Długo się zbierałam do obejrzenia,więc miałam spore oczekiwania,ale nie zawiodłam się.Mimo,że nie powalił mnie na kolana to mimo wszystko film bardzo dobry.
alpen. napisał/a:
Żałuje tylko, że przed obejrzeniem nie przeczytałam książki.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Długo się zbierałam do obejrzenia,więc miałam spore oczekiwania,ale nie zawiodłam się.Mimo,że nie powalił mnie na kolana to mimo wszystko film bardzo dobry.
Bardzo trudno Cię ostatnio zaspokoić, Madziu!
Dobre opinie na filmweb'ie, dość wysoko oceniany - może obejrzę.
_________________ "Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda." - Albert Einstein
nie udało mi się doczekać do finału (książki również nie domęczyłam do końca)... niby ładny, ale jakoś tak nie potrafiłam się skupić. chyba zrobię sobie jeszcze jedno podejście przy nadmiarze wolnego czasu.
_________________ I want a perfect body, I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special
Oglądałam ten z 1962 i 1997.
Najpierw napiszę o Lolicie z 1962. Na mnie film nie zrobił najlepszego wrażenia, był dla mnie nudny, zero erotycznych scen, oprócz jednej w której profesor Humbert malował paznokcie Dolores. Na tamte czasy pewnie ten film robił furorę...
A teraz o Lolicie z 1997. Ten film już mi się bardziej podobał. Było pokazane jak Humbert szaleje za Lol, a sama Dolores go cudownie kokietuje. Dominique Swain perfekcyjnie pasowała do roli Lolitki i z klasą ją odegrała. Dla mnie dobry dramat, mam nadzieje, że będzie więcej filmów o podobnej tematyce.
Książki nie miałam przyjemności przeczytać, ale od roku się o nią staram w mojej bibliotece.
_________________ Lepiej raz przepaść w zaburzone fale,
Niźli żyć gnijąc po trochu na skale.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum