Osobiście rano na nic nie mam czasu, a nawet jakbym miała to niczego to by nie zmieniło ;p Krem, odrobinę pudru sypkiego, pociągam rzęsy tuszem, a usta pomadką. I tyle.
Czy zwracają uwagę? Zależy u kogo. Koleżanka się przefarbowała i jakoś nic specjalnego nie mówili. Chociaż ja uważam, że każdy robi co chce. Tylko, że na te trupie makijaże niekoniecznie mam ochotę patrzeć, a nikt mnie o zdanie nie pyta, więc jestem skazana. Ale jak ktoś jest taktowny i stylowy to już nie mój problem.;p
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
Ani w gimnazjum ani w LP nauczyciele jakos nie specjalnie zwracali uwage na makijaz czy farbowanie wlosow. Dopiero jak jedna dziewczyna przyszla do szkoly we wlosach zielono-czerwono-niebieskich to byla afera.
ja chodzę do 1 gim. u nas można się malować, za przeproszeniem- chodzić jak dziwki xD, całować na środku holu... włosy też można malować, choćby na wściekły czerwony (był taki przypadek) :)
_________________ Eins - hier kommt die Sonne
Zwei - hier kommt die Sonne
Drei - sie ist der hellste Stern von allen
Vier - hier kommt die Sonne
U mnie w gimnazjum nikt specjalnie nie zwraca na to uwagi. Ja wychodząc do szkoły daję odrobinę fluidu, kredka, tusz i to wszystko. Oczywiście delikatnie, bo nie lubię zbyt mocnych makijaży ;p
_________________ i choćbyś nie wiem jak się starała, słuchawki zawsze będą poplątane, herbata za gorąca, a facet nie ten.
ja czasami fluid, ale bardzo,bardzo rzadko, a najczesciej mascare i kredke do oczu.
ew. jakies cienie
tak czy siak tylko pani od matmy kaze nam zmywac zbyt mocne makijaze ... mowi, ze wtedy wygladamy jak panny na wydaniu :>>
_________________ Litania do Najśw. Głowy Jezusa Wielkie obietnice związane z powyższym nabożeństwem!
u nas z kolei bardzo zwracają uwagę na wygląd - czyli makijaż też. w statucie jest niby zabroniony, ale wiadomo jak jest. osobiście nie należę do grupy malujących się codziennie dziewczyn, po prostu jestem śpiochem i rano nie mam przeważnie na nic czasu - nawet śniadanie jem w biegu, więc po co w ogóle mówić o jakimś większym malowaniu. czasami tylko zachowawczo pociągnę oczy czarną kredką i usta błyszczykiem czy też rzęsy tuszem, nie lubię mieć na sobie nic więcej.
W mojej szkole nie zwracają uwagi na makijaż, więc dużo dziewczyn się maluje. Ja akurat do nich nie należę, bo o wiele lepiej wyglądam bez upiększania się, poza tym ładny wygląd nie jest dla mnie ważny.
Imię: Magda
Wysłany: 2010-03-08, 17:03
U nas w szkole tylko niektórzy nauczyciele sie czepiają.
Ja osobiście uzywam fluidu,jasnych cieni i tusz do rzęs ale czasami nie mam czasu zrobić sie na bóstwo .
_________________ Gdy upadnę to się podniosę, otrzepie i pójdę dalej..:)
Raczej ignorują.W skrajnych przypadkach tylko rzucają komentarze,ale nie ma odgórnego zakazu.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum