Imię: Jakub
Wysłany: 2009-10-27, 17:50
Hm... Ja nie powiem że któraś odpowiedź jest dobra.
Jak się kogoś straci potem się nie ma zaufania do następnych osób, ale za to ma się doświadczenie, a jak się nikogo nie kochało to tak w życiu pusto musi być...
_________________ Nikt broni nie wymierzy i nie podniesie pałki
Po dzikich, wolnych wilkach zostały tylko sny
Nie krzykną już "obława", nie będzie żadnej walki
Bo nie ma więcej wilków, zostały tylko psy
Oczywiście, że lepiej kochać.
Być może trudniej, ale sądzę, że piękniej.
Dla mnie nie ulega to wątpliwości. Nie o chodzi tu o pewność czy doświadczenie.
Idealistka ze mnie i romantyczka trochę. I tak myślę, że człowiek byłby bardzo ubogi bez miłości. Trudno się zresztą z tym spierać.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Jak dla mnie nie da się kogoś nie kochać, zawsze ktoś poczuje mięte do innej osoby. Sama jestem za tym by kochać i stracić, bo jeśli nie to co Ci pozostaje innego ?
Prawda jest taka, że nie da się nikogo nie pokochać, nie mamy na to wpływu. Ale jeśli istniałby wybór, to oczywiście, że kochać. Jeśli dożyjemy starości, pod koniec pozostaną nam jedynie wspomnienia i doświadczenia, więc wykorzystajmy wszystkie możliwości.
Wiadomo, że lepiej kochać. To raczej pytanie retoryczne. Miłość, choć czasami sprawia ból, tak naprawdę jest piękna, a człowiek dzięki niej potrafi góry przenosić. i latać. :P
Lepiej Kochać i stracić czy nigdy nikogo nie pokochać ?
Co wy o tym sądzicie ?
A to już zależy - indywidualna sprawa każdego człowieka.
Każde ma swoje plusy i minusy - jedni widzą w tym więcej plusów a znów inni minusów. Ja widzę w tym hm pośrednio, ale więcej plusów w nie pokochaniu kogoś.
Bla bla nie doświadczysz tego jak to stan ducha kiedy się jest zakochanym i blabla.
Nie kochając żyjesz samym sobą, nikt Ci nie stoi na przeszkodzie - jesteś wolnym.
Kochać. Nawet, jak nic z tego nie wyjdzie i nie będzie to odpowiednia osoba pozostaną wspomnienia - nie wszystkie będą przecież złe :).
No i to cenne doświadczenie, takie zakochanie się... będziemy dojrzalsi, gdy znów się zakochamy:).
_________________ "Ceń to, co ma wartość dla Ciebie, nie dla innych. Na tym właśnie polega życie!"
Sknerus McKwacz
_________________ [..]
My blackened soul's lit by your fuel
Implode your moral
And drains your pride
Too late for debate or run and hide
Time to take your life tolls the bell
To your hell I'd like to welcome you
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum