Czesc wam mam problem juz od paru lat z masturbacja jestem od niej uzalezniony i tak ze przez to mam przed wczesny wytrysk:( poradzcie mi jak z tym walczyc??
Imię: Mateusz
Wysłany: 2008-12-30, 11:27
CirrS napisał/a:
Praktyka czyni mistrza i z czasem to zniknie
Dokładnie ...
Jeśli się masturbujesz od wielu lat to powinieneś to wiedzieć ...
Jakby przyzwyczajasz się do stanu podniecenia i ogólnie trudniej jest Ci "dojść" (;
_________________ Wiem, że nic nie Wiem Sokrates
Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość. Woody Allen
ja nie uważam żeby masturbacja byłą czymś złym, w tym wieku myślę, że to normalne... w ten sposób unika się polucji (chociaż nie każdy o tym wie) no a skoro jest to przyjemne i nie szkodzi to czemu tego nie robić... ale w granicach rozsądku, jeśli nauczycielka w szkole się schyli a ty już masz na to "chęć" to coś jest nie tak :D
Masturbacja nie wpływa na pociąg seksualny, nie ma to nic do rzeczy.
No cóż... Orgazm jest niezwykle przyjemny, relaksuje, działa jak śmiech - przedłuża życie, ma jedynie, w bardzo rzadkich przypadkach, skutki uboczne w postaci... niemożności "dojścia" we właściwym miejscu - pochwie... Ale bez obaw, to rzadkie
ja nie uważam żeby masturbacja byłą czymś złym, w tym wieku myślę, że to normalne... w ten sposób unika się polucji (chociaż nie każdy o tym wie) no a skoro jest to przyjemne i nie szkodzi to czemu tego nie robić... ale w granicach rozsądku
Tylko słabi poddają się masturbacji...(nie będę się wymądrzać na temat tego co kościół o tym sądzi, bo nie każdy tak bardzo ufa Bogu jak ja)
Jak chcesz przestać to robić po prostu idź do spowiedzi i wyspowiadaj się z tego...Jak będziesz szczerze tego żałował to uda Ci się przestać
Ps. wiem to z własnego doświadczenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum