ja jeszcze nie zamawiałam leków przez internet, ale jakoś nie miałabym z tym większych problemów z tym, żeby robić zakupy w takiej sieciowej aptece. Bo nie tylko omijają nas kolejki, ale też można zaoszczędzić. np taka apteka e-lek ma stałą zakładkę promocje w której zawsze coś jest więc można upolować jakieś leki dużo taniej
Podbijam wątek, bo zastanawiam się właśnie nad zaczęciem kupowania leków przez internet. Nie chce mi się z każdą pierdołą latać do apteki i jeszcze stać w kolejkach słuchając tekstów że to mnie boli, a tamto uwiera. Słyszałam właśnie że e-lek jest w porządku jako apteka internetowa, ale może ktoś mógłby przybliżyć temat?
Nie kupuje i nie kupowałam.A to dlatego ze w sumie cenowo i tak wychodzi na to samo kiedy kupujemy w aptece.Poza tym jak mnie dopadnie zgaga,to szybko biegne po polprazol do apteki i nie czekam az cos przyjdzie mi poczta.
Racze nie kupowałabym leków przez internet, wolę leki z apteki:)
Teraz fałszują leki, szczególnie te sprzedawane w internecie, na aukcjach.
Najczęściej fałszowane są ziołowe środki na odchudzanie, nie chodzi o sfałszowane oryginały, ale o tabletki kiedy nie wiemy jak oryginał wygląda, często jest napisane, że w skład wchodzą wyłącznie zioła, a jest zupełnie inaczej, bo do tego dochodzą różne substancje, które są tylko w lekach wydawanych na receptę.
A jeżeli chodzi o sfałszowane oryginały, to bardzo mało się różnią, czasami tylko jaśniejszymi tabletkami, albo drobnymi szczegółami na opakowaniu, a Bóg wie co oni tam dodają. Wczoraj czytałam o tym, że według danych opublikowanych przez Unię Europejską aż 90 procent leków, kupowanych przez internet jest sfałszowanych.
Uważam też, że kupowanie leków na własną rękę bez konsultacji z lekarzem nie jest dobre, bo to lekarz powinien nam doradzić, jakich leków powinnyśmy używać.
Może i leki przez internet są tańsze, ale moim zdaniem ważniejsze jest zdrowie.
Do zakupów leków przez internet namówił mnie znajomy który to już robi od jakiegoś czasu. Byłem bardzo zadowolony z przebiegu transakcji, widziałem również w ofercie że do niektórych leków apteka dołączała gratisy. Miłym zaskoczeniem dla mnie był rachunek który okazała się znacznie niższy od tego jaki bym dostał w normalnej aptece :d
Ja nie mam problemu z kupowaniem leków przez internet i uważam, że to bardzo praktyczne. Kupuję najczęściej na www.e-apteki.net Znam tą aptekę bardzo dobrze i jeszcze nigdy nie zdarzyło się jakieś opóźnienie czy wpadka z ich strony.
Jak ktoś lubi kupować przez internet to nikt mu nie zabroni, ale trzeba zaznaczyć że w takich aptekach nie zawsze jest taniej. Najlepszy przykład insuliny humulin, którą regularnie muszę zażywać. W większości aptek ( również internetowych ) cena za jedno opakowanie to ok.3,2 zł. Z kolei w aptece za grosze na ul. gałczyńskiego w płocku płacę tylko 1 grosz, a więc różnica jest ogromna. Jak się przez cały miesiąc robi po 3 zastrzyki dziennie to można w ten sposób sporo zaoszczędzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum