O, ta kapela, a właściwie jej koncert zainaugurował, moją przygodę z bardziej ambitną muzyką (1. gim. o ile mnie pamięć nie myli). Bardzo lubię, darzę nieziemskim sentymentem. Przednia kapela. Lubię wszytskie kawałki - bez wyjątku.
_________________ Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą. — Witold Gombrowicz
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-03-07, 19:07
oliwka94 napisał/a:
Sen o warszawie
to Niemena
Lady Pank<3
kocham kocham<3
najbardziej: zawsze tam gdzie Ty, sloncem opetani, zostawcie titanica, znowu pada deszcz... i w sumie cala reszte tez lubię.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Taaak, Lady Pank, klasyka
Wszystko lubię, zwłaszcza 'Zawsze tam, gdzie Ty', 'Tacy sami', 'Kryzysowa narzeczona', 'Zostawcie Titanica', 'Na co komu dziś', 'Strach się bać', 'W siódmym niebie nienawiści', 'Mniej niż zero'...
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
Cudowny zespół, cudowne piosenki, szczególnie "Zawsze tam gdzie ty" i "Na co komu dziś". Szkoda że dziś juz nie spotyka się takich piosenek w polskiej muzyce.
_________________ "Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu." (Mistrz i Małgorzata)
Imię: Weronika
Wysłany: 2010-03-12, 16:35
O tak, też uwielbiam Lady Pank
Generalnie to lubię wszystkie ich piosenki (oczywiście te, które znam ;p). Ale chyba gdzieś tam najwyżej jest Mała Wojna.
_________________ Be careful little eyes what you see
It's the second glance that ties your hands as darkness pulls the strings
Be careful little feet where you go
For it's the little feet behind you that are sure to follow
Wysłany: 2010-03-12, 17:14
Lubię. Zwłaszcza te starsze piosenki. Choć te nowsze też są niczego sobie.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
uwielbiam Lady Pank jak i solową płytę Janusza Panasewicza. byłam na ich jednym, symfonicznym koncercie i strasznie miło go wspominam. ulubione piosenki ? przede wszystkim marchewkowe pole i mała wojna. dalej, to zawsze tam gdzie Ty, nie wierz nigdy kobiecie- w ich wykonaniu, zabić strach, nie chce litości, samotne noce, minus w Rio, no i w sumie wiele innych lecz te są mi najbardziej bliskie. :)
Nie jestem wielką fanką,ale mam pewien sentyment do tego zespołu.Lubię czasem wrócić do niektórych kawałków,szczególnie tych starszych.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Tak? A to ciekawe. Wątpliwe by były to utwory z debiutu i drugiego albumu. Tak czy inaczej najlepsze, choćby "Mała Lady Punk" czy "Rysunkowa postać" i takie znane utwory jak "Fabryka Małp" czy "Kryzysowa Narzeczona".
_________________ If I could, maybe I'd give you my world
How can I, when you won't take it from me?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum