nie każdy tutaj jest wierzący/praktykujący więc nie narzucaj nam swojego zdania... to, że nie podzielamy twojego to nie znaczy że nic do nas nie dociera, litości...
Wysłany: 2009-01-16, 21:39
niezdecydowana17 napisał/a:
Tylko słabi poddają się masturbacji...(nie będę się wymądrzać na temat tego co kościół o tym sądzi, bo nie każdy tak bardzo ufa Bogu jak ja)
Jak chcesz przestać to robić po prostu idź do spowiedzi i wyspowiadaj się z tego...Jak będziesz szczerze tego żałował to uda Ci się przestać
Ps. wiem to z własnego doświadczenia
cieszymy się że jesteś optymistycznie nastawiona do świata i wiele rzeczy przychodzi Ci łatwo, ale masturbacja nie jest czymś, z czego wystarczy się tylko wyspowiadać żeby przestać. Jak ktoś to robił często przez dłuższy czas, będzie potrzebował dwa razy tyle żeby się jakoś odzwyczaić. Poza tym Ty jesteś dziewczyną, nie ma co ukrywać że faceci mają większe "potrzeby".
Oj czepiacie się dziewczyny. Niektórzy przeżywają poważne problemy życiowe, finansowe. Pójdą raz na mszę i wszystko złe znika. Albo choremu poda się witaminę C i jest zdrowy.
W końcu muszą być jacyś ludzie podatni na manipulację, bo inaczej biznes by się nie kręcił. Kościelny też.
_________________ Obie rzeczy - zarówno to, przed czym uciekasz, jak i to, za czym wzdychasz - są w tobie.
Jeszcze wsadzajmy do wszystkiego księży. To jakieś chore.
Sama jesteś chora!
Nie wiem czy wiesz ale forum jest od tego aby wyrażać swoje zdanie, a kultura wymaga żeby być tolerancyjnym i je szanować...
Nie będę już się wypowiadać na tym temacie o_O
Bo tu się nie da rozmawiać
Ale ja nie napisałam że TY jesteś chora tylko wtrącanie takich rzeczy do kościoła. I to jest też MOJE zdanie i też je uszanuj. Takie zachowanie przypomina mi coś z katolickiej prasy (którą czytuję gdy moja babcia przywlecze to z kościoła ^^ ) Przykład :
No ale jak to niektórym pomaga i muszą się zwrócić w takiej sprawie do bozi to jak sobie chcą. Już ważniejszych rzeczy ona nie ma...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum