ogólnie jej piosenki nie przypadły mi do gustu, oprócz "Alejandro" megaa piosenka.
co do samej Lejdi Gagi, to strasznie ją podziwiam za to, że wybiła się na sam szczyt.
Przecież na samym początku nikomu nie znana, pisała teksty np. Britney Spears, szkoda tylko że stała się popularna dzięki skandalom.
_________________ i choćbyś nie wiem jak się starała, słuchawki zawsze będą poplątane, herbata za gorąca, a facet nie ten.
Nie mam nic do niej...kazdy robi to w czym jest najlepszy w końcu.Nie jest to muzyka której bym słuchała na co dzień,ale też nie razi po uszach gdy leci w radiu choćby.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Nie mam nic do niej...kazdy robi to w czym jest najlepszy w końcu.Nie jest to muzyka której bym słuchała na co dzień,ale też nie razi po uszach gdy leci w radiu choćby.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Wiem, że to nie szata zdobi człowieka, ale w jej wypadku dużo o niej mówi. Współczuję ludziom, którzy czerpią z niej wzorce. Nie jestem jej fanką. Piosenki znam jedynie z radia, którego słucham w autobusie jadącym do szkoły. Jednak moja znajomość angielskiego pozwala mi stwierdzić, że teksty piosenek Lady Gagi nie rzucają na kolana. Piosenkarka ta chyba jeszcze nie podjęła się wykonania utworu nie o miłości. A powód tego jest prosty- ludzie uwielbiają słuchać piosenek o miłości, a jej zależy na popularności.
wronka napisał/a:
Komercja. Komercja. Komercja.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
A powód tego jest prosty- ludzie uwielbiają słuchać piosenek o miłości, a jej zależy na popularności.
Jeśli to są piosenki o miłości to...
Ech, co ludzie sobie wyobrażają.
Po drugie wątpię by standardowy słuchasz zastanawiał się nad głębią przekazu Lady Gagi jak i jakiejkolwiek innej piosenkarki z tych które lecą w radiu.
Przykłady piosenek o miłości. Prawdziwych a nie jakiegoś popowego bełkotu.
Guns N' Roses Sweet Child O' Mine
Guns N' Roses Don't Cry
Scorpions Still Loving You
Scorpions No One Like You
Jeśli ludzie tak uwielbiają piosenki o miłości to dlaczego nie było mi dane ani razu usłyszeć wymienionych w radiu?
_________________ If I could, maybe I'd give you my world
How can I, when you won't take it from me?
Tak, to są piosenki o miłości, tylko że bez żadnego przekazu. Jej utwory są skierowane do nastolatków, którzy jej szukają, ale nie wiedzą na czym dokładnie polega.
Cytat:
I know that we are young.
And i know you may love me.
But i just can't be with you like this anymore.
Fragment jednej z jej piosenek.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Gage jestem w stanie przetrawić, kiedy jej/jego piosenki lecą w radiu, bo teledyski Lady Gagi łagodnie mówiąc gwałcą moje poczucie estetyki.
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
Imię: Agu
Wysłany: 2010-03-19, 21:58
Lady Gaga to wg mnie totalna pomyłka.
O ile do jej piosenek można potańczyć na imprezie, to raczej na co dzień słuchanie jej sprawia mi ból.
Chociaż kiedyś, zanim jeszcze stała się sławna i zrobiła z siebie to coś, śpiewała grając na pianinie (kiedyś gdzieś się na to natknęłam), tego chociaż dało się słuchać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum