól żeby ktoś za ciebie rzucał kości
Rządził twoim życiem i sterował ciągle tobą
Rządził twoim życiem jesteś wolna osoba I choć świat jest zepsuty a ludzie ze sobą walczą
Ty broń miłości z mocno uniesiona tarcza
A ja bym se kupił krokodyla pocztowego i do kompletu jakąś fajna azjatkę do zabawy będą jadły przeciesz tyle co mój kot i razem z min. Azjatka bedzie spać ze mną i będziemy mieszkać w jednym pokoju. Krokodyla pocztowego wsadzie do basenu. Co mam sie ograniczać kupię se jeszcze boa dusiciela i gniazdo szerzeni do pokoju a jak zacznie być to wszystko za drogie w utrzymaniu to wywale no azjatkę zostawię do póki nie bedzie za stara. Zresztą walić co bedzie za parę lat ważne ze póki co zwierzątka sa tanie i ładne a azjatka jest młoda.
Twoje plany są cudowne.
Co do tematu to nie kupowałbym małpy. Kupiłbym mniejsze zwierzątko np. świnkę morską lub ptasznika (najlepiej L3).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum