Jak wiadomo apteki Internetowe rosną jak grzyby po deszczu. Lekarstwa stają się coraz to łatwiej dostępne dla ludzi. Jak nie przez aptekę, to przez allegro można kupić środki farmakologiczne.
Czy zdecydowalibyście się kupować tabletki przez Internet ?
A może macie obawy jakieś związane z tym ?
Wysłany: 2010-05-31, 22:45
Kupiłabym, gdyby mi się opłacało i wiadomo, że apteka ta musiałaby być godna zaufania, najpierw poczytałabym na jej temat.
_________________ Żyjesz wystarczająco długo by usłyszeć głos broni,
Wystarczająco długo by odnaleźć siebie krzyczącego każdej nocy,
Wystarczająco długo by zobaczyć jak przyjaciele cię zdradzają...
Wysłany: 2010-05-31, 22:50
Mizantrop napisał/a:
zy zdecydowalibyście się kupować tabletki przez Internet ?
A ja kupuję. Przynajmniej jedne;). Na różnych stronach i raczej nie narzekam. Przynajmniej nie muszę się prosić, żeby ktoś mi je wypisał.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Wiek: 23 Dołączyła: 07 Maj 2010 Skąd: Den Haag / Rijswijk
Wysłany: 2010-06-01, 08:38
ladyBlack napisał/a:
Kupiłabym, gdyby mi się opłacało i wiadomo, że apteka ta musiałaby być godna zaufania, najpierw poczytałabym na jej temat.
I czym bys sie kierowala, opiniami?
Imię: Aru
Wysłany: 2010-06-03, 12:29
ja nie jestem do tego przekonana. Jakoś i tak mam uprzedzenie do kupowania przez internet (zdarza mi się tylko płyty bądź książki). Wolę jednak pójść do apteki. Mimo wszystko, pozostaję tradycjonalistą w tych sprawach.
Wszystko ma swoje wady i zalety. Jednemu taka możliwość zakupu ułatwi życie, innemu utrudni. Osobiście wolę apteki, bo przynajmniej czegoś się mogę dowiedzieć.
Ja jestem ogólnie chyba zacofany jeśli chodzi o kupowanie przez Internet. Jakoś nie mogę się przekonać do tego sposobu kupowania. Jeszcze takie rzeczy jak książki, to przejdzie.
A co do lekarstw. Jeśli miałbym już kupić jakieś tabletki, to zapewne odbyła by się za pośrednictwem apteki internetowej. Jakoś większa zaufanie bym miał aniżeli kupić przez allegro jakieś środki farmakologiczne.
Zaletą na pewno jest, że wychodzi czasami taniej, a i z domu nie trzeba wychodzić.
Przynajmniej nie muszę się prosić, żeby ktoś mi je wypisał.
Jakim cudem kupujesz w internecie leki na receptę? Chyba, że coś źle zrozumiałam z tym 'wypisaniem'.
Ogólnie nie robię często zakupów w aptece ( naszczęście), więc jak muszę coś kupić to już przejdę się te kilka kroków, może zapłacę trochę więcej (choć nie zawsze). ale produkty mam na już.
Przez internet zamawiałam jedynie Reduxil i Colon C, kiedyś.
Nie mam nic przeciwko internetowej sprzedaży suplementów .
_________________ "Być może mężczyzna wymyślił ogień, lecz kobieta wymyśliła, jak z ogniem igrać."
Wysłany: 2010-06-03, 14:09
endorfina napisał/a:
Jakim cudem kupujesz w internecie leki na receptę?
Mnie też to dziwi. Ale nagle okazuje się, że leki na repcetę są ogólnodostępne;). Także nie narzekam ; p.
Tak zwyczajnie, tylko że
Mnie też to dziwi. Ale nagle okazuje się, że leki na repcetę są ogólnodostępne;). Także nie narzekam ; p.
Aż z ciekawości przejrzałem kilka stron (aptek) internetowych w poszukiwaniu leków na receptę. Na niektórych były zawarte informacje by lek został sprzedany najpierw należy wysłać oryginalną receptę na adres apteki wpisując jednocześnie z tył koperty nr zamówienia i dopiero wtedy zostanie ono zrealizowane.
I tak jest zgodnie z prawem.
Dziwny Twój przypadek Syś :)
Wysłany: 2010-06-03, 16:09
Mizantrop napisał/a:
I tak jest zgodnie z prawem.
Dziwny Twój przypadek Syś :)
Mizi, źle szukasz Kotku ; p.
Tak zwyczajnie, tylko że
Jeszcze się nie zdarzyło,ponieważ leki,które zażywam są dostępne w aptece lub po prostu mogę je tam zamówić.Chociaż zapewne bym skorzystała z takiej funkcji,gdybym nie miała inne opcji.Aczkolwiek jedynie na sprawdzonych oraz rekomendowanych stronach.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum