Imię: Alek
Wysłany: 2010-02-24, 15:46
Carmillio napisał/a:
vialink napisał/a:
konrad00 napisał/a:
Tylko nie mówcie, że masturbacja to nic złego, bo to ciężki grzech!
Gdzie tak wyczytałeś ?
a ja już wiem w Radiu Maryja usłyszał / to jest rzetelne źródło informacji
ci co mocno wierzą w to co mówi Kościół tak uważają ale ja osobiście jestem tak zwany "wierzący nie praktykujący" osobiście uważam że to grzechem być nie powinno ale zdania Kościoła nie zmienię
_________________ "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
~Augustyn z Hippony
a ja już wiem w Radiu Maryja usłyszał / to jest rzetelne źródło informacji
ci co mocno wierzą w to co mówi Kościół tak uważają ale ja osobiście jestem tak zwany "wierzący nie praktykujący"
Tak,z pewnością.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Imię: Alek
Wysłany: 2010-02-24, 16:00
jeśli dobrze zrozumiałem odpowiedź to mi chodziło właśnie o cytat konrada00 i nie chodziło mi o to że Radio Maryja to rzetelne źródło informacji i kolega posiada dane z tego radia
chyba że źle zrozumiałem
_________________ "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
~Augustyn z Hippony
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Imię: Aru
Wysłany: 2010-06-10, 08:17
Nie rozumiem, czemu jak jest dyskusja o masturbacji, to od razu musi się trafić user, który sprowadzi wszystko do grzechu. Ludzie, nie można na ten temat podyskutować, nie włączając do tego kościoła? Potraktujmy to jako ogólnie ludzki "problem" czy bardziej zjawisko, bo nie wszyscy są tu wierzący i teksty typu "bo to grzech jest" nic dla nich do dyskusji nie wniosą.
Co do samej masturbacji ja uważam, że wszystko jest dla ludzi, ale bez przesady. Jeśli nie da się dnia bez walenia gruchy czy palcówy wytrzymać to już jest przesada. I nie piszę tu o zwykłej ochocie na seks bo ja to mam codziennie praktycznie, ale o fakt, że od razu trzeba sobie ulżyć. To świadczy tylko o słabej woli i braku świadomości konsekwencji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum