Witam, otóż nigdy wcześniej nie sądziłem, że będę potrzebował rady, z waszej strony. Zawsze śmieszyło mnie troszkę to jak inni się wyżalają itp.
Cóż może do tego nie dojrzałem, aż do pewnego momentu .
Już przechodzę do głównego wątku:
Poznałem przesympatyczną dziewczynę :). Nie jesteś z tego samego miasta, ale do siebie mamy jakieś 60 km drogi, więc to żaden problem. Znamy się ponad miesiąc. Codziennie [meilujemu]. Te meile bywają strasznie długie, więc uważam, że jest to lepsze rozwiązanie niż pogadanka na GG. No i pytania nie są takie same jak na G, ale mniejsza o to.
Chcemy się spotkać, wcześniej nie prosiłem jej o zdjęcie i nie poproszę, więc tego mi darujcie, chcę mieć niespodziankę :)
No i moje pytanie brzmi, czy na owe spotkanie wypadałoby zabrać ze sobą kwiatka dla niej ?.
Jeżeli tak, to jakiego ? Bo czytałem o "mowie kwiatów" i takich tam innych, i teraz sam nie wiem.
Myślałem nad białą, lub herbacianą różą ? Dobry pomysł ?
Czy, aby ona się nie wystraszy ? Nie pomyśli sobie czegoś złego o mnie ?
Wiem głupie pytania, ale powiedzmy, że to moje pierwsze zauroczenie.
Dzięki z góry za chęci i odpowiedź.
No i moje pytanie brzmi, czy na owe spotkanie wypadałoby zabrać ze sobą kwiatka dla niej ?
Wypadałoby.
Neskay napisał/a:
Jeżeli tak, to jakiego ? Bo czytałem o "mowie kwiatów" i takich tam innych, i teraz sam nie wiem.
Myślałem nad białą, lub herbacianą różą ? Dobry pomysł ?
Czerwone też dobre. Choć białe też, kwestia gustu.
Cytat:
Czy, aby ona się nie wystraszy ? Nie pomyśli sobie czegoś złego o mnie ?
A dlaczego ma sobie coś złego pomyśleć lub też wystraszyć?
Myślę, że nie pomyśli o tobie źle, ja na jej miejscu bardzo bym się ucieszyła z kwiatka, to taki "dżentelmeński" gest, bardzo kulturalny. Dobrze o tobie by świadczył. Uważam, że powinieneś kupić jej kwiatka obojętnie jakiego, byle nie różę, bo róża to już taki bardziej kwiat dla własnej dziewczyny, ale jest wiele innych ładnych w kwiaciarni, poszukaj.
I powodzenia przy spotkaniu :)
_________________ Whatever doesn't kill you, simply makes you... stranger.
Czerwone też dobre. Choć białe też, kwestia gustu.
Czerwonej na pewno nie dam .
Mizantrop napisał/a:
A dlaczego ma sobie coś złego pomyśleć lub też wystraszyć?
No sam nie wiem, że sobie za dużo wyobrażam, czy coś w tym stylu ?
ente napisał/a:
Uważam, że powinieneś kupić jej kwiatka obojętnie jakiego, byle nie różę, bo róża to już taki bardziej kwiat dla własnej dziewczyny, ale jest wiele innych ładnych w kwiaciarni, poszukaj.
I powodzenia przy spotkaniu :)
Dałaś mi do myślenia nad tą różą. A jaki Ty byś proponowała kwiatek ?
Dałaś mi do myślenia nad tą różą. A jaki Ty byś proponowała kwiatek ?
Po namyśle stwierdzam jednak, że róża może być, byle nie czerwona
Bo w sumie biała róża też nie oznacza od razu "kocham cię", a kojarzy się bardziej z niewinnością.
_________________ Whatever doesn't kill you, simply makes you... stranger.
Nie wiem, jakie tam kwiatki są teraz w kwiaciarniach, ale tu masz o mowie kwiatów :
http://www.gospodyni.nazwa.pl/mowa_kwiatow.html
No i kwiatek to fajna sprawa, pomoże jej też Cię odnaleźć, skoro nie wiecie jak wyglądacie dobrze jest mieć jakiś znak - może poproś ją, żeby też miała kwiecisty motyw, wtedy będzie Ci nawet łatwiej dać swojego kwiatka .
_________________ "Ceń to, co ma wartość dla Ciebie, nie dla innych. Na tym właśnie polega życie!"
Sknerus McKwacz
wez kup rozyczke taka czerwona, nie sugeruj sie tym co jaki kwiat oznacza, bo to ze ze jej go dasz bedzie ozanczalo ze jest dla Ciebie kims waznym, i ze moze CI na niej zalezec
Troche pewności siebie
Jeśli dasz jej troszke czasu. I świetnie będziecię się dogadywać to nie widze powodu by odmuwiła ci spotkania.
A co do kwiatka to mysle że malukt bukiecik stokrotek był by okey. Stokrotki nie zobowiązują ale sa urocze.Tylko gdzie o tej porze znaleźć stokrotki...
Frezje też są dobre ale ten sam problem co przy stokrotkach. Ale pomyśl o czymś innym. Bo róża czy tulipan to są kwiatki takie...mało oryginalne.
_________________ Ja tylko walczę o siebie, ja tylko nie chcę umierać, ja tylko pragnę pokochać. Wynaturzona z natury.
No jesli narazie nie chce sie spotkac to nie naciskaj. Rozmawiaj z nia dalej i to bedzie duzo lepsze niz takie ciagle naleganie jesli dalej bedziecie rozmawiac to i ona nabierze ochoty
co do kwiatka to swietny pomysl tylko pogratulowac
a co do rodzaju kwiatka to odrazam roze bo te kwiatki sa takie przereklamowane jak dla mnie i jak sie daje czerwona roze to jest to znak milosci
polecam wiec gerbera w jakims ladnym kolorze
http://followingbreadcrum...202006%205b.jpg
jest on wytrzymaly i jesli bedziecie spotykali sie na polu to nie ma obawy ze zmarznie i zanim go dasz bedzie wygladal brzydko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum