Wysłany: 2010-03-13, 19:38 Mam problem ze skuterem
Siema mam do was pytanie kupiłem nie dawno skuter i jedzie tylko 10kM/na godzinę wyciągnełem gaznik troche tam pogrzebałem i jechał 50km na godzinę nie wiem co mój jest bo nie znam się na tym możecie mi pomoc w tej sprawie Dzięki z Góry
-swieca wyczysc i opal tak z 5 min nad gazem poczekaj az ostygnie przetrzyj szmatką i papierem sciernym
-gaznik regulacja
-brak kompresji nowy tłok cylinder
-blokady w tłumnik gazniku i filtrze powietrza
-ciągnie na sprzegle wymiana sprzegła
-zatkany filtr powietrza
-zatkany tłumnik
-pasek od strony startera odkrec pokrywe i zobacz czy jest luzny
Każdy Chiński skuter wiecej nie pojedzie niż 50 km/h. . ;] Powiem więcej. Jeżeli jedzie wiecej to daj go na warsztat i dospawaj 2x rame bo się złamie w pół. a na początku to dokreć wszystkie śrubki. i oddaj bo masz chyba na niego gwarancje.
Nie ma Blokady skuter ma przejechane 5500km i jechał 80 km/h a i cos mu się zepsuło i juz jechał 10 km/h nie którzy mowią ze to mogą byc zapieczone pierśćienie jest to mozliwe? :)
[ Dodano: 2010-03-14, 10:53 ]
To jest Kingwe Colibra
Jednym słowem chińszczyzna - skuter się wyczerpał i już masz pojeżdzone :)
Aha i ten skuter jak jechał na liczniku 80 km/h to jechał realnie 60 km/h :)
Pomocy, Nie ma takiego skutera nawet ...
Kingway Coliber jak już..
Chinol jakich mało. Szukaj nowych części. Ewentualnie zobacz do rolek wariatora
[ Dodano: 2010-03-14, 12:31 ] Jogi15, Tosz to samobójstwo chinolem tyle jeździć ;o Chociaż sam kupuje skuter. tyle że tajwański no ale to podobne ;d Tyle że ja kupuje nowy i znam sie na tym dość dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum