widzisz, a w drugą stronę - dlaczego jedni mogą mieć legalny dostęp do swoich ulubionych używek a inni nie mogą mieć dostępu do czegoś co może działać "podobnie" a do tego słabiej uzależnia?
I alkohol i marihuana (gdyby była legalna) mogłaby być potencjalnym zagrożeniem dla młodych i nawet starszych. Czyli dodatkowym zagrożeniem.
Ludzie nie od razu rozgraniczają się na alkoholików i narkomanów (skoro w tę stronę).
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
_________________ Nikt broni nie wymierzy i nie podniesie pałki
Po dzikich, wolnych wilkach zostały tylko sny
Nie krzykną już "obława", nie będzie żadnej walki
Bo nie ma więcej wilków, zostały tylko psy
Tak stańmy się drugą Holandią tam do nie dawna legalne były związki kazirodcze, małżeństwa homoseksualistów są tam na porządku dziennym. Czy naprawdę tego chcemy?
My chcemy tylko marihuany, nic więcej. Wiem, że to zbyt wiele jak na kompetencje naszych polityków, ale myślę, że jest to do ogarnięcia.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Imię: Patrycja
Wysłany: 2009-10-01, 18:21
Dla mnie raczej bez różnicy. I tak większość młodzieży nie ma problemu z kupieniem skręta, więc tak czy inaczej palić będą. Może to nawet lepiej, bo maryśka będzie sprzedawana od 18 - stu lat....
_________________ ...I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę.
Ja tam jestem za legalizacją wszystkiego (fety amfy i reszty gówna). Jak ktoś chce, to niech się zaćpa na śmierć, ale za moje pieniądze leczony nie bedzie ;p.
A blant raz na jakiś czas w sumie dobra sprawa jest.
_________________ Złamane poglądy nie dają nam żyć, a przecież nasz honor to trwać tu i być.
Imię: Jakub
Wysłany: 2009-10-04, 16:58
C[zło]wiek napisał/a:
Ja tam jestem za legalizacją wszystkiego (fety amfy i reszty gówna). Jak ktoś chce, to niech się zaćpa na śmierć, ale za moje pieniądze leczony nie bedzie ;p.
A blant raz na jakiś czas w sumie dobra sprawa jest.
Dokładnie.
merlin m. napisał/a:
marmi napisał/a:
może nawet lepiej gdyby było ogólnodostępne wte4dy tyle osób by się może tym nie interesowało....jak teraz..
Sądzę raczej, że wiele osób zacznie palić. Jest już legalny alkohol, papierosy. Po co kolejne świństwo.
To po co legalny jest alkohol i papierosy? Trzeba być konsekwentnym.
_________________ Nikt broni nie wymierzy i nie podniesie pałki
Po dzikich, wolnych wilkach zostały tylko sny
Nie krzykną już "obława", nie będzie żadnej walki
Bo nie ma więcej wilków, zostały tylko psy
I co by to dało?
Że zostało by to opodatkowane objęte akcyzą a cena wzrosła do 50 zł.
Jestem Za, nie palę tego gówna to niech kupują.
Ale niech palenie zostanie ograniczone do tych specjalnych knajp, a nielegalna plantacja podlegała pod kłopoty z urzędem skarbowym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum