Ja ostatnio coraz częściej w towarzystwie jestem jedyną niepalącą laską.
Jest to wkurzające. A tym bardziej jeżeli lecą w moją stronę złośliwe uwagi.
Nikt nie może zrozumieć, że jak mówię nie to NIE. I że to jest wyłącznie moje zdrowie.
Nie miała bym nic przeciwko gdyby wprowadzili w Polsce (tak jak jest w większości krajach) zakaz palenia w miejscu publicznym.
Teraz spotkanie osoby niepalącej graniczy powoli z cudem.
Nie. Na razie nie wolno palić na przystankach z tego co mi wiadomo.
_________________ Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. T.Pratchett
Paliłam kiedyś tam. Chyba dość wcześnie zaczęłam. A później przez pół roku z tym zrywałam. Tak więc już nie ruszam fajek. Ludzie w moim otoczeniu raczej rozumieją, gdy im odmawiam, kiedy częstują. I nie palę dla zdrowia. Nawkręcałam sobie, że palenie jest bez sensu i już.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Imię: Katarzyna
Wysłany: 2010-08-31, 15:51
co za różnica czy dziewczyna czy chłopak jeżeli chodzi o palenie? Ja palę długo, tak nałogowo, codzniennie to z rok. Trochę mi kasy szkoda jaka na to idzie.
Zakaz palenia jest na przystankach i coś słyszałam też że na placu zabaw dla dzieci.
A ja palę, choć teraz postanowiłam się ograniczać.
Nigdy nie paliłam dla szpanu czy coś w ten deseń.
Pierwsze papierosy były dla mnie częścią imprezy, wkręciłam się w to i lubię zapalić sobie pijąc herbatę.
Nie rozumiem tylko dlaczego do tematu palenia wrzuca się jakiś podział na chłopaków i dziewczyny. To jest delikatnie mówiąc nie na miejscu.
_________________ Ja tylko walczę o siebie, ja tylko nie chcę umierać, ja tylko pragnę pokochać. Wynaturzona z natury.
"Laski a pala..." a co to przepraszam papierosy są wyłącznie dla mężczyzn? Im bardziej przysługują ? Ja rozumiem ze moze niektorych razi widok kobiety z papierosem ale bez przesady. Ja pale i narazie nie mam jakis postanowień zeby rzucic.. i nigdy nie spotkalam sie zeby ktoś mówił coś niemiłego i rzucał złośliwe uwagi do osob niepalących:) troche wyolbrzymione to jest:)
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Dobrze, a dlaczego te inne tak robią?
Ja też czasem lubię zapalić, i nie dlatego żeby być fajna, tylko mam ochotę.
Takie co palą dla szpanu też są na pewno, ale nie wszystkie.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Palą z tego samego powodu co mężczyźni, ale rozumiem temat.. chyba..
Uważam że palące kobiety są.. w skrócie.. fe. Ani to fajnie nie wygląda, ani tym bardziej fajnie nie pachnie.. po prostu jest obrzydliwe i szkodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum