A po co komu puste życie bez większych uniesień? Oczywiście jest to kwestia tego, co dla kogo jest najważniejsze, ja dzięki miłości uświadomiłem sobie, że cała reszta jest mniej ważna, jest na drugim miejscu i bez miłości nie da się być szczęśliwym, bo to będzie tylko marna namiastka szczęścia.
_________________ "Człowiek dobrze się mający jest na płaszczyźnie duchowej bez szans. Głębia to wyłączny przywilej tych, którzy cierpieli."
Hmm... Miłość to bardzo niebezpieczne uczucie. Ale czy bez niej lepiej? Chyba nie. Myślę, że lepiej kochać. Nawet jeżeli miłość była by nieodwzajemniona. Wtedy odnajdujemy priorytety którymi powinniśmy się kierować i do czego powinniśmy dążyć.
Jakoś niespecjalnie interesuje mnie ta kwestia... raczej skłaniałbym się ku wolności. Życie w związku bywa męczące.
_________________ Jeżeli twoja głowa jest dla ciebie przyczyną grzechu, obetnij ją sobie i wyrzuć, bowiem lepiej wejść bezgłowym do królestwa Niebieskiego niż z głową tkwić wśród ognia piekielnego.
Miłość jest pozytywnym uczuciem i nie dość, że każdy z nas chce być kochany to tym bardziej chce kochać. I nie da się tak łatwo wyprzeć naszych potrzeb.
Nie mam nic więcej do dodania, nawet gdyby ktokolwiek próbował zmienić moje zdanie podając przykłady, iż z miłości więcej nieszczęść niż faktycznego szczęścia - z czym się jednocześnie nie zgadzam, bo "kto nie ryrykuje ten nie wygrywa".
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Myślę, że nawet miłość nieszczęśliwa cos człowiekowi daje.
Ja nie żałuję tego wszystkiego co czułam za każdym razem gdy ktoś mnie zaczynał interesować. Ta adrenalina, ukradkowe spojrzenie, nawet moje urojenia, że dla niego też coś to znaczy - bezcenne.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
no bez miłości nie życie nie ma sensu i chyba raczej kochać i walczyć nie poddawać sie;)
pewna dziewczyna kiedyś powiedziała nie moge być z młodszym chłopakiem od siebie a jednak próbowałem nie dawałem sobie z tym spokoju chociaż miała chłopaka i zerwała z nim dla mnie i mnie pokochała.... dalej nie bd opowiadał bo to już historia pozwól jej odejsc ale nie przestawaj sie nia interesować bo pomysli ze nie zależy Ci już... powodzonka życze;)
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2009-11-13, 14:27
Warto kochać. Ale osoby którą sie pokocha niestety nie mzona wybrac...
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
To proste ale podchwytliwe pytanie. Ja jestem do pewnego stopnia szczęśliwie zakochana, więc powiem ci, że tak, warto. Mam cel, mężczyznę, który daje mi szczęście, pozytywne emocje w sobie. Z drugiej strony momentami bywa też ciężko. Miłość to uczucie, które dodaje emocji. Przynosi najpiękniejsze z nich, zaufanie, poczucie bycia ważnym dla kogoś, bezpieczeństwo, spokój, radość, z drugiej strony nieraz jest przyczyną tęsknoty, smutku, wyrzutów.
Wysłany: 2009-11-13, 21:51
pewnie, że lepiej pokochać i stracić. więcej wspomnień, większy bagaż doswiadczeń. plusy przewyzszają minusy, a dwa, że zawsze lepiej sprobować i załować, ze się sprobowało, niż załować, zę się nie sprobowało.
Oczywiście,że kochać.Nawet gdy stracimy miłość,to zawsze zostają wspomnienia,jakieś doświadczenie.Poza tym za każdym razem gdy coś tracimy to zarazem uczymy się czegoś nowego.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum